Ο γνωστός ποινικολόγος και μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ ΑΕΛ, Αλέξης Κούγιας, μίλησε στο sportdog για τον προσεχή αγώνα μεταξύ της ΑΕΛ και του Ολυμπιακού.
Αναλυτικά ο Αλέξης Κούγιας
Πώς περιμένετε το παιχνίδι με τον Ολυμπιακό που πλησιάζει;
"Η προσδοκία όλων είναι να γίνει ένα καθαρό παιχνίδι. Για να γίνω σαφής: Να παιχτεί στις τέσσερις γραμμές του γηπέδου, με καλή διαιτησία. Είναι δεδομένο ότι στη Λάρισα θα υπάρξει φανατισμός, όλος ο κόσμος περιμένει αυτό το παιχνίδι πολλά χρόνια. Έχει ταυτίσει την ποδοσφαιρική καταστροφή της ΑΕΛ, τις εξωαγωνιστικές παρεμβάσεις της εγκληματικής οργάνωσης που αναδείχθηκε με το πόρισμα Παπανδρέου εκείνα τα χρόνια και που ο Μπέος είχε πρωταγωνιστικό ρόλο. Ο Μπέος που είχε ταυτιστεί με τον Ολυμπιακό. Το βέβαιο είναι ότι από την πλευρά της επίσημης ΑΕΛ θα προσφέρουμε στον Ολυμπιακό, στο αγωνιστικό τμήμα, στους συνοδούς, σε όλους, μία ευρωπαϊκού τύπου φιλοξενεία. Έχουμε κρατήσει σουίτες για τους συνοδούς και είναι βέβαιο ότι θα γίνει ποδοσφαιρική γιορτη στο συγκεκριμένο ματς. Το γήπεδο θα είναι γεμάτο και θα παρακολουθήσει το παιχνίδι όλη η Ελλάδα".

Αγωνιστικά μπορεί η ΑΕΛ να κοντράρει στα ίσια τον Ολυμπιακό;
"Αγωνιστικά η ισχύς του Ολυμπιακού είναι δεδομένη, όμως μην εκπλαγείτε αν το παιχνίδι εξελιχθεί σε ένα σκληρό ντέρμπι. Η ομάδα έχει τις δυνατότητες. Μπορεί οι παίκτες μας να είναι νεαροί και όχι ιδιαίτερα γνωστοί, αλλά όποιος είδε το ματς με τον Ηρακλή έχει αποκτήσει ήδη εικόνα για το πώς θα είναι η ΑΕΛ εναντίον του Ολυμπιακού. Είχαμε πολύ κακή εικόνα στην Κέρκυρα, αλλά δυστυχώς η απαράδεκτη ενέργεια του Ντεγκρά μας είχε αποσυντονίσει και οι παίκτες αδίκησαν τους εαυτούς τους. Η θέση μας για εφέτος είναι πως κάθε παιχνίδι είναι μία μάχη και ανέξαρτητα αντιπάλου στη ΑΕΛ θα πρέπει να παίρνουμε βαθμό ή βαθμούς. Οποιοδήποτε άλλο αποτέλεσμα θα είναι αποτυχία".

Διαβάζουμε σήμερα ότι ο Φορτούνης, που θέλει να αποδείξει πράγματα αυτή την περίοδο, μπορεί να είναι βασικός την Κυριακή. Σας επηρεάζει;
"Ο Ολυμπιακός έχει ένα ρόστερ 30 ποδοσφαιριστών που είναι επαρκές. Γι' αυτό και δίνει δανεικούς ποδοσφαιριστές με την ποιότητα του Μαρτίνες και του Γιαννιώτα. Θεωρώ ότι το αν θα παίξει ο Φορτούνης, ο Μαρίν ή ο Τσόρι, δεν έχει και μεγάλο ενδιαφέρον".

Ο Πάουλο Μπέντο, πάντως, πρέπει να αντιμετωπίζει με μεγάλη σοβαρότητα το παιχνίδι με τη Λάρισα, καθώς δοκιμάζει σχήματα με δύο επιθετικούς. Παράλληλα θέλει να έρθει η αποστολή με τσάρτερ και όχι με πούλμαν...
"Το γεγονός ότι θα έρθει η αποστολή με τσάρτερ, αποδεικνύει πόσο σοβαρά αντιμετωπίζει ο Ολυμπιακός το παιχνίδι. Και είναι τιμητικό για την ομάδα μας αυτό. Τώρα για το σχήμα με δύο φορ, είτε με έναν είτε με δύο επιθετικούς, το σημαντικό είναι πως η συμπεριφορά τους δεν εξαρτάται από τους ίδιους, αλλά από τους υπόλοιπους εννιά συμπαίκτες τους. Σε αυτούς φτάνει τελευταία η μπάλα. Το ίδιο ισχύει και για τους καλούς αμυντικούς: Ενδιαφέρον έχει πώς αμύνονται οι επιθετικοί. Ο προπονητής του Ολυμπιακού γνωρίζει τι πρέπει να κάνει, απλώς εμείς ευχόμαστε να κάνει τις... χειρότερες επιλογές, για να έχουμε εμείς προβάδισμα".

Αν υπάρξει αρνητικό αποτέλεσμα για την ΑΕΛ, μπορεί να υπάρξουν εξελίξεις στο θέμα προπονητή στην ομάδα;
"Η ΑΕΛ είναι σοβαρό κλαμπ. Δεν έχουμε την άποψη ότι στο αποτέλεσμα εναντίον του Ηρακλή φταίει ο προπονητής, άλλωστε ξέρουμε όλοι ποιος φταίει: Ο Ντεγκρά. Ούτε μπορεί να φταίει ο προπονητής για τα ατομικα λάθη των αμυντικών στο παιχνίδι με την Κέρκυρα. Έχουμε εμπιστοσύνη στον προπονητή, δεν αλλάζουμε εύκολα προπονητές. Άλλωστε αν δείτε τα τελευταία χρόνια από τις ομάδες που πέρασα, δεν άλλαζα εύκολα προπονητές. Και πέρσι ο Ντόστανιτς θα έμενε μέχρι τέλους αν δεν είχε παραιτηθεί. Ο Άγγελος Αναστασιάδης υπέγραψε για να μείνει στη Λάρισα για πολλά χρόνια".

Θέλετε να κάνετε κάποιο σχόλιο για τη διαιτησία;
"Θα ήθελα να συνεχιστούν οι καλές διαιτησίες στο ελληνικό πρωτάθλημα. Γιατί ήταν άψογες μέχρι τώρα. Ο Ολυμπιακός για παράδειγμα δεν ευνοήθηκε εναντίον του Ηρακλή, είναι αηδίες αυτά τα πράγματα. Θα μπορούσε κάλλιστα να είχε χάσει ο Ολυμπιακός. Το γεγονός ότι δεν κέρδισε ο Ηρακλής, οφείλεται στην έλλειψη δυνάμεων των ποδοσφαιριστών του. Μακάρι μέχρι το τέλος να έχουμε τις ίδιες διαιτησίες".
 
ΑΕΛ © 2024. All Rights Reserved. Powered by aelole.gr
Top