Το βράδυ της Τετάρτης, 24 Αυγούστου ήταν βροχερό και υγρό στο Λονδίνο του Οντάριο και η ΑΕΛ αντιμετώπιζε στο γήπεδο του ελληνικού κέντρου την ομάδα των Σέρβων. Η ΑΕΛ ήταν εμφανώς καλύτερη ομάδα σε όλες τις πτυχές του παιχνιδιού. Μετά το νικηφόρο αγώνα κυπέλλου της Δευτέρας οι παίκτες ήταν κουρασμένοι και το έδειξαν στον αγωνιστικό χώρο. Η ΑΕΛ διατήρησε τον έλεγχο της μπάλας, αλλά δεν έδειξε στοιχεία δράσης στο πρώτο ημίχρονο το οποίο έληξε με 2-0 για τους γηπεδούχους.
Οι Σέρβοι δέχτηκαν κόκκινη κάρτα νωρίς στο δεύτερο ημίχρονο για επικίνδυνο τάκλιν από πίσω, αλλά αν και με παίκτη λιγότερο κατάφεραν να σκοράρουν και να μειώσουν σε 2-1. Ο προπονητής άλλαξε τη διάταξη της ομάδας, όπως είχε κάνει και με τους Three Lions στον αγώνα κυπέλλου, και η ΑΕΛ πήρε φωτιά. Στο 77' ο Κιθ Άντριου έκανε το 6-1 για την ΑΕΛ και οι Σέρβοι παίκτες απογοητευμένοι και ντροπιασμένοι άρχισαν να βρίζουν και να απειλούν τον διαιτητή, ο οποίος σφύριξε τη λήξη του αγώνα και φοβούμενος έτρεξε στο αυτοκίνητό του.

Ο αγώνας ήταν για τη 15η αγωνιστική, απομένουν άλλοι τρεις (3) αγώνες για τη λήξη του πρωταθλήματος και η διαφορά των επιπλέον δέκα (10) βαθμών από την τρίτη ομάδα του πίνακα εξασφαλίζει στην ΑΕΛ τη μαθηματική άνοδο στην τρίτη κατηγορία.

Για την ΑΕΛ σκόραραν : Κιθ Άντριου (2), Άλεξ Πονς, Κρις Νικολακάκος, Πέντρο Σιμόες και Τζορτζ Χάβαρης από ένα (1).

Η γενική κατάταξη των σκόρερ όλων των κατηγοριών για τους τρεις (3) πρώτους παίκτες της ΑΕΛ είναι :
1. Άλεξ Πονς (26), μπορεί να απειληθεί μόνο από παίκτη της ομάδας των Αλβανών (2η κατηγορία) που έχει 23 τέρματα και φυσικά τον δεύτερο σκόρερ της ΑΕΛ
3. Κιθ Άντριου (22)
4. Κρις Νικολακάκος (18)

Η ομάδα της περιόδου 2015 τερμάτισε αήττητη έχοντας μόνο νίκες (16-0-0) και δεν ανέβηκε κατηγορία για εξω-αγωνιστικούς λόγους, έχοντας μέσο όρο τερμάτων 5,37 στην επίθεση και 0,93 στην άμυνα. Η ομάδα της τρέχουσας περιόδου έχει μέσο όρο 6,6 στην επίθεση και 1,13 στην άμυνα, ενώ - όπως φαίνεται παραπάνω - οι τρεις (3) πρώτοι σκόρερ των βυσσινί έχουν πετύχει εξήντα έξι (66) από τα ενενήντα εννέα (99) τέρματα της φετινής ΑΕΛ.

Μετά τον αγώνα ο καταμουσκεμένος προπονητής της ΑΕΛ Μίλτον Γουγουλιάς είπε :
"Θέλω να συγχαρώ τους παίκτες της ΑΕΛ για τη νίκη και την άνοδο στην τρίτη κατηγορία. Είμαι χαρούμενος, αλλά ακόμα έχουμε δρόμο μπροστά μας. Θέσαμε στόχους στην αρχή της περιόδου και είναι όλοι μπροστά μας. Πρέπει να συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε σκληρά στους τρεις (3) εναπομείναντες αγώνες. Οι παίκτες μας ήταν εμφανώς κουρασμένοι απόψε. Έδωσαν τρεις (3) αγώνες σε έξι (6) ημέρες! Είμαι απογοητευμένος με την απόφαση του διαιτητή να τελειώσει τον αγώνα νωρίτερα. Έχουμε τρεις (3) παίκτες (Πονς, Άντριου και Νικολακάκος) που μάχονται για την κατάκτηση του χρυσού παπουτσιού για τα περισσότερα τέρματα. Θα μπορούσαμε εύκολα να πετύχουμε άλλα δύο (2) τέρματα. Μπορώ μόνο να σφίξω το χέρι μου στην αηδία!
Οι παίκτες τώρα θα ξεκουραστούν και θα προετοιμαστούν για τον επόμενο αγώνα μας με την Κροατία την προσεχή Τετάρτη, 31 Αυγούστου, 20:30, στο γήπεδο του ελληνικού κέντρου. Η αποψινή νίκη ανόδου αφιερώνεται σε όλους τους οπαδούς μας, τους υποστηρικτές μας στην Ελλάδα και το aelole.gr για τη συνεχή υποστήριξη και κάλυψη της ΑΕΛ Καναδά".

Για λόγους γοήτρου και με σκοπό να τερματίσει αήττητη και πρωταθλήτρια η ΑΕΛ θα επιδιώξει την επόμενη Τετάρτη τη νίκη απέναντι στους επίσης αήττητους Κροάτες που βρίσκονται στη δεύτερη θέση του πίνακα βαθμολογίας, αφού στον αγώνα του πρώτου γύρου ισοφαρίστηκε λίγο πριν τη λήξη του αγώνα με απευθείας χτύπημα φάουλ.

 
ΑΕΛ © 2024. All Rights Reserved. Powered by aelole.gr
Top