Τα 29 γκολ που σημειώθηκαν στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος αποτελούν ρεκόρ πλέον για τη Superleague, όχι όμως και για την Α’ Εθνική. Μπορεί η φετινή Superleague να άρχισε μετά κόπων και βασάνων, μπορεί να είχαμε την παγκόσμια πρωτοτυπία να γίνει πρεμιέρα από την 3η αγωνιστική αλλά τουλάχιστον ήταν χορταστική σε γκολ σύμφωνα με το αφιέρωμα του sport-fm. Το άνοιγμα της αυλαίας για το  φετινό πρωτάθλημα ήταν το πλέον πιο παραγωγικό σε γκολ από τη δημιουργία της Superleague και έπειτα. Ενώ συγκαταλέγεται πλέον στα κορυφαία των ελληνικών επαγγελματικών πρωταθλημάτων.
Τα τέσσερα γκολ στην αναμέτρηση της ΑΕΛ με τον Ηρακλή ήρθαν να προστεθούν στα 25 του Σαββατοκύριακου, δίνοντας συνολική συγκομιδή 29 γκολ, αριθμός που αποτελεί ρεκόρ για την Superleague.

Για να εξηγούμαστε όμως και να μιλάμε με αριθμούς. Το ρεκόρ της παραγωγικότερης πρεμιέρας σε γκολ σε πρεμιέρα στην Superleague όπως αυτή δημιουργήθηκε και λειτουργεί μέχρι και σήμερα κρατούσε μέχρι και χθες από τη σεζόν 2013-14. Τότε στις εννέα αναμετρήσεις που της πρώτης αγωνιστικής επετεύχθησαν 27 γκολ. Η μεγάλη διαφορά της τότε πρεμιέρας με τη φετινή, πέρα από το γεγονός ότι το τότε πρωτάθλημα απάρτιζαν 18 ομάδες ενώ τώρα 16 είναι τα αποτελέσματα με τα οποία ήρθαν αυτά τα γκολ.

Φέτος τα 29 γκολ μπήκαν με τις ομάδες να κάνουν μεγάλες νίκες. Ο Ολυμπιακός 6-1 με τη Βέροια, 3-0 ο Παναθηναϊκός στη Λειβαδιά, 4-1 η ΑΕΚ με την Ξάνθη και 3-0 ο ΠΑΣ με τον Ατρόμητο.

Αντιθέτως τη σεζόν 2013-14 τα αποτελέσματα ήταν κυρίως ισοπαλίες με πολλά γκολ. Με αποτέλεσμα 2-2 είχαν λήξει οι αναμετρήσεις Ατρόμητος – Εργοτέλης, Πλατανιάς – Βέροια και Λεβαδειακός – Πανθρακικός ενώ 3-3 ήταν το αποτέλεσμα στην αναμέτρηση Αστέρας Τρίπολης – ΠΑΣ Γιάννινα.

Ρεκόρ λοιπόν για την Superleague, όχι όμως και για την κορυφαία συγκομιδή γκολ σε πρεμιέρα ελληνικού πρωταθλήματος από τότε που έγινε επαγγελματικό. Η κορυφαία συγκομιδή σε 1η αγωνιστική ανήκει στη σεζόν 1991-92 και τα 31 γκολ ενώ η αμέσως καλύτερη είναι εκείνη της σεζόν 1980-81 με 30 (σε πρωτάθλημα 18 ομάδων). 
 
ΑΕΛ © 2024. All Rights Reserved. Powered by aelole.gr
Top