Συναίσθηση του ότι ξεπέρασε τα όρια με τη συμπεριφορά του στον Ματίας Ντεγκρά μετά τη λήξη του ΑΕΛ-Ηρακλής έδειξε ο Αλέξης Κούγιας. Μιλώντας στον ΣΠΟΡ FM 94,6 και τον Κυριάκο Θωμαΐδη, ο πρόεδρος των «βυσσινί» σημείωσε ότι μετάνιωσε που έπιασε από τον λαιμό τον Αργεντινό γκολκίπερ. Συνέχισε ωστόσο τις υπόνοιες ότι το λάθος του ενείχε δόλο, μιλώντας για «τουλάχιστον αντιεπαγγελματική συμπεριφορά» και υπογραμμίζοντας ότι προέρχεται από ένα «ύποπτο πρωτάθλημα», όπως χαρακτήρισε αυτό της Κύπρου.
Αναλυτικά όσα είπε ο Αλέξης Κούγιας 
Για τις δηλώσεις του Ντεγκρά που υποστήριξε ότι «Ο πρόεδρος με περίμενε στη φυσούνα, με έπιασε από τον λαιμό, στην αρχή δεν κατάλαβα τίποτα και μετά τον έσπρωξα προς τα πίσω και μου φώναζε ότι είμαι πουλημένος»: 
«Τα περιέγραψε ακριβώς. Έτσι ακριβώς έγιναν. Γιατί άκουσα ότι τον έδειρα, ότι έκλαιγε, κλπ. Όχι ότι δεν είναι σοβαρό, είναι αλήθεια οι εκφράσεις. Όμως δεν μπορούσα να δεχθώ ότι ένας ποδοσφαιριστής στα 33 του, με προπονητές τους Αναστασιάδη και Τερζή που τον διδάσκουν καθημερινά τι πρέπει να κάνει όταν του γυρίζουν την μπάλα, αυτός κάνει τα εντελώς αντίθετα και μάλιστα σε όλη τη διάρκεια του αγώνα».

Για τον λόγο που εκνευρίστηκε τόσο πολύ: 
«Αν δεν είχε κάνει δυο αναγκαστικές αλλαγές ο Αναστασιάδης, θα τον είχε βγάλει και του το είπε στο ημίχρονο. Δεν έχω δει άλλη φορά τερματοφύλακα να κάνει ντρίμπλα, να καθυστερεί τόσο πολύ ώστε να έρθει αντίπαλος και μετά να του κάνει πάσα. Αυτό ήταν που με εκνεύρισε και επειδή έχω γίνει θύμα μιας αντίστοιχης συμπεριφοράς ενός τερματοφύλακα στα Γιάννινα, όπου είχε αποκαλυφθεί έπειτα ότι στοιχηματίστηκαν 10 εκατ. ευρώ σε αυτό το παιχνίδι, με συνοπτικές διαδικασίες και χωρίς να πούμε τίποτα, λύσαμε το συμβόλαιο. Δεν ζήτησε εκείνος να λυθεί, αλλά εμείς και τον αποζημιώσαμε και με 16.000 ευρώ».

Για το τι ακολούθησε μετά το παιχνίδι: 
«Ήμουν πολύ στενοχωρημένος γιατί η εικόνα της ομάδας ήταν καταπληκτική και θα μπορούσε να λήξει με αστρονομικό σκορ υπέρ μας. Το γυρίσαμε το παιχνίδι, αλλά έγινε αυτό που έγινε. Ήταν ένα ματς, όπου χωρίς να πιάσει ο τερματοφύλακας μας την μπάλα από σουτ του αντιπάλου, ήρθαμε 2-2.
Υπάρχει η ομορφιά του ποδοσφαίρου, αλλά υπάρχει και ένα άλλο ποδόσφαιρο, γι’ αυτό έγινε αυτό που έγινε. Ειδικά όταν μιλάμε για παίκτες που προέρχονται από ύποπτα πρωταθλήματα. Έμαθα και για μια συμπεριφορά οπαδών της ΑΕ Λεμεσού πέρυσι, αλλά ο συγκεκριμένος ήταν επιλογή του Αναστασιάδη και μάλιστα επειδή παίζει καλά με τα πόδια. Στενοχωρηθήκαμε όλοι, πάνω από 7.000 κόσμος που ήταν στο γήπεδο. Κάποιες στιγμές μου έρχεται στο μυαλό να τα παρατήσω. Προσπαθείς να φτιάξεις ομάδα, να δείξεις ότι δεν θα κατέβει ο γενικός αρχηγός στο ημίχρονο να σου πει να χάσεις και γίνονται αυτά.

Για το αν έχει μετανιώσει: 
«Ό,τι στραβό έχει γίνει στη διαστρέβλωση της εικόνας μου είναι από αλήτες διαιτητές και ποδοσφαιριστές απ’ αυτούς που ακούγονται στις κασέτες. Όταν κάποιος έχει σκοπό σε κάποια παιχνίδια να ξεχάσει την αξία και την αξιοπρέπειά του, τι να πω. Έχω αποφασίσει να μετράω μέχρι το 100, αλλά είδα ξανά και ξανά τη φάση και είναι από τις φορές που ξεχνάς την παιδεία και την αγωγή σου. Σαφώς και έχω μετανιώσει, αλλά δεν είναι εκεί το θέμα. Βλέπεις αυτά που διδάσκονται καθημερινά κάποιοι παίκτες να καταργούνται με τόσο προκλητικό τρόπο -ενώ εσύ είσαι άψογος απέναντι σε όλους τους παίκτες και φροντίζεις κάθε τους ανάγκη- και να έρχεται κάποιος από τους πιο ακριβοπληρωμένους και να έχει αυτή την αντι-επαγγελματική συμπεριφορά. Γιατί όταν έχεις πέντε επιλογές και κάνεις τελικά κάτι άλλο, δεν μπορείς να την πεις αντι-επαγγελματική συμπεριφορά τουλάχιστον; Όχι ότι δικαιολογώ ακόμα και μια χειρονομία, αλλά οι παίκτες με καθυστέρηση δυο μηνών έχουν δικαίωμα να προσφύγουν στα αστικά δικαστήρια και να κερδίσουν μισθούς τεσσάρων μηνών».

Για τον λόγο που αγόρασε παίκτη από ένα πρωτάθλημα «ύποπτο», όπως το χαρακτήρισε: 
«Μου τον έδωσε μια ομάδα που φημίζεται για την αξιοπιστία της. Έχω πάει κάποτε σε ένα ματς Εθνικός Άχνας-Παρτιζάν Τιράνων, όπου είχε 40 οπαδούς στην εξέδρα και όλοι είχαν ένα λάπτοπ στα χέρια. Δεν το έχω ξαναδεί ποτέ. Ξέρω πολύ καλά τι γίνεται παντού. Μη συγκρίνουμε τον ΑΠΟΕΛ, την ιστορική Ανόρθωση και τις άλλες μεγάλες ομάδες με αυτές που αναφέρομαι. Υπάρχουν μεγάλοι σύλλογοι στην Κύπρο που τις καμαρώνουμε και μάλιστα ένα δικό μου παιδί, ο Παπουλής, παίζει εκεί».
 
ΑΕΛ © 2024. All Rights Reserved. Powered by aelole.gr
Top