Ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αμειβομένων Ποδοσφαιριστών δεν ξεχνά, αναγνωρίζει και αποδίδει φόρο τιμής στους Πρωταθλητές Ευρώπης 2004.

Ο θρίαμβος της Εθνικής μας ομάδας στα γήπεδα της Πορτογαλίας και η κατάκτηση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος, στον τελικό της Λισσαβόνας, στις 4 Ιουλίου 2004, ήταν, είναι και θα είναι οδηγός για όλους μας και αποτελεί σημείο αναφοράς για πάρα πολλούς ανθρώπους του ποδοσφαίρου σε όλο τον κόσμο.
«Να πετύχουμε και εμείς, όπως οι Έλληνες» λένε όλοι όσοι θέλουν να αποκτήσουν δικαίωμα στην ελπίδα, όλοι όσοι καταλαβαίνουν ότι το ποδόσφαιρο είναι εντέλει όχι μόνο το πιο όμορφο παιχνίδι, αλλά και ένα παιχνίδι ίσων ευκαιριών.

Σήμερα δεν γιορτάζουμε μία επέτειο, δεν αναφερόμαστε απλώς και μόνο στην κορυφαία επιτυχία της Εθνικής Ελλάδος, δεν περιοριζόμαστε σε επαίνους για τους διεθνείς ποδοσφαιριστές μας, οι οποίοι μαζί με τον Οτο Ρεχάγκελ και την αρωγή της Ε.Π.Ο., αλλά και με μία ολόκληρη χώρα στο πλευρό τους, έφθασαν στην κορυφή του Ολύμπου ως σύγχρονοι Θεοί, κατακτητές όχι ενός τροπαίου, αλλά, της καρδιάς και της ψυχής κάθε υγιώς σκεπτόμενου ποδοσφαιρόφιλου, σε όλο τον πλανήτη.

Σήμερα, καμαρώνουμε, αλλά, κυρίως, παίρνουμε δύναμη από το μεγαλείο της επιτυχίας των συναδέλφων μας, από την πανάξια επικράτηση της Εθνικής Ελλάδος, που καθημερινά, από την άριστη και αλληλέγγυη συμπεριφορά των άσων του ποδοσφαίρου οι οποίοι πρωταγωνίστησαν σε αυτήν, αποδεικνύεται ότι είχε ουσιαστικές βάσεις.

Η Εθνική Ελλάδος δεν πέτυχε ένα ποδοσφαιρικό θαύμα, όπως πολλοί υποστήριξαν.

Δικαιώθηκε για την υπομονή, την αφοσίωση, την αυταπάρνηση, το πείσμα, την εμπιστοσύνη, την ομαδικότητα, την οξυδέρκεια, την μαχητικότητα, την θέληση, το πάθος, το πείσμα, την προσήλωση στον κοινό στόχο.

Συγχαίρουμε όλους όσοι συνετέλεσαν σε αυτήν την κορυφαία επιτυχία, θα θυμόμαστε πάντα ότι απέδειξαν με τον πιο πειστικό τρόπο πως τίποτα δεν είναι ακατόρθωτο, όταν πιστέψουμε ότι μπορεί να γίνει και δουλέψουμε με ομαδικό πνεύμα, για να τα καταφέρουμε.

Ο Π.Σ.Α.Π. αναγνωρίζοντας το μέγεθος της επιτυχίας, την προσωπικότητα και το ήθος των Πρωταθλητών Ευρώπης του 2004, κατά την πλέον πρόσφατη Ετήσια Τακτική Γενική Συνέλευση των μελών του, την 9η Μαΐου 2016 ανακήρυξε τους Πρωταθλητές Ευρώπης ως επίτιμα μέλη του Συνδέσμου και πρεσβευτές των αρχών και ιδανικών που προωθούμε στο πλαίσιο της τετραετούς σε διάρκεια ενημερωτικής – εκπαιδευτικής εκστρατείας που έχουμε αναλάβει από τον Ιανουάριο του 2015. Η ενεργός συμμετοχή των καταξιωμένων διεθνών μας Πρωταθλητών Ευρώπης 2004 κατά τις επισκέψεις σε σχολεία και Ακαδημίες σε ολόκληρη την Επικράτεια και η αξιοποίηση της δυναμικής τους ως προτύπων αθλητών και προσωπικοτήτων, εν γένει, συμβάλει καθοριστικά στην αντιμετώπιση φαινομένων βίας, ρατσισμού, doping και διαφθοράς, μέσω της καλλιέργειας του αθλητικού ιδεώδους, διάδοσης των αξιών της «ευγενούς άμιλλας» και του «ευ αγωνίζεσθαι» με στόχο τη διαμόρφωση συνειδητοποιημένων αθλητών και μελλοντικών φιλάθλων.

Η 4η Ιουλίου 2004, είναι η ημέρα όπου φάνηκε περίτρανα ποιά είναι η δύναμη και η αξία του ελληνικού ποδοσφαίρου.

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ, ΟΛΟΙ όσοι αγαπάμε το ποδόσφαιρο μας και σεβόμαστε τον πρωταγωνιστή του, τον Ελληνα ποδοσφαιριστή, πιστεύουμε ότι μπορούμε, έστω και μετά από 12 χρόνια, να κάνουμε ένα νέο ξεκίνημα, αξιοποιώντας τις προοπτικές που έχει το παιχνίδι μας, δείχνοντας στην πράξη ότι έχουμε όχι μόνο την ποιότητα και τις γνώσεις, αλλά και το όραμα, ώστε να πάμε μπροστά και να φθάσουμε και πάλι εκεί όπου αξίζουμε να είμαστε: Στην κορυφή.
 
ΑΕΛ © 2024. All Rights Reserved. Powered by aelole.gr
Top