Στο συνδρομητικό κανάλι είναι δυσαρεστημένοι για το γεγονός ότι στο ΔΣ της Λίγκας δεν πάρθηκε καμία ουσιαστική απόφαση – Η Nova μεταξύ άλλων έχει ζητήσει μείωση των ομάδων και ανάδειξη του πρωταθλητή μέσω των πλέι οφ. Την έντονη δυσαρέσκεια τους εξέφρασαν τα στελέχη της NOVA μετά την ολοκλήρωση της συνεδρίασης του διοικητικού συμβουλίου της Λίγκας και τις αποφάσεις που (δεν) πάρθηκαν. Όπως ανέφεραν οι παράγοντες του συνδρομητικού καναλιού το ΔΣ της Super League αντί να απαντήσει σε συγκεκριμένες προτάσεις, σήμερα ανέθεσε – με τρία χρόνια καθυστέρηση και χωρίς καμία δέσμευση του ΔΣ ότι θα υλοποιήσει τις προτάσεις - σε εταιρείες συμβούλων τη μελέτη ανταγωνιστικότητας του πρωταθλήματος! Η ενέργεια αυτή κρίνεται παρελκυστική και ενδεικτική ότι δεν θέλει η Super League να βρει άμεσα λύσεις στα προβλήματα.
Στη Κάντζα έχουν κάνει συγκεκριμένες προτάσεις οι οποίες επικεντρώνονται σε 4 άξονες:
1) Ανάδειξη του πρωταθλητή από τα play offs, ξεκινώντας ήδη  από τη σεζόν 2016-2017. Η αλλαγή αυτή θα διπλασιάσει τους αγώνες υψηλού ενδιαφέροντος, καθώς θα διεξαχθούν περισσότερα ντέρμπι, με παράλληλο όφελος από τα εισιτήρια και για τις ομάδες.
2) Παρόμοια διαδικασία θα ακολουθείται και σε μίνι πρωτάθλημα play outs για τις ομάδες που θα υποβιβάζονται.
3) Σταδιακή μείωση των ομάδων, έτσι ώστε το πρωτάθλημα της Super League τη σεζόν 2017-2018 να γίνει με 14 ομάδες και τη σεζόν 2018-2019 με 12 ομάδες προκειμένου να αυξηθεί η ανταγωνιστικότητα του ελληνικού πρωταθλήματος.
4) Αυστηρότερος οικονομικός έλεγχος σε όλες τις ΠΑΕ προκειμένου να μην επαναληφθούν φαινόμενα των προηγούμενων χρόνων, όπως, ομάδων που αποχώρησαν στη μέση του πρωταθλήματος λόγω οικονομικών προβλημάτων ή ομάδων που εφόσον είχαν υποβιβαστεί από πολύ νωρίς άφησαν απλήρωτους τους ποδοσφαιριστές.
Αντί να παρθούν αποφάσεις πάνω στα συγκεκριμένα ζητήματα που τόσο έχει ανάγκη το ελληνικό ποδόσφαιρο, το ΔΣ της Super League σήμερα προτίμησε να «πετάξει τη μπάλα την εξέδρα».
 
ΑΕΛ © 2013. All Rights Reserved. Powered by aelole.gr
Top