Τετάρτη βράδυ, 31η Αυγούστου 2016, 20:30, γήπεδο ελληνικού κέντρου. Ο αγώνας της χρονιάς. Ο αγώνας που θα καθόριζε την πρωταθλήτρια ομάδα της τέταρτης κατηγορίας του MMSL για το 2016. Δύο ομάδες, ένας νικητής! ΑΕΛ, πρωτοπόρος και αήττητη, Κροατία, δεύτερη και επίσης αήττητη, τέσσερις βαθμούς πίσω από την ΑΕΛ.
Η ΑΕΛ που παρατάχθηκε στον αγώνα με 4-4-2, από νωρίς προσπάθησε να επιβάλει το ρυθμό της και ήταν γρηγορότερη και καλύτερα οργανωμένη. Στο 20' ο Άλεξ Πονς έκανε τη μακρινή μπαλιά προς τον Κιθ Άντριου και ο "κανονιέρης" αφού διέσπασε την αμυντική γραμμή των φιλοξενούμενων εξαπέλυσε τον κεραυνό του για να δώσει προβάδισμα στην ΑΕΛ. Λίγο αργότερα, μετά από εκτέλεση κόρνερ, η Κροατία ισοφάρισε σε 1-1. Η ΑΕΛ συνέχισε να πιέζει και στο 33' ο "κανονιέρης" ξαναχτύπησε, δίνοντας εκ νέου το προβάδισμα για την ομάδα του. Στις καθυστερήσεις του ημιχρόνου ο διαιτητής σφύριξε φάουλ υπέρ των φιλοξενούμενων έξω από τη μεγάλη περιοχή, οι οποίοι το εκμεταλλεύτηκαν και ισοφάρισαν σε 2-2.

Στην ανάπαυλα του ημιχρόνου οι παίκτες της ΑΕΛ μαζεύτηκαν σε κύκλο και ακούγονταν να φωνάζουν "Εδώ είναι η έδρα μας! Κανένας δεν έρχεται να πάρει βαθμούς από εμάς!!". Αφού βροντοφώναξαν ΑΕΛ μπήκαν στον αγωνιστικό χώρο για το δεύτερο ημίχρονο. Την ίδια ώρα ο κόσμος άρχισε να τραγουδάει "ΑΕΛ ολέ, ολέ, ολέ" και "Μου 'βαλες φωτιά...". Η διάταξη άλλαξε, όπως και στους τέσσερις προηγούμενους αγώνες. Ήταν μαγική στιγμή!!! Οι Κροάτες μπερδεύτηκαν, αποπροσανατολίστηκαν και αδυνατούσαν να προωθήσουν ή να ελέγξουν τη μπάλα. Η ΑΕΛ συνέχισε να επιτίθεται κατά κύματα. Ο Κιθ Άντριου αφού απέφυγε δύο αμυνόμενους, ανατράπηκε άγρια εντός περιοχής και το κερδισμένο πέναλτι μετέτρεψε ο ίδιος σε τέρμα, δίνοντας και πάλι προβάδισμα στην ΑΕΛ με 3-2. Ασταμάτητη πλέον η ΑΕΛ συνέχισε να επιτίθεται και ο "κανονιέρης" ξαναχτύπησε με νέο κεραυνό, γράφοντας το 4-2. Στο 77' σε βίαιο μαρκάρισμα επί του Κρις Νικολακάκου ο διαιτητής συνέχισε τον αγώνα χωρίς να σημειώσει την παράβαση και η απόφασή του έβγαλε εκτός εαυτού τον προπονητή της ΑΕΛ, ο οποίος άρχισε να φωνάζει στον άρχοντα του αγώνα. Ο Νικολακάκος μεταφέρθηκε εκτός αγωνιστικού χώρου τραυματισμένος. Στο 80' ο Άντριου Παρκ διέσχισε την πτέρυγα και έβγαλε τη σέντρα. Σε ποιον άλλο; Στον "κανονιέρη" Κιθ Άντριου που για άλλη μια φορά κεραυνοβόλησε τον αντίπαλο τερματοφύλακα. Μετά το 5-2 και ενώ απέμειναν 10 λεπτά για τη λήξη η ΑΕΛ έκλεισε τους χώρους μη επιτρέποντας στους Κροάτες να γίνουν απειλητικοί. Το τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή βρήκε την ΑΕΛ πανηγυρικά πρωταθλήτρια και αήττητη, ενώ απομένουν μόλις δύο αγώνες για τη λήξη της περιόδου. Ο κόσμος άρχισε να φωνάζει"Λα Λα Λάρισα"!!!

Κυρίες και κύριοι, πρωταθλήτρια κατηγορίας MMSL για το 2016 : ΛΑΡΙΣΑ ΑΕΛ ΚΑΝΑΔΑ!!!!!!

Οι δύο αγώνες που απομένουν είναι ένας εκτός με τους Γερμανούς και ένας εντός με την ομάδα των Wanderers.
Στις 19 Σεπτεμβρίου, Δευτέρα, 20:30 η ΑΕΛ θα αγωνιστεί εκτός έδρας για τα ημιτελικά του κυπέλλου με αντίπαλο την Acoriano.

Με την προσοχή πλέον στραμένη στον αγώνα των ημιτελικών, αυτή η ομάδα της ΑΕΛ μπορεί να γράψει τη δική της ιστορία. Σημειώνοντας 6,5 τέρματα κατά μέσο όρο ανά αγώνα, έχοντας φτάσει τα εκατό τέσσερα (104) τέρματα και με βάση τους αντιπάλους που θα αγωνιστεί στους δύο τελευταίους αγώνες, ίσως καταφέρει να καταρρίψει το ρεκόρ όλων των κατηγοριών των εκατό δεκαεννέα (119) τερμάτων που κατέχει η ομάδα της Βοσνίας από το 2012, έχοντας συμμετάσχει σε όμιλο των δεκατεσσάρων ομάδων και επομένως έδωσε οκτώ (8) αγώνες περισσότερους, με μέσο όρο 4,6 ανά αγώνα.

Μετά τον αγώνα, πανευτυχής ο προπονητής της ΑΕΛ Μίλτον Γουγουλιάς δήλωσε :

"Αδυνατώ να βρω τις λέξεις για να εκφράσω την περηφάνια μου για αυτούς τους παίκτες!!! Με την έναρξη του αγώνα, οι παίκτες μας έδωσαν το 100% και δεν σταμάτησαν καθόλου. Παλέψαμε για κάθε μπαλιά και τους πιέσαμε σε κάθε επαφή τους με τη μπάλα. Οι παίκτες ήταν σε αποστολή απόψε!!! Έπαιξαν σαν πεινασμένη ομάδα και εκπλήρωσαν το στόχο τους. Αυτή η οικογένεια της ΑΕΛ που διαθέτουμε είναι πολύ ξεχωριστή. Είναι ένα πολύ σκληρό σύνολο παικτών που αλληλοϋποστηρίζονται και αλληλομάχονται. Είμαστε περήφανοι από την οικογένεια της ΑΕΛ.

Ο Κιθ πέτυχε και τα πέντε (5) τέρματα απόψε, αλλά η υποστήριξη που είχε από τους συμπαίκτες του ήταν απίστευτη. Δεν θα μπορούσε να συμβεί αν δεν ήταν για τους συμπαίκτες του. Κάθε παίκτης που φόρεσε τη βυσσινί φανέλα αυτή την περίοδο είναι πρωταθλητής.

Έχουμε άλλους δύο αγώνες. Πρέπει να παραμείνουμε συγκεντρωμένοι και να ολοκληρώσουμε το στόχο μας για άλλη μια αήττητη περίοδο. Δεν υπάρχουν πολλές ομάδες που έχουν κατορθώσει να παραμείνουν αήττητες για δύο συνεχόμενες περιόδους. Επιπλέον, έχουμε τον κρίσιμο ημιτελικό αγώνα της 19ης Σεπτεμβρίου με αντίπαλο την Acoriano στο γήπεδό τους. Θα είναι ένας πολύ δύσκολος αγώνας, αλλά είμαστε η ΑΕΛ και πάντα έτοιμοι να πάμε σε πόλεμο!

Θα ήθελα να ευχαριστήσω τους οπαδούς μας απόψε για την υποστήριξή τους και τα εμπνευσμένα τραγούδια τους. Θα ήθελα επίσης να ευχαριστήσω όλους τους οπαδούς μας στην Ελλάδα που στέλνουν μηνύματα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και μας υποστηρίζουν. Στους οπαδούς μας θα θέλαμε να πούμε "αγάπη και σεβασμός", είστε και θα παραμείνετε ένα μεγάλο μέρος της οικογένειας της ΑΕΛ. ΑΕΛ για μια ζωή σε όλους τους αδελφούς και τις αδελφές μας. Σας αγαπάμε και αυτή η κατάκτηση του πρωταθλήματος είναι για εσάς.
Ευχαριστώ για το χρόνο σας".

 
ΑΕΛ © 2024. All Rights Reserved. Powered by aelole.gr
Top