Παρά τις αντιδράσεις από την ΕΠΟ και τις Ενώσεις για τις διατάξεις του νέου αθλητικού νομοσχεδίου, υπάρχει διάταξη που υλοποιεί ένα πάγιο αίτημα του ποδοσφαίρου, τουλάχιστον από την πλευρά της Σούπερ Λίγκας.
Αυτό δεν είναι άλλο από τη θεσμοθέτηση ποσοστού από τις εταιρείες, πλην ΟΠΑΠ, που δραστηριοποιούνται στο αθλητικό στοίχημα, προς την ΕΠΟ και τις επαγγελματικές λίγκες.

Το ποσοστό θα προκύψει από την διαβούλευση μεταξύ των εμπλεκόμενων μερών και σε περίπτωση μη επίτευξης συμφωνίας, το θέμα θα ρυθμιστεί με απόφαση του υφυπουργού Αθλητισμού.

Ειδικότερα το άρθρο 160 του αθλητικού νομοσχεδίου που έχει τίτλο «καταβολή ποσοστού απ΄ το στοίχημα» αναφέρει: «Με συμφωνία που συνάπτεται μεταξύ αφενός των αθλητικών Ομοσπονδιών και των οικείων επαγγελματικών συνδέσμων αθλημάτων αγώνες των οποίων συμπεριλαμβάνονται σε δελτία στοιχήματος (αγώνες προκαθορισμένης απόδοσης) και, αφετέρου, των εταιρειών που παρέχουν υπηρεσίες αθλητικού στοιχηματισμού, πλην της ΟΠΑΠ ΑΕ, ορίζεται ποσοστό από τα μικτά κέρδη τους το οποίο οι εταιρείες οφείλουν να καταβάλλουν στους επαγγελματικούς συνδέσμους και τις Ομοσπονδίες, κατά τα ειδικότερα που στις συμφωνίες αυτές θα ορίζονται ως προς την κατανομή, τον τρόπο καταβολής και κάθε άλλη λεπτομέρεια. Σε περίπτωση μη επίτευξης συμφωνίας, το θέμα θα ρυθμίζεται με απόφαση του αρμόδιου για τον αθλητισμό Υπουργού».
 
ΑΕΛ © 2024. All Rights Reserved. Powered by aelole.gr
Top