Ο αρχηγός της ΑΕΛ, Mπόρισλαβ Γιοβάνοβιτς, μίλησε στο gazzetta για την μεγάλη νίκη επί του Ολυμπιακού, την επιστροφή του κόσμου στο γήπεδο, αλλά και τον… μαραθώνιο της σεζόν, που θέλει διαρκή προσήλωση.
Αναλυτικά ο Mπόρισλαβ Γιοβάνοβιτς
«Πετύχαμε μία πολύ μεγάλη νίκη, είμαστε πολύ χαρούμενοι, ήταν όλα υπέροχα, μία μαγική βραδιά για εμάς κόντρα σε ένα πάρα πολύ δύσκολο αντίπαλο. Η ατμόσφαιρα στο γήπεδο, ο κόσμος που ήταν πάλι δίπλα μας, η νίκη και ειδικά έτσι όπως ήρθε, στο τέλος. Μία ανταμοιβή για μία πολύ καλή εμφάνιση και την καλή δουλειά που έχουμε κάνει. Θέλω όμως να ξεκινήσουμε από την αρχή, δεν ήρθε έτσι, ξαφνικά αυτή η νίκη. Ξεκινήσαμε την σεζόν κόντρα στον Ηρακλή, που κάναμε επίσης ένα πολύ καλό ματς, αλλά χάσαμε βαθμούς, ξέρουν όλοι τι έγινε εκείνο το βράδυ. Για εμάς ήταν πολύ δύσκολη στιγμή, αλλά έπρεπε να βγάλουμε αντίδραση. Συσπειρωθήκαμε και σαν μία γροθιά δείξαμε ότι είμαστε ικανοί να ξεπερνάμε κάθε εμπόδιο και να κοιτάμε μπροστά».

Αυτό, πάντως, δεν έγινε άμεσα, γιατί μεσολάβησε και το ματς με την Κέρκυρα, που ήταν κακό…
«Ναι, είναι αλήθεια αυτό, στην Κέρκυρα δεν ήμασταν αυτοί που έπρεπε και εν μέρη είναι λογικό. Είχε πέσει πολύ η ψυχολογία μας μετά από όλα αυτά τα πράγματα, ήταν πολύ μικρό το διάστημα γιατί είχαμε παίξει από Δευτέρα, Σάββατο και μας επηρέασε. Δεν είναι δικαιολογία, είναι η πραγματικότητα. Είχε αντίκτυπο όλο αυτό στην εικόνα μας και μας επηρέασε, αλλά τώρα δε πρέπει να κοιτάμε πίσω. Αυτή η νίκη ήταν ότι καλύτερο, ότι χρειαζόμασταν, για να βάλουμε μία τελεία και να κάνουμε μία νέα αρχή. Να αφήσουμε στο παρελθόν όσα έγιναν και να τα βάλουμε όλα σε μία σωστή σειρά. Βλέπουμε μπροστά».

Ποια είναι τα συναισθήματα μετά από μία μεγάλη νίκη σαν και αυτή; 
«Εγώ προσωπικά, είμαι πολύ χαρούμενος, θέλω να πω με την ευκαιρία, πολλά συγχαρητήρια και στα παιδιά, στον προπονητή, στον κόουτς, σε όλους! Αυτά, βέβαια, δε πρέπει να κρατάνε πολύ, το χαιρόμαστε τώρα και από την επόμενη ημέρα κοιτάμε μπροστά, οργανωνόμαστε και πάμε για άλλα. Εδώ κάνουμε ένα μαραθώνιο, όχι ένα σπριντ. Άρα, το μυαλό μας στρέφεται στο επόμενο ματς και την Λιβαδειά».

Το παιχνίδι με τον Ολυμπιακό, που κρίθηκε κατά την γνώμη σου;
«Είναι η δουλειά που κάνουμε, από την πρώτη στιγμή, όχι τώρα μόνο. Προσπαθούμε πάρα πολύ, είμαστε συγκεντρωμένοι και παλεύουμε κάθε μέρα. Όταν εμείς είμαστε… μαζεμένοι και εργαζόμαστε σωστά, τότε δεν είναι εύκολο να μας νικήσει κανένας αντίπαλος. Ακόμα κι αυτός, είναι ο Ολυμπιακός, που όλοι ξέρουμε ότι είναι μία πολύ καλή ομάδα, με παίκτες τεράστιας αξίας. Επίσης, ακούγεται κλισέ, αλλά είναι μία μεγάλη αλήθεια, μας βοήθησε για μία ακόμα φορά η παρουσία του κόσμου και πρέπει να τους πούμε ένα μεγάλο ευχαριστώ».

Πόσο σημαντικό πιστεύεις είναι ότι ο κόσμος επέστρεψε ο κόσμος; Γιατί με τον Ηρακλή…
«Στο πρώτο ματς, δεν ήταν όπως σήμερα. Ήταν Δευτέρα το παιχνίδι, ενώ σήμερα παίζαμε και με τον Ολυμπιακό. Εγώ αυτό που θέλω να πω είναι πως η βοήθεια του κόσμου είναι ανεκτίμητη και θέλουμε να είναι πάντα δίπλα μας, όπως τώρα. Ήταν ο 12ος παίκτης μας και ελπίζω ότι θ είναι έτσι και σε όλα τα άλλα παιχνίδια κι εμείς από την μεριά μας θα τους δίνουμε ανάλογες χαρές. Είμαι αισιόδοξος, γιατί σε αυτό το παιχνίδι… αφήσαμε και την ψυχή μας στο γήπεδο και αυτό ο κόσμος τα αντιλαμβάνεται και το γουστάρει. Πιστεύω πως θα το εκτιμήσουν και θα συνεχίσουν να μας στηρίζουν».

Πιο είναι το μήνυμά σου για την συνέχεια της σεζόν;
«Πρέπει να κοιτάμε κάθε ματς ξεχωριστά και να μην επηρεαζόμαστε, ούτε από μεγάλες νίκες όπως αυτές, αλλά και ούτε από τις αναποδιές που δεδομένα θα έρθουν. Το ποδόσφαιρο είναι σαν την ζωή και θα έχει τα πάνω και τα κάτω του και όταν είσαι επαγγελματίας δε πρέπει να χάνεις τον στόχο σου. Και αυτός είναι να παραμένεις συγκεντρωμένος, μόνο έτσι θα καταφέρεις να πάρεις το 100%. Αυτό, λοιπόν, είναι το δικό μου μήνυμα, να αφήσουμε τον ενθουσιασμό στην άκρη και να προετοιμαστούμε για το επόμενο ματς, ώστε να μην πετάξουμε στα σκουπίδια αυτό το τρίποντο. Και το ταμείο θα έρθει στο τέλος...».
 
ΑΕΛ © 2024. All Rights Reserved. Powered by aelole.gr
Top