Ο ιδιοκτήτης της ΠΑΕ ΑΕΛ, Αλέξης Κούγιας, μίλησε στο Sport 24 Magazino για όσα συμβαίνουν στο ελληνικό ποδόσφαιρο και την σημερινή συνεδρίαση της Super League, στην οποία πρότεινε για πρόεδρο του συνεταιρισμού τον Γιάννη Αλαφούζο, αλλά και για την ΑΕΛ.
Αναλυτικά ο Αλέξης Κούγιας:
Για την πρόταση του ο Γιάννης Αλαφούζος να θέσει υποψηφιότητα για πρόεδρος του συνεταιρισμού:
"Ήταν μια πρόταση απελπισίας, βλέποντας τον διχασμό που επέρχεται και επικεντρώνεται στα πρόσωπα των κ.κ. Μαρινάκη και Αλαφούζου. Θα είχε σίγουρη την εκλογή του και την συναίνεση των ΑΕΚ και ΠΑΟΚ. Αν ο κύριος Αλαφούζος εκλεχθεί, θα πάψει να είναι κριτής συμπεριφορών και θα κληθεί να πάρει αποφάσεις. Πιστεύω ότι έτσι θα ερχόταν ειρήνη και ότι η παρουσία του στην προεδρία θα ανέβαζε το κύρος της Λίγκας. Ο κύριος Πανόπουλος πρότεινε τον κύριο Στράτο, ίσως ο Ολυμπιακός προτείνει κάποιον άλλο και φτάσουμε να έχουμε τρεις υποψηφιότητες. Κατά την άποψή μου ο κύριος Αλαφούζος είναι ιδανική επιλογή. Δεν γίνεται ο κύριος Στράτος την μία να παραιτείται και την άλλη να βάζει πάλι υποψηφιότητα και να μας διχάζει. Έγινε και σε εμένα πρόταση. Όχι ότι δεν το ήθελα, αλλά δεν μου επιτρέπουν οι επαγγελματικές μου υποχρεώσεις."

Για την κατάσταση στο ελληνικό ποδόσφαιρο: 
"Βλέπουμε ότι οι συζητήσεις ξεφεύγουν από το ποδοσφαιρικό πλαίσιο. Σήμερα μιλούσαμε επί 2 ώρες για τον κύριο Στράτο και τους λόγους για τους οποίους παραιτήθηκε. Για πράγματα δηλαδή εξω-ποδοσφαιρικά. Οι φίλαθλοι του ποδοσφαίρου δεν ενδιαφέρονται για όλα αυτά. Ενδιαφέρονται να δουν ποδόσφαιρο. Να πάρουν την οικογένειά τους στο γήπεδο και να δουν ένα καλό θέαμα. Το ποδόσφαιρο είναι μια κορυφαία κοινωνική εκδήλωση παγκοσμίως. Πρέπει από πλευράς διαιτησίας να πάψουν τα σκάνδαλα του παρελθόντος. Δεν γίνεται όμως και η διαιτησία να αποτελεί το μοναδικό αντικείμενο συζήτησης. Αυτό δεν είναι ποδόσφαιρο”.

Για το πότε εκτιμά ότι θα αρχίσει το πρωτάθλημα: 
"Μετά την συνάντηση με τον εκπρόσωπο της FIFA, τον κύριο Κουτσοκούμνη την Τρίτη, θα έχουμε εξελίξεις στο ποδόσφαιρο. Πιστεύω ότι 10 Σεπτεμβρίου θα αρχίσει το πρωτάθλημα”.

Για το ότι η NOVA δεν προτίθεται να καταβάλλει στις ΠΑΕ τα συμφωνηθέντα χρήματα, αν δεν αρχίσει το πρωτάθλημα: 
"Δεν συμφωνώ με την NOVA για την μη καταβολή των συμφωνηθέντων. Εμείς έχουμε κάνει τον προγραμματισμό μας βάσει και αυτών των εσόδων. Οι μεγάλες ομάδες δεν μας ακούν. Ίσως θέλουν να μας φέρουν στο σημείο να πουλάμε τους καλούς μας παίκτες για ένα κομμάτι ψωμί. Εμείς βαρεθήκαμε πια με τους προσωπικούς εγωισμούς των κ.κ. Μαρινάκη, Αλαφούζου, Μελισσανίδη. Πως θα έχουμε ανταγωνιστικό ποδόσφαιρο αν μια ΠΑΕ δεν έχει να πληρώσει του παίκτες, την εφορία και τις άλλες υποχρεώσεις της?".

Για την ΑΕΛ: 
"Η ΑΕΛ είναι μια ομάδα που μπορεί να κοιτάξει ψηλά. Είναι μία από τις λίγες υγιείς οικονομικά ομάδες με όλες μας τις υποχρεώσεις τακτοποιημένες. Έχουμε το καλύτερο γήπεδο στην Ελλάδα και το καλύτερο προπονητικό κέντρο. Θέλω να είμαι ρεαλιστής και θα πω ότι στόχος μας είναι η παραμονή στην κατηγορία. Έχουμε έναν πολύ καλό προπονητή Ο κόσμος θα δει καινούργιους παίκτες μικρής ηλικίας να παίζουν καλά και επιθετικά. Μπορούμε να αποτελέσουμε μια ευχάριστη έκπληξη. Πιστεύω ότι το ποδόσφαιρο έχει ανάγκη από ομάδες σαν τη δική μας με τη δική μας νοοτροπία”.
 
ΑΕΛ © 2024. All Rights Reserved. Powered by aelole.gr
Top