Στις 27 Σεπτεμβρίου 2014 η ΑΕΛ Καναδά συμμετείχε για πρώτη φορά σε τελικό κυπέλλου, αλλά δεν τα κατάφερε απέναντι στην αήττητη πρωταθλήτρια ομάδα της τρίτης κατηγορίας των Tilsonburg Titans και ηττήθηκε με 2-1.
Στην περσινή περίοδο η ΑΕΛ Καναδά αποκλείστηκε από την Acoriano, την ίδια ομάδα που απέκλεισε πριν λίγες μέρες για να φτάσει στον τελικό, παίρνοντας κατά κάποιο τρόπο εκδίκηση για τον περσινό αποκλεισμό, γνωρίζοντας τη μοναδική ήττα της περιόδου 2015.

Από τότε άλλαξαν πάρα πολλά. Η ΑΕΛ Καναδά ενέταξε στο δυναμολόγιό της αρκετούς παίκτες και βελτιώθηκε σε πολλούς τομείς. Στις 8 Απριλίου 2016 κατέκτησε το κύπελλο στο εσωτερικό πρωτάθλημα κερδίζοντας την ομάδα των Αλβανών στη διαδικασία των πέναλτι.

Σε λίγες ώρες η ΑΕΛ αγωνίζεται για δεύτερη φορά σε τελικό κυπέλλου ανοιχτού πρωταθλήματος, έχοντας τρεις απουσίες (Λεϊβάνο, Ζιρτιλίδης, Λάσκαρης), αλλά έχει αποδείξει ότι δεν την επηρεάζουν και όλοι όσοι αγωνιστούν θα παλαίψουν με όλες τους τις δυνάμεις . Αντίπαλος της τυπικά γηπεδούχου ΑΕΛ θα είναι η ουσιαστικά γηπεδούχος Πορτογαλική P.C.L, η οποία τερμάτισε στην τρίτη θέση της βαθμολογίας χάνοντας το τρένο της ανόδου για τη δεύτερη κατηγορία, αφού δεν κατάφερε να κερδίσει εντός έδρας τους συνδιεκδικητές της και γνώρισε τις δύο μοναδικές ήττες της περιόδου. Την άνοδο πήραν οι δύο ομάδες που απέκλεισε η ΑΕΛ (Acoriano, Three Lions) !

Οι Πορτογάλοι δεν δείχνουν ιδιαίτερη σταθερότητα στην αμυντική λειτουργία. Στο σύνολο των δεκαέξι (16) αγώνων που έδωσαν για το πρωτάθλημα κατάφεραν να μη δεχτούν τέρμα μόλις σε τρεις (3), ενώ και στους τέσσερις (4) αγώνες που έδωσαν για το κύπελλο δεν κατάφεραν να κρατήσουν ανέπαφη την εστία τους.

Πρώτοι σκόρερ για τους Πορτογάλους : Νέλσον Ντα Σίλβα (13), Ζοργκ Σα και Ζούλιο Ερέρα από εννέα (9).

Έχοντας ήδη παρουσιάσει τα στοιχεία για το σύνολο των αγώνων της ΑΕΛ, ας δούμε τα αποτελέσματα του αντιπάλου της στο θεσμό του κυπέλλου.

P.C.L. - German Canadians 4-1 (1/32)
Embro - P.C.L. 1-6 (1/16)
St Thomas - P.C.L. 1-3 (προημιτελικά)
London English- P.C.L. 1-6 (ημιτελικά)

Μετά την επιτυχημένη περίοδο που τελείωσε τυπικά στις 14 Σεπτεμβρίου και την άνοδο της ΑΕΛ στην τρίτη κατηγορία του MMSL, αυτός είναι ο τελευταίος στόχος που καλούνται να κατακτήσουν οι παίκτες που φορούν τη φανέλα με το άλογο στο στήθος. Ένας στόχος που είναι στις δυνατότητες της ομάδας και έχει αποδείξει ότι μπορεί να τα καταφέρει αποκλείοντας δύο ομάδες της παραπάνω κατηγορίας.

Η μεγάλη στιγμή έφτασε. Η ΑΕΛ Καναδά πανέτοιμη ρίχνεται σήμερα  στις 20:00 ώρα Ελλάδος στη μάχη του τελικού. Μια μάχη που θα έχει έναν νικητή και τροπαιούχο. Μια μάχη που ευχόμαστε νικήτρια και κυπελλούχος να είναι η ομάδα της ΑΕΛ.

Καλή επιτυχία ΑΕΛΑΡΑ!
Φέρε μας το κύπελλο!
 
ΑΕΛ © 2024. All Rights Reserved. Powered by aelole.gr
Top