Η κλήρωση του πρωταθλήματος της Σούπερ Λίγκας επισκιάστηκε από την –για πρώτη φορά- μη απευθείας κάλυψή της από τη NOVA, που έχει τα τηλεοπτικά δικαιώματα. Η στάση του συνδρομητικού καναλιού, είναι απότοκο της ασυμφωνίας που υπάρχει μεταξύ των δύο πλευρών και οδηγεί σε παρατεταμένη κρίση με απρόβλεπτα αποτελέσματα, αφού υπάρχουν φήμες που θέλουν το κανάλι να σκέφτεται σοβαρά είτε να προτείνει μείωση του τηλεοπτικού συμβολαίου κατά 20%, είτε ακόμα και να το σπάσει, προχωρώντας σε μεμονωμένες συμφωνίες με τις εμπορικότερες ομάδες.
Στα δύο βασικά αιτήματα που είναι η μείωση ομάδων, πλέι οφ για την ανάδειξη πρωταθλητή και πλέι άουτ οι «μικρομεσαίες» ομάδες της κατηγορίας εμφανίζονται, για ευνόητους λόγους αρνητικές, με αποτέλεσμα οι σχέσεις των δύο πλευρών να βρίσκονται σε όξυνση.

Όπως αποφασίστηκε, εν μέσω κραυγών κατά της NOVA τύπου «ποιοι είναι αυτοί που θα μας πουν πώς θα κάνουμε το πρωτάθλημα», από προέδρους συγκεκριμένων ομάδων, η προκήρυξη του επόμενου πρωταθλήματος προβλέπει τον υποβιβασμό δύο και όχι τεσσάρων ομάδων, ενώ υπέρ των πλέι οφ με τη συμμετοχή και του πρώτου της κανονικής περιόδου και των πλέι άουτ ψήφισαν μόνο ο Παναθηναϊκός και ο ΠΑΟΚ, «λευκό» ψήφισαν η ΑΕΚ και η ΑΕΛ και κατά όλοι οι υπόλοιποι (απουσίασαν Κασσιόπη και Βέροια).

Η συνάντηση του νέου προέδρου με το συνδρομητικό κανάλι κρίνεται πλέον εκ των ον ουκ άνευ, αφού στη Λίγκα θέλουν να περιορίσουν τη δυνατότητα του καναλιού να επιβάλλει στις ΠΑΕ πρόστιμα.
soccerplus.gr
 
ΑΕΛ © 2024. All Rights Reserved. Powered by aelole.gr
Top