Η ώρα του ημιτελικού είχε φτάσει. Τα "βυσσινί" άλογα ήταν πανέτοιμα να καλπάσουν! Όπως το έκαναν την προηγούμενη περίοδο παραμένοντας αήττητα και το επανέλαβαν ξανά την τρέχουσα περίοδο. Με πίστη! Με συνεχή προσπάθεια. Με επίθεση θανατηφόρα! Δευτέρα βράδυ, 19 Σεπτεμβρίου 2016, γήπεδο Πορτογαλικού κέντρου. Αντίπαλος της ΑΕΛ η γηπεδούχος Acoriano, πρωταθλήτρια της τρίτης κατηγορίας. Ο αγώνας ήταν εκπληκτικός! Ήταν ένα απόλυτο θρίλερ μέχρι τέλους!
Το πρώτο ημίχρονο έληξε 0-0. Και οι δύο ομάδες είχαν καλές ευκαιρίες, αλλά οι τερματοφύλακές τους έκαναν σπουδαίες αποκρούσεις.

Στο δεύτερο ημίχρονο η ΑΕΛ έκανε εσωτερικές αλλαγές, μετακινώντας τον Άλεξ Πονς στο κέντρο της επίθεσης και φέρνοντας τον Κιθ Άντριου στη μεσαία γραμμή. Το αποτέλεσμα ήταν να μπλοκαριστούν οι Αζέροι και να μη μπορούν να προωθήσουν τη μπάλα εύκολα στο χώρο του κέντρου. Στο 67' ο Νταν Πατσέκο βρήκε με μακρινή μπαλιά τον Άλεξ Πονς, ο οποίος νίκησε τον τερματοφύλακα κάνοντας το 0-1. Στο 78' οι γηπεδούχοι κέρδισαν φάουλ έξω από τη μεγάλη περιοχή και ισοφάρισαν σε 1-1. Οι οπαδοί των Αζέρων άρχισαν να τραγουδούν. Η κανονική διάρκεια του αγώνα βρήκε τις ομάδες ισόπαλες και έτσι οδηγήθηκαν στην παράταση.

Τίποτα δεν άλλαξε στο πρώτο ημίχρονο της παράτασης. Στο 5' του δευτέρου ημιχρόνου η Acoriano πήρε το προβάδισμα με 2-1. Μετά έγινε το μαγικό! Απέμειναν μόλις 30 δευτερόλεπτα για τη λήξη και η νέα μακρινή μπαλιά του Πατσέκο βρίσκει πάλι τον Πονς, ο οποίος πέρασε τη μπάλα πάνω από τον τερματοφύλακα και ισοφάρισε σε 2-2.

Οι παίκτες της ΑΕΛ συγκεντρώθηκαν σε κύκλο στον πάγκο. Από τον κύκλο μια βγήκε μια φωνή. "ΘΑ ΚΕΡΔΙΖΟΥΜΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ! ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΕΛ"!!!

Αρχίζει η διαδικασία των πέναλτι.
Acoriano 1-0
ΑΕΛ 1-1 (Ράμσεϊ)
Acoriano 2-1
ΑΕΛ 2-2 (Νικολακάκος)
Acoriano - άστοχο
ΑΕΛ 2-3 (Πονς)
Acoriano 3-3
ΑΕΛ 3-4 (Άντριου)
Acoriano 4-4
ΑΕΛ - άστοχο (Σιμόες)

ΔΕΥΤΕΡΟΣ ΓΥΡΟΣ
Acoriano - άστοχο
ΑΕΛ ΓΚΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΛΛΛΛΛΛΛΛΛΛΛΛΛΛΛΛΛΛΛΛΛΛΛ (Πατσέκο) 4-5

Όλοι οι παίκτες έγιναν ένα κουβάρι και οι φίλοι της ΑΕΛ μπήκαν στο γήπεδο και τους αγκάλιαζαν. Πλήρης επαναφορά και πρόκριση στον τελικό που θα γίνει το Σάββατο, 24 Σεπτεμβρίου, στο ίδιο γήπεδο, με αντίπαλο την P.C.L. (Portuguese Club of London).

Μετά τον αγώνα πανευτυχής και ανακουφισμένος ο προπονητής της ΑΕΛ Μίλτον Γουγουλιάς δήλωσε :
"Θα ήθελα να ευχαριστήσω την Acoriano για τον πολύ δυνατό αγώνα. Είναι πολύ δυνατή ομάδα για να τους αντιμετωπίσεις.
Θέλω να συγχαρώ όλους τους παίκτες της ΑΕΛ απόψε. Τα παιδιά με τα βυσσινί ήρθαν να πολεμήσουν και υπήρχε ένας πόλεμος στον αγωνιστικό χώρο. Κανένας δεν εγκατέλειψε, κανένας δεν σταμάτησε να τρέχει. Το έχω ξαναπεί ότι οι καλές ομάδες πάντα βρίσκουν τρόπο να κερδίζουν. Και απόψε η ΑΕΛ το κατάφερε!
Έμεινε μόνο ένας αγώνας, ο τελικός του Σαββάτου και ένας τελικός στόχος για την ολοκλήρωση μιας πετυχημένης περιόδου. Σ' αυτόν θα συγκεντρωθούμε. Η ΑΕΛ θα είναι έτοιμη να πολεμήσει και να ριχτεί στη μάχη για άλλη μια φορά! Η ΑΕΛ θα είναι έτοιμη να διεκδικήσει αυτό που δικαιωματικά της ανήκει : Το ΚΥΠΕΛΛΟ MMSL!!

Θέλω επίσης να ευχαριστήσω όλους τους οπαδούς μας και καλούς φίλους στη Λάρισα για τη συνεχή τους υποστήριξη. Ειδικές ευχαριστίες στον αδελφό μας, κ. Δημήτριο Κούρο, στο aelole.gr, στον κ. Αποστόλη Νταϊλιάνη (ΠΑΕ ΑΕΛ) και στο νέο μας υποστηρικτή, Sportlarissa.gr.
ΑΕΛ για πάντα!
Ευχαριστώ για το χρόνο σας."
 
ΑΕΛ © 2024. All Rights Reserved. Powered by aelole.gr
Top