Μία αγωνιστική πριν την ολοκλήρωση της περιόδου η ΑΕΛ ταξίδεψε στο γήπεδο του Cove Road για να παίξει κόντρα στην ουραγό ομάδα των Γερμανών, Πέμπτη βράδυ, 8 Αυγούστου 2016.
Οι απουσίες της ΑΕΛ (Πέντρο Σιμόες, Τζον Μιχαλόπουλος, Πίτερ Ράμσεϊ, Λάρι Ρόσι) δεν την επηρέασαν και όσοι αγωνίστηκαν ρεζίλεψαν τους Γερμανούς μπροστά στους φίλους τους. Η ΑΕΛ κυριάρχησε σε όλους τους τομείς, ενώ οι Γερμανοί ένιωσαν ικανοποίηση από το αυτογκόλ που πέτυχε η ΑΕΛ και ήταν μόλις το 14ο σε 15 αγώνες. Η περίοδος ολοκληρώνεται για την ΑΕΛ την προσεχή Τετάρτη, 14 Σεπτεμβρίου, 20:30 στο γήπεδο του ελληνικού κέντρου με αντίπαλο τους Βρετανική ομάδα των Wanderers.
Η φετινή ομάδα των "βυσσινί" είναι σε τροχιά ρεκόρ.
1. Ακόμα και αν δεν καταφέρει να σκοράρει στον τελευταίο αγώνα έχει καταφέρει να πετύχει τον καλύτερο μέσο όρο επίθεσης (6,64 προς το παρόν), ξεπερνώντας το 6,26 της Βοσνίας (2012).
2. Με νίκη ή ισοπαλία θα έχει πετύχει να παραμείνει αήττητη για δύο συνεχόμενες περιόδους.
3. Όπως φαίνεται στους σχετικούς πίνακες, έχοντας ήδη φτάσει τα 113 τέρματα, διεκδικεί την κατάρριψη του ρεκόρ καλύτερης επίθεσης που κατέχει η Βοσνία με 119 τέρματα (2012), αν καταφέρει να σκοράρει επτά (7) φορές στον τελευταίο της αγώνα.
Για την ΑΕΛ σκόραραν : Κρις Νικολακάκος (4), Κιθ Άντριου (3), Άλεξ Πονς και Στιβ Βεργυρής από ένα (1).

Η μέχρι στιγμής κατάταξη των σκόρερ, στο σύνολο όλων των κατηγοριών, έχει ως ακολούθως :
1. Κιθ Άντριου (30) - ΑΕΛ
2. Άλεξ Πονς (27) - ΑΕΛ
3. Έρις Τάφαζ (25) - Αλβανοί (εκκρεμούν άλλοι 4 αγώνες της ομάδας του)
4. Κρις Νικολακάκος (22) - ΑΕΛ
5. Άντριου Λογκ (20) - P.C.L. A (εκκρεμούν άλλοι 2 αγώνες της ομάδας του)

Ο προπονητής της ΑΕΛ Μίλτον Γουγουλιάς δήλωσε :
"Δεν μου αρέσουν αυτά τα εύκολα παιχνίδια. Μερικές φορές είναι πολύ δύσκολο για μια ομάδα να παίξει σύμφωνα με τις δυνατότητές της απέναντι σε μια άλλη που είναι αδύναμη. Υπενθύμισα στους παίκτες μας ότι ακόμη απομένουν κάποιοι στόχοι να υλοποιηθούν.
1. Να ολοκληρώσουμε την περίοδο αήττητοι
2. Να καταρρίψουμε το ρεκόρ των περισσότερων τερμάτων και
3. Να κατακτήσουν το χρυσό παπούτσι
Όλοι αυτοί οι στόχοι μπορούν να επιτευχθούν. Έχουμε επίσης τον πολύ δύσκολο ημιτελικό κυπέλλου στις 19 του μηνός. Θα προετοιμαστούμε να πολεμήσουμε και να νικήσουμε τους αντιπάλους μας.
Ευχαριστώ για τον χρόνο σας."

 
ΑΕΛ © 2024. All Rights Reserved. Powered by aelole.gr
Top