Τετάρτη βράδυ, 27 Ιουλίου η ΑΕΛ αντιμετώπισε την Hispanic America Pumas για την 11η αγωνιστική του MMSL. Συνεχίζοντας το σερί των τελευταίων κακών εμφανίσεων η ΑΕΛ άρχισε τον αγώνα νωθρά, με πολλά λάθη σε όλες τις γραμμές.
Ο Κιθ Άντριου δοκίμασε να αγωνιστεί, αλλά το πρόβλημα στον οπίσθιο μηριαίο τον εμπόδισε να βοηθήσει την ομάδα, οπότε θα ακολουθήσει θεραπεία ώστε να είναι διαθέσιμος για τους δύσκολους αγώνες που θα ακολουθήσουν.

Η ΑΕΛ ευτύχησε να προηγηθεί στο 20' με τον  Πέντρο Σιμόες που ήταν ο πολυτιμότερος παίκτης της, μετά από φάση διαρκείας στην εστία των Ισπανών και ασθενή απόκρουση των αμυνόμενων. Στη συνέχεια πίεσε για δεύτερο τέρμα αλλά ήταν φλύαρη και αναποτελεσματική, με λάθος επιλογές κυρίως στο χώρο της μεσαίας γραμμής, αλλά και άτυχη όταν σε σουτ του Κρις Νικολακάκου η μπάλα βρήκε στο δοκάρι. Οι Ισπανοί δεν παρουσίασαν κάτι ιδιαίτερο, προσπάθησαν να κλείσουν τους χώρους στην άμυνά τους και να κάνουν αντεπιθέσεις. Με αυτό το σκηνικό οι δυο ομάδες πήγαν στην ανάπαυλα του ημιχρόνου.

Στο δεύτερο ημίχρονο και παρά τις εσωτερικές αλλαγές του προπονητή η ΑΕΛ εμφάνισε το ίδιο πρόσωπο. Λίγες ευκαιρίες και πολλά λάθη. Ακόμα και μετά το 75' όταν έπαιζε με παίκτη παραπάνω μετά την απευθείας κόκκινη κάρτα σε παίκτη των φιλοξενούμενων δεν μπόρεσε να πετύχει κάποιο τέρμα. Έτσι, φτάσαμε στο 85' όταν σε πολύ καλά οργανωμένη επίθεση των Ισπανών αφύλακτος επιθετικός ισοφάρισε με κοντινή κεφαλιά, ξυπνώντας μνήμες από τον αγώνα με την Κροατία. Στον εναπομείναντα χρόνο δεν χάθηκε κάποια σημαντική ευκαιρία και το τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή βρήκε τις ομάδες ισόπαλες με 1-1.

Το αποτέλεσμα κρίνεται δίκαιο αφού η ΑΕΛ για άλλον ένα αγώνα ήταν αγνώριστη. Η ευκαιρία για διατήρηση της διαφοράς των τεσσάρων (4) βαθμών από τους Κροάτες που βρίσκονται στη δεύτερη θέση χάθηκε. Δεν τίθεται θέμα απώλειας της ανόδου για τους βυσσινί, ωστόσο οι συνεχόμενες άσχημες εμφανίσεις έχουν προβληματίσει τον προπονητή της ομάδας. Η έλλειψη ικανών περιφερειακών παικτών, η μη εκμετάλλευση των πτερύγων, αλλά και η αδυναμία των παικτών στο χώρο της μεσαίας γραμμής να βοηθήσουν τόσο στον επιθετικό όσο και τον αμυντικό τομέα ίσως οδηγήσουν τον προπονητή σε αλλαγή συστήματος και τακτικής. Μια νέα προσθήκη παίκτη αναμένεται να βοηθήσει την προσπάθεια για κατάκτηση του πρωταθλήματος, αλλά και στον δύσκολο αγώνα για τα προημιτελικά του κυπέλλου που θα δώσει η ΑΕΛ τον επόμενο μήνα.

Από τον Απρίλιο του 2013 που ανακοινώθηκε η ίδρυση της ομάδας από τον Μίλτον Γουγουλιά μέχρι σήμερα άλλαξαν πολλά. Οι προσθήκες παικτών με ποιοτικά χαρακτηριστικά συνετέλεσαν στην κατάκτηση δύο κυπέλλων (από ένα σε ανοιχτό και κλειστό), ενώ η ομάδα πρωταγωνιστεί για την άνοδο η οποία αναμένεται να επιτευχθεί την τρέχουσα περίοδο. Βασικότερο όλων είναι η προβολή που έχει επιτευχθεί για την ΑΕΛ Καναδά και αυτό οφείλεται στη μακροχρόνια και συνεχή υποστήριξη του aelole.gr, με αποτέλεσμα την απόκτηση νέων φίλων και υποστηρικτών της ομάδας πανελλαδικά και όχι μόνο.

Αξίζει να επισημανθεί ότι ανοιχτός παραμένει ο στόχος  του ταξιδιού της ΑΕΛ Καναδά στη Λάρισα για διεξαγωγή αγώνα με τους παλαιμάχους αλλά και την επαγγελματική ομάδα της ΑΕΛ, όπως παραμένει και η αναζήτηση εύρεσης χορηγών.

Αποχαιρετώντας τους παίκτες και αφήνοντας ανοιχτό το μελλοντικό ραντεβού μαζί τους, ευχόμενος καλή συνέχεια στην επίτευξη των στόχων της ομάδας, θα ήθελα να εκφράσω και δημόσια τις ευχαριστίες μου τόσο στον αδελφό Μίλτον Γουγουλιά όσο και τη σύζυγό του για τη φιλοξενία και το αίσθημα άνεσης που μου παρείχαν σε κάθε επίσκεψή μου.

Δημήτρης Κ. Κούρος


 
ΑΕΛ © 2024. All Rights Reserved. Powered by aelole.gr
Top