Πρεμιέρα για τα ελληνικά χρώματα και τους αθλητές που εκπροσωπούν τη χώρα μας στο μεγάλο αθλητικό ραντεβού. Η επίσημη έναρξη των Ολυμπιακών Αγώνων και στη μάχη ρίχνονται συνολικά 15 αθλητές σε κολύμβηση, ενόργανη γυμναστική, κωπηλασία, πόλο και ποδηλασία.
Αυτός που κάνει την αρχή είναι ο Γιάννης Ταμουρίδης (ποδηλασία δρόμου στις 15:30) για να πάρουν την σκυτάλη αμέσως μετά οι πρωταθλητές της ενόργανης γυμναστικής Βλάση Μάρα, Λευτέρη Πετρούνια.

Πρώτος θα αγωνιστεί ο Λευτέρης Πετρούνιας, ο οποίος σύμφωνα με το πρόγραμμα θα ανέβει στους κρίκους στις 17:20 ώρα Ελλάδας, κάνοντας το ίδιο πρόγραμμα που του χάρισε το χρυσό μετάλλιο στο παγκόσμιο αλλά και το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα και είναι από τα φαβορί για να εξασφαλίσουν μια θέση στην πρώτη οκτάδα.

Στις 18:35 είναι η σειρά του Βλαση Μάρα στο μονόζυγο όπου θα εκτελέσει πρόγραμμα με βαθμό δυσκολίας 6,80 (ανάλογο με αυτό που τον είχε φέρει πέρσι στη 2η θέση της Ευρώπης) επιδιώκοντας την πρώτη του συμμετοχή σε τελικό Ολυμπιακών Αγώνων.

Στην κωπηλασία (17:20) έχουμε τη συμμετοχή του διπλού σκιφ γυναικών με τις Κατερίνα Νικολαϊδου και Σοφία Ασουμανάκη οι οποίες θα αγωνιστούν στην τρίτη προκριματική σειρά με αντιπάλους τα πληρώματα από Τσεχία, Αυστραλία και Νέα Ζηλανδία. Στα ημιτελικά προκρίνονται οι τρεις πρώτες ομάδες από κάθε σειρά, ενώ μόνο η βάρκα που θα πάρει την 4η θέση θα πάει στον επαναληπτικό προκειμένου να έχει μια δεύτερη ευκαιρία.

Στις 18:10 (πάντα ώρα Ελλάδας) θα αγωνιστεί η τετράκωπος άνευ (Σπύρος Γιάνναρος-Παναγιώτης Μαγδανής-Στέφανος Ντούσκος- Γιάννης Πέτρου) ελ βαρών των ανδρών στον αντίστοιχο προκριματικό με αντιπάλους τις Μεγάλη Βρετανία, Γερμανία και Δανία με στόχο την πρώτη τριάδα προκειμένου να εξασφαλίσουν την πρόκριση απευθείας στα ημιτελικά. Σε αντίθετη περίπτωση θα πρέπει να αγωνιστούν στον επαναληπτικό.

Πρεμιέρα στα αγωνίσματα της κολύμβησης θα κάνουν οι Άννα Ντουντουνάκη και Κριστέλ Βουρνά που θα συμμετάσχουν στον προκριματικό 100μ. πεταλούδα. Ο Δημήτρης Δημητρίου θα αγωνιστεί στα 400μ. ελεύθερο ενώ ο Παναγιώτης Σαμλίδης στα 100μ. πρόσθιο.

Τέλος στις 19:00 η Εθνική ομάδα πόλο ανδρών ξεκινά τις δικές της υποχρεώσεις στο Ολυμπιακό τουρνουά με αντίπαλο την Ιαπωνία.
 
ΑΕΛ © 2024. All Rights Reserved. Powered by aelole.gr
Top