Στον τελευταίο αγώνα του πρώτου γύρου η ΑΕΛ αγωνίστηκε στο γήπεδο του St George με αντίπαλο την Wanderers. Στον αγώνα της Πέμπτης, 14 Ιουλίου 2016 η ΑΕΛ έκανε κάτι που δεν είχε κάνει για περισσότερο από δύο χρόνια. Δώρισε το πρώτο τέρμα!
Οι γηπεδούχοι άνοιξαν το σκορ στο 10' με αδύναμο σουτ με την ευθύνη να ανήκει στον τερματοφύλακα Ντέιβ Άνταμς, αναγκάζοντας τον εκνευρισμένο προπονητή της ΑΕΛ να τον αντικαταστήσει με τον Μίλτον Τσιαπαλή. Πολλά τα λάθη για τους βυσσινί, πολλές χανένες ευκαιρίες, χωρίς τελειώματα. Οι γηπεδούχοι αγωνίστηκαν με εννέα (9) παίκτες στην άμυνα με σκοπό να κόψουν βαθμό ή βαθμούς από την ΑΕΛ. Στο 41' ο Μπιλ Πανόπουλος ισοφάρισε πετυχαίνοντας το πρώτοβτέρμα της καριέρας του και έτσι έληξε το ημίχρονο.

Στην ανάπαυλα του ημιχρόνου ο προπονητής  της ΑΕΛ μίλησε στους παίκτες τονίζοντας τη σημασία της ΑΕΛ. Στο δεύτερο ημίχρονο η ΑΕΛ μπήκε μεταμορφωμένη και σκόραρε νωρίς με τον Στιβ Βεργυρή, ενώ λίγο αργότερα ο σούπερσταρ Άλεξ Πονς ανέβασε τον δείκτη του σκορ στο 1-3. Η ΑΕΛ συνέχισε να πιέζει στην επίθεση, αλλά συνέχισε να μην εκμεταλλεύεται της ευκαιρίες της. Στο 78' ήταν η σειρά του αρχηγού Πέντρο Σιμόες να γράψει το 1-4, ενώ στο 84' ο Κιθ Άντριου σημείωσε το 1-5. Τέλος, στο 89' παίκτης των γηπεδούχων από καταφανέστατη θέση οφσάιντ πέτυχε τέρμα και ο διαιτητής το μέτρησε!!! Φανερά εκνευρισμένος εκ νέου ο προπονητής της ΑΕΛ αντάλλαξε κουβέντες με τον προπονητή των γηπεδούχων. Το τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή βρήκε την ΑΕΛ νικήτρια με 2-5.

Μετά το τέλος του αγώνα πολύ δυσαρεστημένος ο προπονητής της ΑΕΛ δήλωσε:
"Είμαι ικανοποιημένος μόνο από το αποτέλεσμα και τους τρεις βαθμούς. Δεν παίξαμε το ποδόσφαιρο της ΑΕΛ απόψε. Αν παίζουμε έτσι απέναντι σε κορυφαίες ομάδες του κυπέλλου, τότε θα έχουμε έναν πολύ σύντομο και απογοητευτικό γύρο. Δεν θέλω να σχολιάσω τις αποφάσεις του διαιτητή. Απλά εύχομαι η διοργανώτρια να δει την αδικία και να το χειριστεί ανάλογα. Πρέπει να επιστρέψουμε στο παιχνίδι της ΑΕΛ, με ταχύτητα, έλεγχο μπάλας, λιγότερα λάθη και τελείωμα των ευκαιριών".

Στα μισά του δρόμου η ΑΕΛ έχει μια διαφορά τεσσάρων (4) και επτά (7) βαθμών από τη δεύτερη και τρίτη ομάδα της βαθμολογίας. Αναμφίβολα το "οπλοστάσιο" της ΑΕΛ είναι το καλύτερο από την ίδρυσή της. Η επίθεσή της είναι φωτιά, με τους Άντριου και Πονς να έχουν φτάςει τα δεκαέξι τέρματα και να καταλαμβάνουν τις πρώτες θέσεις του σχετικού πίνακα, ενώ στην τέταρτη βρίσκεται ο Νικολακάκος με δεκατρία (13). Ίσως χρειάζεται μεγαλύτερη προσοχή στην αμυντική της λειτουργία, ώστε στις επόμενους εννέα (9) αγώνες του δευτέρου γύρου να μην έχει καμία απώλεια βαθμών, αποδίδοντας το ποιοτικό ποδόσφαιρο που μπορεί να παίξει, να αποδείξει ότι δίκαια κατέχει τον τίτλο του φαβορί και στο επόμενο πρωτάθλημα θα αγωνίζεται στην παραπάνω κατηγορία. Η 14η Σεπτεμβρίου δεν είναι μακριά!

Επόμενος αγώνας για την ΑΕΛ, Παρασκευή, 22 Ιουλίου, 19:00 στο Embro Sports Complex.

 
ΑΕΛ © 2024. All Rights Reserved. Powered by aelole.gr
Top