Λάβαμε μια επιστολή από αναγνώστη φίλο της ΑΕΛ και όπως το συνηθίζουμε εδώ στο aelole.gr δημοσιεύουμε το περιεχόμενο του, εφόσον δεν περιέχει υβριστικό ή βλάσφημο περιεχόμενο. Επειδή το aelole.gr είστε όλοι εσείς…
Διαβάστε τι μας έστειλε
«Λένε ότι προνόμιο των σκεπτόμενων ανθρώπων είναι να ενεργούν χωρίς τα συναισθήματα που επηρεάζουν λανθασμένα μια κρίση.Τέτοια συναισθήματα προσφέρει άφθονα η ΑΕΛ από τότε που απομακρύνθηκε από την αγία τριάδα Πηλαδακη-Δωνη-Λυράκη ο κύριος Λυράκης. Απο τοτε πέρασε πολύς χρόνος αλλά το μόνο που δεν άλλαξε είναι η πληθώρα εναλλαγών συναισθηματων που βιώνει ο κόσμος της ΑΕΛ. Ειδικά από την στιγμή που ανέλαβε ο κύριος Κουγιας το σκωτσέζικο ντους είναι καθημερινότητα.

Είναι αλήθεια ότι πολλές φορές μετά την τελευταία μου επιστολή προς τον διαχειριστή του μεσου σας με τα ερωτηματα που ειχα υποβαλλει και δεν απαντηθηκαν από κανενα  ειχα μπει στον πειρασμο να καταχραστω την φιλοξενια σας.

Απο τις παλινωδίες μιας φιέστας ανοδου αμερικανικου τυπου με την ολοσωστη αποχωρηση των monsters που κρατησαν ψηλα την σημαια της αξιοπρεπειας που χαρακτηριζει τον κοσμο της ομάδας μέχρι την εκδίωξη του Σάκη Τσιώλη,τις ανακοινώσεις παρωδιες αποκτησης παικτών και  το χτισιμο ενός ροστερ ομαδας που θελει να παραμεινει στην φουτμπολ λιγκ εχει κυλησει πολύ νερό στο αυλάκι ώστε να εχει σχηματιστεί μια δεδομένη άποψη για το τι είναι και τι κυριως θα είναι η ΑΕΛ απο δω και πέρα. Ωστοσο το σοφο θα ταν να βλέπαμε και την συμπεριφορά της ομάδας στον αγωνιστικό χώρο.

Είναι γενικά παραδεκτό πως το γεγονος που σημάδεψε την πρώτη της ομάδας με τα υβριστικα συνθληματα των monsters προς τον κυριο Κουγια στεναχωρησαν ολο τον κοσμο. Μερικοι δικαιολογημενα οργιστηκαν και οι περισσοτεροι ακομα ποιο δικαιολογημενα απορησαν.

Δεν μας ειχατε συνηθίσει κύριοι των Monsters σε τετοιες ακραιες συμπεριφορες.

Ωστοσο ακομα και ο πιος απλος φιλαθλος της ΑΕΛ που παρακολουθει στενά την ομάδα δεν μπορει παρα να συμφωνήσει κατά γράμμα σ αυτό που έγραφε η ανακοίνωση αναστολης λειτουργιας του συνδεσμου  τους πριν λίγο καιρό.

Κατι σαν ΑΕΛ.

Πρόκειται για παρωδία η μη ανακοίνωση δεδομένου στόχου για την φετινή χρονιά.Δεν είναι δυνατόν ο προπονητής να τυρβάζει περι άλλων στις δηλώσεις του στριβωντας δια του αρραβωνος οποτε μιλαει στα μεσα ενημέρωσης.Δεν είναι δυνατον ο τεχνικος διευθυντης την μια να μιλάει για επιδιωξη παραμονης την άλλη για οκταδα και ο προεδρος να κανει δηλωσει ότι ειναι αρκετα εγωιστης να μην βαζει στοχο την παραμονη αλλα και παλι να μην μιλαει δεδομένα περι στόχου.

Πρόκειται για παρωδία να κανει συνεχεις δηλώσεις ο ιδιοκτήτης με παίκτες που συμφώνησε ο ιδιος αλλα απέρριψε ο εκάστοτε προπονητης. Αποδικνύεται ετσι η ένδοια μεταγραφικού σχεδιασμού.Αναρωτιέμαι που είναι ο Ουρουγαονος αμυντικος χαφ που συμφωνησε ο κυριος Κούγιας και απερριψε ο Σακης Τσιωλης ή ο επιθετικος της Πενιαρόλ.Τα ιδια και με τον κυριο Αναστασιάδη.Συμφώνησε ο κυριος Κουγιας με τον Ιλιτς και τον απέρριψε ο Αναστασιάδης. Αναρωτιέμαι ποιος είναι ο λογος δημοσιοποιησης τετοιων πραγμάτων; Καποιος κακεντρεχης θα ελεγε ότι προετοιμαζεται η επιχειρηματολογια από πλευρας διοικησης σε ενδεχόμενη αποτυχια του προπονητη.

Να με τι παικτες συμφωνησε η διοικηση και τους απερριψαν οι προπονητες. Σαν να το ακουω στα αυτια μου.

Και εν τέλει υπάρχει μεταγραφικός σχεδιασμός; Ποιος κάνει τις μεταγραφες;Ποιος συζηταει με τους ποδοσφιαριστές;

Πρόκειται για παρωδία το κλείσιμο του ματιού στην αυτοκρατορία που καταρρέει.

Πρόκειται για παρωδια οι ανακοινωσεις που ψηλωνουν ποδοσφαιριστες,που τους εντασσουν στα ροστερ του γιουρο που κανουν πρωταθλητριες ομαδες που βγηκαν πεμπτες στο πρωταθημα τους.Τι εξυπηρετουν όλα αυτά περα από το να μας παρουν στο ψιλο ολοι;

Προκειται για παρωδία το χτίσιμο ενός τετοιου ροστερ.Τις σωστες δηλωσεις του κυριου Κουγια ότι δεν προκειται να παρουμε παικτες που αφηνουν άλλες ομαδες της Λιγξας ακολουθησε η αποκτηση του φαρκας που αφησε ελευθερο η Ξανθη.Τις σωστες δηλωσεις ότι θα παρουμε παικτες από το πανω ραφι ακολουθησε η τακτικη των δοκιμων ποδοσφαιριστων αμφιβολλου αξίας.Αναρωτιεται κανεις πραγματικά πως θα σταθει με αυτό το ροστερ η ομάδα στην Σουπερ Λίγκα.

Πως είναι δυνατόν με δυο αμυντικά χαφ με μηδενικες συμμετοχες στην πρωτη κατηγορία να σταθεις επάξια; Θα σηκωσει ο Φατιον και ο Αναστασοπουλος το βαρος; Αν τραυματιστει καποιος ποιος θα παιξει εκει; Και ακομα και η μεταγραφη εντος οκταροδεκαριου να γινει όπως ακουγεται αν φορτωθει με καρτες πως θα παιξει η ομαδα στο Καραισκακη ή στο ΟΑΚΑ; Δεν φαίνεται να εχει γινει μαθημα το περσινο γυμνωμα στα χαφ που αναγκασε τον κυριο Κουγια να φερει τον υποτροπο Ναγιαρ πισω. Αποδεικνύει αυτό καποιον μεταγραφικο σχεδιασμό;

Πρόκειται για παρωδια η υπόθεση Τσιώλη.

Ο καλύτερος ελληνας προπονητης αντικατασταθηκε από τον καλύτερο ελληνα προπονητη.

Γελανε και στο καφενειο που παω καθημερινα ειλικρινά.Κι αν δεν κανω λαθος ο Σακης Τσιωλης αντικασταθηκε λογω του επιτελείου του που ηθελε να είναι δικο του και ηρθε ο κυριος Αναστασιαδης με δικο του επιτελειο!! Και εφυγε και ο κυριος Κατσαρας. Ειναι καπου λαθος αυτά;

Αντικατασταθηκε ο κυριος Τσιωλης γιατι δεν δεχτηκε παιχτες συμφωνημενους με τον κυριο Κουγια πραγματικα επιπεδου όπως ο Μαρκοφσκι και ο Μανουσος και ηθελε αλλους κατωτερους.Και αντ αυτου ηρθε με τον κυριο Αναστασιαδη ο «Ομηρος» μετα από δοκιμή. Αντι του Μαρκοφσκι ο υπερβαρος Ναζλιδης.

Και φυσικα προκειται για παρωδια ο εξαναγκασμός των Monsters στην απόφαση της αναστολής λειτουργίας.

Το χθεσινό παράδειγμα ενός πετάλου βουβου τα λέει όλα.Θλίψη και οδύνη.Κι ας αναλογιστούν όλοι τις ευθύνες τους για αυτην την κατάντια.Πρώτα από όλα ολοι αυτοί που πολύ σωστα αποκαλεστηκαν καρεκλακηδες και που σαν κοράκια  τηλεφωνουσαν στα ραδιοφωνα εκφραζοντας την χαρα τους για την αποφαση αναστολής.Ειναι να απορεί κανεις από πού ξεφλυτρωσαν αυτοι οι θλιβεροι λομοκοντοροι.Κυκλοφορουν ανάμεσα μας;

Παρακολουθω την ομάδα από μικρο παιδι από τοτε που ιδρυθηκε και ξέρω ότι η ΑΕΛ εγινε μεγάλη μετα την ίδρυση των Monsters το 1982. Μεχρι τοτε ηταν μια απλη επαρχιακη ομάδα που δεν πλησιάζε καν την Καστορια του κυπελλου του 1980,την Δοξα Δραμας των τριων τελικων της δεκαετιας του 60,τον φοβερο και τρομερο ΠΑΣ Γιαννενα της δεκαετιας του ’70 που αποκαλεστηκε δικαια Αγιαξ της Ηπειρου.

Να θυμησω λοιπον σε αυτους που ξεχνανε η απλα δεν φτανει το μυαλο τους να καταλαβουν ότι το σχεδιο του μεγιστου Αντωνη Καντωνια υλοποιηθηκε όταν ο κοσμος φανηκε ανταξιος αυτου του σχεδιου.

Οταν το Αλκαζάρ έγινε έδρα. Οταν η θυρα 1 γονάτισε το ποκ και τους μεγαλους της θεσσαλονικης.Οταν γινανε καταληψεις σε εκτος έδρας. Οταν ημασταν 20 000 στο ΟΑΚΑ και ριξαμε τεσσερα στον παοκ. Θα τα εκανε άλλη ομάδα;Δεν τα εκανε καμμια. Δεν κερδισε καμμια επαρχιακη ομαδα πρωταθλητη σε τελικο κυπελλου.

Ημουνα στην εκδρομη του 88 στην Νεα Σμυρνη και το γραφω κλαιγοντας και ειμαι σιγουρος ότι χωρις του Μονστερς δεν θα εβαζε το γκολ ο Ζιωγας. Δεν θα μας χειροκροτουσαν 10 000 πανιωνιοι στο τελος του αγωνα. Ημουνα στην καταληψη της Βέροιας εκεινη την χρονια που οι παικτες δωσανε ορκο νικης μπροστα μας και τους πατησανε τους βεροιωτες σαν κοτοπουλα.Και ημουνα και στους δρομους που πηρε φωτια ολη η Ελλάδα.Θα γινοταν αυτά χωρις τους Μονστερς.Γινανε από αλλους;

Μιμηθηκε κανεις αυτό; Όχι.

Να θυμησω το πανο στην  Λιβαδεια τρια χρονια μετα «Ο αδης σου παρηγγειλε ΑΕΛ σε περιμένει….»..την επιστροφη του Μητσιμπόνα και την υποκλιση στους οπαδους μας.

Και φυσικα γι αυτους που δεν ξερουν η δεν θελουν να θυμουνται.

Όταν η ομαδα παρεπεε καποια παιδια βρισκοταν εκει.Σε όλα τα γηπεδα.Παντου και παντα.Στους αγωνες μεσα και εξω από τα γηπεδα.

Τους θυμαμαι όταν το 1997 ειχανε ερθει στην υπηρεσια που δουλευα και πουλουσαν ημερολογια για να στεγαστει ο συνδεσμος.Και εβλεπα την φλογα στα ματια τους.Γι αυτους χαρηκατε μωρε που δεν είναι μαζι μας;Τοτε που εμεις λεγαμε ότι σιχαινομαστε να παμε στο γηπεδο-πολύ καλη υπεκφυγη και δικαιολογια αληθεια-καποιοι πολεμουσαν τον Μπατατουδη και οι ιδιοι χτισανε το Ξαναρχομαστε.Θα γινοτανε αυτό χωρις τους Μονστερς;

Με ποιους μπροσταρηδες καναμε την καταληψη της Καστοριας και σβησαμε τα πετρινα χρονια; Με ποιος μπροσταρηδες γονατισαμε τον Βασσαρα στον τελικο κυπελλου;

Ποσα κυπελλα πηρε ο Δωνης και ο Πηλαδακης χωρις τους Monsters; Κανενα.

Ποιοι αγωνιστηκαν για το γηπεδο; Ποιοι μαζευανε υπογραφες; Ποιοι κανανε καταληψεις σε βουλευτικα γραφεια;

Οποιος κοιμηθηκε το βραδυ της ανακοινωσης της αναστολης των γραφειων των Monsters δεν αποτελει μερος του σωματος της ΑΕΛ.

Απλά και σταράτα.

Και φυσικα χωρις τους οπαδους της η ΑΕΛ είναι Λεβαδειακός. Ας το παρουν ολοι χαμπάρι.Αν θελουν Λεβαδειακους και Πλατανιαδες ο δρομος είναι ανοικτος και τα σκυλια δεμένα.

Κατι σαν ΑΕΛ λοιπόν και τα σημάδια είναι εκεί και δείχνουν την αρχή μιας ακόμα περιπέτειας.Η ομάδα βεβαια εχει περάσει πολλες τέτοιες και εβγαινε πιο δυνατή από αυτές.

Μονο που στο πέταλο υπήρχαν παντα φωνές.»

ΥΓ. ΕΦΟΣΟΝ Ο ΜΑΡΤΙΝΕΖ ΑΠΟΡΡΙΦΘΗΚΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΥΡΙΟ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗ ΕΠΕΙΔΗ ΔΙΑΛΕΞΕ ΤΠΝ ΡΙΤΖΜΑΙΕΡ ΓΙΑΤΙ ΗΘΕΛΕ ΝΑ ΤΟΝ ΔΟΚΙΜΑΣΕΙ;

Με εκτίμηση,
Ανδρέας Παπαδημητρίου

*Το aelole.gr δίνει τον λόγο στους απλούς φιλάθλους της ΑΕΛ να εκφράσουν τις απόψεις τους αναφορικά με την αγαπημένη μας ομάδα. Στείλε μας και τα δικά σου θέματα, βίντεο και φωτογραφίες στο e-mail μας ael_ole@hotmail.com. Επίσης μέσω facebook στείλτε τα μηνύματά σας στο aelole.gr
 
ΑΕΛ © 2024. All Rights Reserved. Powered by aelole.gr
Top