Σύμφωνα με την "Δίκη στο ΣΚΑΪ" με επείγον έγγραφό της η αντεισαγγελέας Εφετών ζητάει τη διερεύνηση εμβάσματος που φέρεται να εμφανίζει να κατατίθενται 75.000 ευρώ στον λογαριασμό της ΠΑΕ ΑΕΛ, τον Μάιο του 2016 από μεγάλη ΠΑΕ, χωρίς όμως να εμφανίζεται δηλωθείσα συναλλαγή. Το έγγραφο της κυρίας Σακελλαροπούλου, η οποία είναι εισαγγελέας της έδρας στην υπόθεση με τα στημένα του «Koriopolis», απευθύνεται στον προϊστάμενο της εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών Ηλία Ζαγοραίο, ο οποίος θα προχωρήσει στην ανάθεση της σχετικής έρευνας.
Παρέμβαση στην εκπομπή «Δίκη στο ΣΚΑΪ» έκανε ο Αλέξης Κούγιας με αφορμή την αποκάλυψη του θέματος του εμβάσματος στην ΠΑΕ ΑΕΛ. Ο νομικός, Αλέξης Κούγιας μίλησε στην εκπομπή, «Δίκη στο ΣΚΑΪ» για την υπόθεση του εμβάσματος στην ΑΕΛ. Σε αυτή ο γνωστός ποινικολόγος αποκάλυψε ότι τα χρήματα του εμβάσματος προέρχονται από τον Ολυμπιακό για μεταγραφές παικτών που εκείνος διατηρούσε τα δικαιώματά τους.

Αναλυτικά ο Αλέξης Κούγιας: 
«Ήθελα να απαλλαγώ από την ΠΑΕ Παναχαϊκή γιατί ήταν αδύνατο να έχω και την ΠΑΕ ΑΕΛ και την ΠΑΕ Παναχαϊκή. Βρέθηκαν κάποιοι που ανέλαβαν μόνο τα χρέη της ΠΑΕ. Εγώ δεν πήρα ούτε ένα ευρώ από την ιστορία αυτή, πήρα μόνο από το πούλμαν και δικαίωμα χρηματικό για 14 παίκτες. Από αυτούς τους 10 τους πήρα από την Παναχαϊκή στην ΑΕΛ. Από αυτούς έμειναν 4 παίκτες των οποίων διατηρούσα τα δικαιώματα. Αυτοί ήταν ο Κάργας, ο Ασίκμπά, ο Τρίγκας και ο Στεργίδης. Έχω γράψει στο συμβόλαιο μεταβιβάσεως ότι για αυτούς τους παίκτες που δεν θέλουν να έρθουν στην ΑΕΛ, γιατί προαπαιτούμενο ήταν οι παίκτες να θέλουν να έρθουν στην ΠΑΕ. Ήρθαν 10 από τους 14, οι τέσσερις όμως όχι. Όταν έκανα αυτή τη συμφωνία έγραψα στο συμβόλαιο, ότι όποιος από τους παίκτες αυτούς πωληθεί ή μείνει ελεύθερος έχω δικαίωμα εγώ το 50% της αγοραπωλησίας. Εγώ ως Αλέξης Κούγιας. Ο Κάργας πουλήθηκε στον Ολυμπιακό για 250.000 και δόθηκε δανεικός στην Πλατανιά, ο Ασίκμπα πουλήθηκε και αυτός στον Ολυμπιακό και αυτός 250.000 ευρώ και δόθηκε δανεικός στη Βέροια. Στο συμβόλαιο φαίνεται ότι το 50% το δικαιούμαι εγώ. Ό,τι και να γίνει. Ο Ολυμπιακός δυστυχώς, δεν έπρεπε αυτο που έπρεπε να κάνει και για τον λόγο αυτό έκανα εξώδικο στον Ολυμπιακό και στην Παναχαϊκή και τους είπα ότι με το παραπάνω συμβόλαιο δικαιούμαι τα χρήματα και θέλω τα χρήματα αυτά να μπλοκαριστούν. Αναγνώρισαν ότι είναι έτσι, όμως από τότε ενώ θα έπρεπε να πάρω 250.000 ευρώ έχω πάρει μόνο 75.000 και αυτό το έμβασμα δεν είναι αδικαιολόγητο. Εγώ τα εκχώρησα στην ΑΕΛ. Είναι μια διαδικασία νομική, και μάλιστα τα χρήματα αυτά μπαίνουν στην ΑΜΚ. Επειδή ειναι μικρό και εμείς πρέπει να το αυξήσουμε. Ολα τα χρήματα που βάζω εγώ μπαίνουν στην ΑΜΚ της ΑΕΛ. », ανέφερε ο Αλέξης Κούγιας.
 
ΑΕΛ © 2024. All Rights Reserved. Powered by aelole.gr
Top