Για τη φάση των ημιτελικών του κυπέλλου MMSL η ΑΕΛ αντιμετώπισε την πολύ δυνατή ομάδα των Three Lions. Ο αγώνας έγινε τη Δευτέρα, 22 Αυγούστου, στο γήπεδο του ελληνικού κέντρου, με την ΑΕΛ ως φιλοξενούμενη και μόνο εύκολος δεν μπορούσε να χαρακτηριστεί για τους βυσσινί αφού ο αντίπαλος :
1. αγωνίζεται μια κατηγορία παραπάνω,
2. κατέχει την τρίτη θέση στον βαθμολογικό πίνακα,
3. είχε ηττηθεί σε μόλις έναν αγώνα επί συνόλου δέκα (10) και
4. είχε μέσο όρο επίθεσης 3,3 και άμυνας 1,0

Με αυτές τις προϋποθέσεις και φαβορί τη βρετανική ομάδα άρχισε ο αγώνας και οι τυπικά γηπεδούχοι μπήκαν δυνατά και προηγήθηκαν 1-0. Η ΑΕΛ προσπάθησε να απαντήσει άμεσα και πέτυχε τέρμα το οποίο ακύρωσε ο διαιτητής καταλογίζοντας οφσάιντ στον Πέντρο Σιμόες. Η ΑΕΛ συνέχισε να πιέζει και ισοφάρισε με συρτό σουτ του Άλεξ Πονς από τα 13 μέτρα. Στον ίδιο ρυθμό συνέχισαν οι φιλοξενούμενοι και η πίεση απέφερε ένα κερδισμένο πέναλτι σε χέρι αμυνομένου που μετέτρεψε σε τέρμα ο "κανονιέρης" Κιθ Άντριου, δίνοντας προβάδισμα στην ομάδα του με 1-2. Την αδικαιολόγητη οπισθοχώρηση της ΑΕΛ εκμεταλλεύτηκε ο αντίπαλος και την τιμώρησε ισοφαρίζοντας σε 2-2, σκορ με το οποίο οι ομάδες πήγαν στην ανάπαυλα.

Με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου οι Three Lions πίεζαν συνεχώς, σε μια προσπάθεια να κερδίσουν τη μεσαία γραμμή. Η ΑΕΛ δεν αντέδρασε όπως έπρεπε και το πλήρωσε αφού βρέθηκε πίσω στο σκορ με 3-2. Στο 53' οι Three Lions εκμεταλλεύτηκαν αμυντικό λάθος και αύξησαν τη διαφορά σε 4-2, απογοητεύοντας τους φίλους της ΑΕΛ και κερδίζοντας αυτοπεποίθηση για τη συνέχεια. Στο 60' ο προπονητής της ΑΕΛ έκανε αλλαγή για να ενισχύσει την επιθετική γραμμή, παίζοντας με τρεις (3) αμυντικούς. Πρώτη συμμετοχή για τον Πίτερ Ράμσεϊ, νέα προσθήκη για την ΑΕΛ από τον Απόλλωνα (1η κατηγορία), ο οποίος μπήκε για να καλύψει την δεξιά πλευρά ανάμεσα από τους αμυντικούς και τους μέσους έτσι ώστε να απελευθερωθούν οι δεύτεροι και να προωθούν τη μπάλα στους επιθετικούς. Αυτή η στρατηγική λειτούργησε άψογα καθότι οι Three Lions μπερδεύτηκαν και τα έχασαν, αδυνατώντας να καλύψουν τους επιθετικούς της ΑΕΛ. Ο Άλεξ Πονς πήρε τη μπαλιά από τον Κιθ Άντριου και σημείωσε το δεύτερο προσωπικό του τέρμα γράφοντας το 4-3 και έδωσε ζωή στην ΑΕΛ, ενώ οι φίλοι της ομάδας ξεσηκώθηκαν φωνάζοντας συνθήματα. Η ΑΕΛ ήταν ασταμάτητη!! Στο 74' ο Κιθ Άντριου πέρασε από τρεις (3) αμυντικούς, νίκησε τον τερματοφύλακα και ισοφάρισε σε 4-4, κάνοντας το κοινό να τρελαθεί και οι φωνές του ακούγονταν ως την Ελλάδα!!! Ήταν ο αγώνας που η ΑΕΛ θα έγραφε ιστορία, αφού το 4-2 έγινε 4-4. Στα επόμενα δέκα (10) λεπτά οι αντίπαλοι μάχονταν για την κυριαρχία στο χώρο της μεσαίας γραμμής και τον έλεγχο της μπάλας. Στο 83' με μαγικό τρόπο γράφτηκε το τελευταίο κεφάλαιο της ιστορίας. Ο Πίτερ Ράμσεϊ έφερε τη μπάλα στο κέντρο και με κάθετη πάσα έβγαλε τον Άλεξ Πονς μόνο με τον τερματοφύλακα. Τη νεκρική σιγή του κοινού διαδέχτηκαν τα τρελά επιφωνήματα χαράς και ενθουσιασμού. Γκοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοόλ για την ΑΕΛΑΡΑ και οι φίλοι της ΑΕΛ στα ουράνια! Μπήκαν στο γήπεδο και αγκάλιαζαν τον Πονς!
Τα τελευταία λεπτά μέχρι τη λήξη του αγώνα υπήρχε αγωνία, αλλά η δυνατή αμυντική λειτουργία της ΑΕΛ έδωσε την πρόκριση για τα ημιτελικά του κυπέλλου με ανατροπή και τελικό σκορ 4-5.

Μετά τον αγώνα ο προπονητής της ΑΕΛ Μίλτον Γουγουλιάς δήλωσε ·
"Θα ήθελα να ευχαριστήσω την ομάδα των Three Lions για τη δυνατή πρόκληση. Είμαι πολύ περήφανος για τους παίκτες μας και την ομάδα μας. Είμασταν πίσω με 4-2 και δεν πεθαίναμε. Ήταν η περηφάνια για τη βυσσινί φανέλα! Ήταν η περηφάνια για τη βροντή του αλόγου στη φανέλα! Ήταν η περηφάνια του να είσαι ΑΕΛΑΡΑ! Αυτά ήταν που κέρδισαν τον αποψινό αγώνα. Συζητήσαμε με τον προπονητή Ντέιβ Άνταμς και τον τραυματία αρχηγό μας Τζον Μιχαλόπουλο και αποφασίσαμε να παίξουμε με τρεις (3) αμυντικούς σε ευθεία, ενισχύοντας τον χώρο της μεσαίας γραμμής. Η στρατηγική πέτυχε. Ο Πίτερ Ράμσεϊ ήταν τρομερός. Ο τερματοφύλακάς μας, Μίλτον Τσιαπαλής, πραγματοποίησε κάποιες ηρωικές αποκρούσεις απόψε. Οι μέσοι μας πάλεψαν ακατάπαυστα και οι επιθετικοί μας ήταν, όπως πάντα φονικοί.
Θα αφήσουμε αυτό τον αγώνα πίσω μας επειδή δεν έχει επιτευχθεί ακόμα ο στόχος μας. Ο ημιτελικός αγώνας θα είναι δύσκολος, αλλά θα τον παλέψουμε. Έχουμε επίσης τον στόχο της κανονικής περιόδου στον οποίο πρέπει να επικεντρωθούμε.
Θα ήθελα να ευχαριστήσω το μεγάλο μας κοινό για την αποψινή του υποστήριξη. Ποτέ δεν έχω δει τέτοιο ντελίριο ενθουσιασμού, τέτοια αγάπη για την ΑΕΛ εδώ στον Καναδά!
Εκ μέρους της ΑΕΛ Καναδά αφιερώνουμε την αποψινή μας νίκη στον αδελφό μας στη Λάρισα κ. Δημήτριο Κούρο. Αυτή η νίκη είναι για σένα αδελφέ".

Η ΑΕΛ συνεχίζει τη δράση της με αγώνα για την κανονική περίοδο του πρωταθλήματος. Αντίπαλος η ομάδα των Σέρβων, στο γήπεδο του ελληνικού κέντρου, Τετάρτη βράδυ, 24 Αυγούστου.
 
ΑΕΛ © 2024. All Rights Reserved. Powered by aelole.gr
Top