Με την ευκαιρία του ημιτελικού ανάμεσα στην Ουαλία και την Πορτογαλία όπου η ομάδα του Κρις Κόουλμαν διεκδικεί την πρόκριση στον τελικό, η εφημερίδα Ελευθερία μίλησε με τον Κώστα Πηλαδάκη, τον πρόεδρο που είχε φέρει τον συγκεκριμένο προπονητή στη λαρισινή ομάδα.
Αναλυτικά ο Κώστας Πηλαδάκης
«Θα μιλήσω αν και η χρονιά εκείνη ήταν το αποκορύφωμα των διαιτητικών αδικιών σε βάρος μας. Ήταν η χρονιά που μας έδωσαν οφσάιντ από πλάγιο άουτ στον αγώνα με τον Πανσερραϊκό ή μπορεί να θυμηθεί κάποιος πώς αποκλειστήκαμε από τον Παναιτωλικό στο κύπελλο Ελλάδας…».

Και συνεχίζει… «Θυμάμαι ήταν η χρονιά που όλο το καλοκαίρι δε ξέραμε αν θα παίζουμε  στη Σούπερ Λίγκα ή στη Β΄ Εθνική κατηγορία. Τότε μιλούσαμε με τον Σάκη τον Τζήκα έναν μάνατζερ που συνεργαζόταν με ένα Πορτογάλο μάνατζερ τον Αμαντέο και μας πρότειναν τον Κόουλμαν. Μου είχε πει ότι ήταν προπονητής με αρχές.  Ήταν στη Φούλαμ, στη Ρεάλ Σοσιεδάδ όπου έφυγε όταν έδιωξαν τον συνεργάτη του και μετά στην Κόβεντρι.

Μας είπαν ότι είναι σοβαρός προπονητής και εμείς αναρωτιόμασταν πώς θα έρθει στη Β΄ Εθνική κατηγορία της χώρας μας.

Έκανα δύο ραντεβού μαζί του ένα στην Αθήνα και ένα στο Λονδίνο. Θυμάμαι ότι η πρώτη φορά που συναντήθηκα μαζί του ήταν τον Δεκέμβριο του 2010 τότε που ψάχναμε προπονητή στη Σούπερ Λίγκα αλλά δεν μπορέσαμε να συνεργασθούμε (σ.σ. του προτάθηκε συμβόλαιο συνεργασίας για 18 μήνες με ετήσιες αποδοχές περίπου 280.000 ευρώ ενώ υπήρχαν μπόνους για Ευρώπη και κύπελλο Ελλάδα, όχι όμως για παραμονή στην κατηγορία). Μάλιστα είχε πάει και είδε τον αγώνα ΑΕΚ-ΑΕΛ μαζί με τον Σάκη Τζήκα και πήρε τις κασέτες των αγώνων της ΑΕΛ. Τελικά αυτό έγινε το Μάιο του 2011 και ο Κόουλμαν ήρθε πεισμωμένος από τις διαιτητικές αδικίες που του διηγηθήκαμε ενώ το είδε σαν ευκαιρία και για την προπονητική του καριέρα λόγω ότι με την Κόβεντρι δεν είχε πάει τόσο καλά που δούλευε πριν έρθει σε μας.

Θυμάμαι του έδειξα το νέο γήπεδο, του εξήγησα το όραμά μας και μας είπε ότι σε όποια κατηγορία και να παίζαμε θα ήταν  ο προπονητής μας.

Όταν ήρθε μας ζήτησε δύο παίκτες, τον Μπόα Μόρτε και τον Σεσίνια, τους πήραμε και μας είπε ότι έχουμε πολύ καλή ομάδα. Δεν ήταν δυνατόν να μην τους αποκτήσουμε από τη στιγμή που είχαμε φέρει στο παρελθόν Μετίν, Ζουράφσκι, Σολάνο, Νταμπίζα, Βενετίδη, Κοτσόλη, Γιαννακόπουλο, Έλντερ και άλλους.  Δυστυχώς ενώ παίζαμε πολύ καλό ποδόσφαιρο , είχαμε όλους τους αντιπάλους στην περιοχή τους δεν κερδίζαμε όλα τα παιχνίδια ενώ με κεκτημένη ταχύτητα από τα «κουμπωμένα» του 2010 είχαμε και άσχημες διαιτησίες το 2011. Του έκανε μάλιστα εντύπωση και μας μιλούσε τακτικά για τη  συμπεριφορά των διαιτητών σε βάρος της ομάδας μας. Το έλεγε διαρκώς…

Ημασταν πολύ ευχαριστημένοι από το θέαμα που πρόσφερε η ομάδα και κάποια στιγμή μας λέει ότι έχει πρόταση από την εθνική Ουαλίας όταν πέθανε ο κολλητός τους προπονητής Γκαρι Σπίντ που ήταν στη συγκεκριμένη εθνική ομάδα.

Εμείς δεν θέλαμε να τον αφήσουμε να φύγει (μάλιστα είχαν προηγηθεί και οι γιορτές όπου ανταλλάξαμε θερμές ευχές) αλλά ο Κόουλμαν το είδε ως ευκαιρία για τον ίδιο να αναλάβει την εθνική Ουαλίας. Η αλήθεια είναι ότι δεν μπορείς να κρατήσεις κανέναν προπονητή με το ζόρι. Η Ουαλία κέρδισε έναν προπονητή που την οδήγησε στον ημιτελικό του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος ποδοσφαίρου 2016».

Για την ιστορία ο Κρις Κόουλμαν καθοδήγησε την ΑΕΛ σε 12 παιχνίδια, με απολογισμό 6 νίκες, 4 ισοπαλίες και 2 ήττες.
 
ΑΕΛ © 2024. All Rights Reserved. Powered by aelole.gr
Top