250.000 ευρώ για λογαριασμό της ΠΑΕ ΑΕΛ (όπως αποδεικνύεται από τους αριθμούς λογαριασμών που προτείνει) ζητάει από την ΠΑΕ Ολυμπιακός ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ ΑΕΛ, Αλέξης Κούγιας από τα χρήματα που διέθεσε η πειραϊκή ΠΑΕ για την απόκτηση του Κάργα και του Ασίγκμπα από την Παναχαϊκή, με εξώδικο από 14 Ιανουαρίου 2016. Στην δημοσιότητα δόθηκαν τα δύο εξώδικα, ένα προς ΠΑΕ Ολυμπιακό, Ιωάννη Βρέτζο, διευθύνοντα σύμβουλο της ΠΑΕ Ολυμπιακός, Παναχαϊκή Γ.Ε. 2005, Παναγιώτη Τσιριμπή, πρόεδρο της ΠΑΕ Παναχαϊκή Γ.Ε. 2005, Παπαθωμά Λεωνίδα, διευθύνοντα σύμβουλο της ΠΑΕ Παναχαϊκή Γ.Ε. 2005 και ένα προς τον Δ/ντη της συνεταιριστικής τράπεζας κ. Φασούλα, στις 14 Ιουνίου 2016.
Αναλυτικά η επιστολή Κούγια προς ΠΑΕ Ολυμπιακό, Ιωάννη Βρέτζο, διευθύνοντα σύμβουλο της ΠΑΕ Ολυμπιακός, Παναχαϊκή Γ.Ε. 2005, Παναγιώτη Τσιριμπή, πρόεδρο της ΠΑΕ Παναχαϊκή Γ.Ε. 2005, Παπαθωμά Λεωνίδα, διευθύνοντα σύμβουλο της ΠΑΕ Παναχαϊκή Γ.Ε. 2005 αναφέρει τα εξής: 
«Όπως σας είναι γνωστό από τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, στις 07/08/2015 πώλησα την ΠΑΕ Παναχαϊκή Γ.Ε. 2005, της οποίας κατείχα το 90%, στην κυρία Παπαδοπούλου Ειρήνη. Η αγοραπωλησία έγινε βάσει συμβολαιογραφικού εγγράφου και συγκεκριμένα στη συμβολαιογράφο Αθηνών κ. Φαρμακίδου Ελένη και συνετάγη το υπ' αριθμόν 4.001 συμβόλαιο. Όπως επίσης είναι γνωστό, για την πώληση της ΠΑΕ Παναχαϊκή δεν πήρα ούτε ένα ευρώ, παρά το ότι είχα δαπανήσει εκατομμύρια ευρώ τόσο για την αγορά των μετοχών, όσο και για την εξόφληση των παλαιών χρεών σε ΙΚΑ, εφορία, καθώς και σε παλαιούς ποδοσφαιριστές και πιστωτές, αλλά και για τη συντήρηση και την παρουσία αυτής της ομάδας στα επαγγελματικά πρωταθλήματα, καταβάλλοντας ανελλιπώς κάθε μήνα μόνο για τις παλαιές υποχρεώσεις 40.000 ευρώ. Την ΠΑΕ Παναχαϊκή πώλησα, χωρίς να εισπράξω ούτε ένα ευρώ και η νέα αγοραστής ανέλαβε να εξοφλήσει μόνο το μέρος των παλαιών χρεών που είχαν μείνει, δηλαδή πριν εγώ αγοράσω την ως άνω ΠΑΕ από τον κ. Κωνσταντίνο Μακρή, και για τα οποία έπρεπε να καταβάλλει περίπου 9.000 ευρώ το μήνα σε 100 δόσεις. Το μόνο, το οποίο εγώ συμφώνησα να παραλάβω, ήταν το πούλμαν της ομάδας, το οποίο και παρέλαβα, καθώς και τα δικαιώματα των εξής ποδοσφαιριστών, οι οποίοι παρέμειναν στην ΠΑΕ Παναχαϊκή: Asigba Mark, Μιχάλη Καρβουνιάρη, Ιωάννη Κάργα, Λυμπέρη Στεργίδη, Ανδρέα Χύσα και Νικολάου Τρίγκα. Ήδη πληροφορήθηκα ότι το καλοκαίρι η ΠΑΕ Παναχαϊκή πώλησε στην ΠΑΕ Ολυμπιακός τον ποδοσφαιριστή Κάργα Ιωάννη αντί του ποσού των 250.000 ευρώ και προ ολίγων ημερών τον ποδοσφαιριστή Asigba Mark αντί του ιδίου ποσού. Επειδή βάσει του συμβολαίου που υπογράψαμε με την ως άνω αγοράστρια των μετοχών της ΠΑΕ Παναχαϊκή, δικαιούμαι, σε περίπτωση πωλήσεως των ως άνω ποδοσφαιριστών, να συμμετάσχω στις διαπραγματεύσεις και να λάβω το 50% του ανταλλάγματος που θα καταβληθεί, οπωσδήποτε δε όχι μικρότερο των 50.000,00 ευρώ για κάθε ποδοσφαιριστή. Επειδή βάσει του ως άνω συμβολαίου πρέπει να μου καταβληθεί το ποσόν των 250.000,00 ευρώ από την πώληση των ποδοσφαιριστών Ιωάννη Κάργα και Mark Asigba στην ΠΑΕ Ολυμπιακός. Επειδή ήδη προφορικά έχω ενημερώσει από το καλοκαίρι τόσο τον δεύτερο από εσάς όσο και τον Α' Αντιπρόεδρο της ΠΑΕ Ολυμπιακός Μιχάλη Κουντούρη. Επειδή δεν επιθυμώ καμία δικαστική διαμάχη με κανέναν από εσάς. ΔΙΑ ΤΑΥΤΑ ΣΑΣ ΚΑΛΩ ΟΠΩΣ άμεσα μου καταβάλετε το ως άνω ποσόν είτε στον υπ' αρ. 6861-137511-654 λογαριασμό της εταιρείας Ποδοσφαιρικές Επιχειρήσεις ΙΚΕ στην τράπεζα Πειραιώς, είτε στον υπ' αριθμόν 042084-017-5001-03 της Αθλητικής Ένωσης Λάρισας Ποδοσφαιρική Α.Ε. της τράπεζας Συνεταιριστικής Τράπεζας Θεσσαλίας, εταιρείες στις οποίες εκχωρώ τα προσωπικά μου δικαιώματα.
Αθήνα, 14/1/2016
Αλέξιος Κούγιας»


ΕΝΩΠΙΟΝ ΠΑΝΤΟΣ ΑΡΜΟΔΙΟΥ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟΥ ΚΑΙ ΑΡΧΗΣ
ΕΞΩΔΙΚΟΣ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ – ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ - ΔΗΛΩΣΗ
Αλεξίου Κούγια του Χρήστου, Δικηγόρου, κατοίκου Αθηνών, λεωφ. Βασιλίσσης Σοφίας, αρ. 55, ιδιοκτήτη της ιδιωτικής κεφαλαιουχικής εταιρείας ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΙΚΕ, ιδιοκτήτριας της ποδοσφαιρικής ανωνύμου εταιρείας ΑΕΛ ΠΑΕ

ΠΡΟΣ
Φασούλα Ηλία, διευθυντή της Συνεταιριστικής Τράπεζας Θεσσαλίας

Την Κυριακή 12/6/2016 και ώρα 18.00 είχα ραντεβού με τον Πρόεδρο και μέλη της διοίκησης της Ερασιτεχνικής ΑΕΛ στον Πλαταμώνα για θέμα που αφορούσε τις Ακαδημίες της ΠΑΕ ΑΕΛ, αλλά και για την γενικότερη οικονομική μας σχέση. Προσήλθαν στο ραντεβού ο Πρόεδρος της Ερασιτεχνικής Αντώνιος Τσαγκάλης, ιατρός, και τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου Γεώργιος Νάκας και Γεώργιος Βαλιάκος.
Αφού συζητήσαμε διάφορα θέματα, στο τέλος της συζήτησης με εντελώς συνωμοτικό ύφος ο Γεώργιος Νάκας μου είπε ότι θέλει να μου θέσει κι ένα θέμα που συζητείται έντονα στην πόλη κι εκείνη τη στιγμή ισχυρίστηκε ότι από στέλεχος της τράπεζάς σας τους έχει παραδοθεί ένα extrait καταθέσεως στο λογαριασμό της ΠΑΕ ΑΕΛ ποσού 75.000€ από την ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ και μου είπαν ότι εξ αυτού τόσο εσείς όσο και οι ίδιοι έχουν εξαγάγει το συμπέρασμα ότι η ΠΑΕ ΑΕΛ ευρίσκεται πλέον στο άρμα της ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ και έχει παύσει να είναι μια ανεξάρτητη ΠΑΕ.
Την ίδια στιγμή μου είπαν να μην ανησυχώ ότι αυτό θα διαρρεύσει, γιατί αυτό το έγγραφο το έχουν εξαφανίσει και μ’ αυτή τους την ενέργεια εγώ να καταλάβω ότι αυτοί διάκεινται ευμενώς απέναντί μου και δεν θέλουν να έχουμε μεταξύ μας αντιπαλότητες.
Δηλαδή εμμέσως πλην σαφώς, και αυτό αντελήφθην από το ύφος του Γεωργίου Νάκα, θα πρέπει να είμαι «καλό παιδί» μαζί τους, γιατί άλλως θα διαρρεύσει το συγκεκριμένο έγγραφο.
Αμέσως αντέδρασα ακραία βίαια και απεχώρησα από τη συζήτηση. Το ίδιο βράδυ μού απέστειλε μήνυμα ο πρόεδρος της Ερασιτεχνικής Αντώνιος Τσαγκάλης και μου είπε ότι κακώς τους παρεξήγησα και ειδικά το Γεώργιο Νάκα και ότι αυτό το έγγραφο είναι σαν να μην υπάρχει.
Επειδή εγώ δεν ηρεμούσα, με πήρε συνεχή τηλέφωνα το ίδιο βράδυ της Κυριακής και σε επίμονες ερωτήσεις μου και με την απειλή ότι την επόμενη μέρα θα τους κοινοποιήσω εξώδικο, με το οποίο θα τους καλώ επίσημα να μου απαντήσουν εγγράφως ποιο στέλεχος της τράπεζας τους παρέδωσε το συγκεκριμένο έγγραφο, μου αποκάλυψε ότι αυτοί δεν είχαν κανένα λόγο να δημιουργήσουν αυτό το θέμα και ότι αυτό δημιουργήθηκε από εσάς, ο οποίος τους καλέσατε και τους αποκαλύψατε αυτό το γεγονός, παραδίδοντάς τους συγχρόνως και αντίγραφο του εγγράφου, το οποίο αυτοί δεν έχουν σκοπό να εμφανίσουν.
Επειδή όλο αυτό το θέμα και όσοι το δημιούργησαν, αποπειρόμενοι να με εκβιάσουν, ώστε να γίνω πειθήνιο όργανό τους, θίγουν την τιμή και την υπόληψή μου και επιφυλάσσομαι να τους μηνύσω για όλα τα ποινικά αδικήματα που έχουν τελέσει και να τους εναγάγω για την προσβολή της προσωπικότητάς μου.
Επειδή τα χρήματα αυτά, τα οποία κατέθεσε η ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ στο λογαριασμό της ΠΑΕ ΑΕΛ, αφορούν τα δικαιώματα της ΠΑΕ ΠΑΝΑΧΑΪΚΗ από τα τροφεία για την πώληση του ποδοσφαιριστή Ανδρέα Σάμαρη στη Μπενφίκα αντί ποσού 15 εκατομμυρίων ευρώ, όπου εκ του νόμου η ΠΑΕ ΠΑΝΑΧΑΪΚΗ δικαιούται ποσοστό 5%, δικαίωμα το οποίο μου εκχωρήθηκε, όταν μεταβίβασα τις μετοχές της ΠΑΕ ΠΑΝΑΧΑΪΚΗ που μου ανήκαν, σύμφωνα με προσάρτημα που συνυπεγράφη κατά την από 7.8.2015 συμβολαιογραφική πράξη μεταβίβασης των μετοχών, αφού εγώ έκανα επαγγελματία τον ως άνω ποδοσφαιριστή και επί 4 χρόνια βοήθησα στην εξέλιξή του.
Επειδή η ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ εκτός των ως άνω χρημάτων για το Σάμαρη οφείλει εις εμέ ποσό 250.000€ για την αγορά από την ΠΑΕ ΠΑΝΑΧΑΪΚΗ των ποδοσφαιριστών Asigba και Κάργα, των οποίων τα δικαιώματα μού ανήκουν σε ποσοστό 50%, σύμφωνα με την εκχώρηση δικαιωμάτων που συνυπεγράφη με το ως άνω συμβολαιογραφικό έγγραφο μεταβίβασης από εμέ των μετοχών της ΠΑΕ ΠΑΝΑΧΑΪΚΗ που μου ανήκαν, εκ του οποίου σας κοινοποιώ την επίμαχη σελίδα.
Επειδή γι’ αυτή την απαίτησή μου έχω ήδη κοινοποιήσει στην ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ εξώδικο, με την οποία ζητώ 250.000€, καθώς και επιστολή με email, αντίγραφο του οποίου σας επισυνάπτω.
Επειδή επιφυλάσσομαι παντός νομίμου δικαιώματός μου.

ΔΙΑ ΤΑΥΤΑ
ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΟΜΑΙ ΕΝΤΟΝΟΤΑΤΑ γι’ αυτή την αηθέστατη απόπειρα εκβιάσεώς μου και ΣΑΣ ΠΡΟΣΚΑΛΩ ΟΠΩΣ εντός 24 ωρών από τη λήψη της παρούσας μού απαντήσετε εγγράφως: πρώτον, αν εσείς πράγματι διαπράττοντας τόσο σοβαρά ποινικά αδικήματα, είτε επιδείξατε είτε παραδώσατε στους ως άνω αναφερομένους αντίγραφο του παραστατικού της καταθέσεως των ως άνω χρημάτων στο λογαριασμό της ΠΑΕ ΑΕΛ, και δεύτερον, αν τα όσα μου παρέστησαν τα συγκεκριμένα πρόσωπα είναι αληθή, ΑΛΛΩΣ ΣΑΣ ΔΗΛΩ ότι θα προσφύγω εναντίον υμών, αλλά και εναντίον οποιουδήποτε συμμετείχε στα τελεσθέντα εις βάρος μου ποινικά αδικήματα, τόσο ενώπιον των ποινικών όσο και ενώπιον των πολιτικών Δικαστηρίων της χώρας.
Αρμόδιος Δικαστικός Επιμελητής να επιδώσει νόμιμα την παρούσα προς εκείνον, στον οποίο απευθύνεται, προς γνώση του και για τις νόμιμες συνέπειες, αντιγράφοντας ολόκληρο το κείμενο της παρούσης στην έκθεση επιδόσεώς του.
Αθήνα, 14/06/2016
Ο ΕΞΩΔΙΚΩΣ ΠΡΟΣΚΑΛΩΝ
 
ΑΕΛ © 2024. All Rights Reserved. Powered by aelole.gr
Top