Μια εξαντλημένη ομάδα της ΑΕΛ Καναδά αντιμετώπισε σε φιλικό αγώνα τον Απόλλωνα, της πρώτης κατηγορίας, με πολλές απουσίες (Ζιρτιλίδης, Ράμσεϊ, Ιγκλς, Πατσέκο, Μούσα, Χάβαρης, Καραχάλιος, Ολιβέιρα). Παρά τη λειψανδρία, η ΑΕΛ ήταν καλύτερη από τον αντίπαλό της και είχε πολλές ευκαιρίες, με το ημίχρονο να λήγει 0-0.
Στο δεύτερο ημίχρονο ο Απόλλων άλλαξε τακτική παίζοντας μαν του μαν ώστε να μη βρίσκουν χώρους οι παίκτες της ΑΕΛ. Ωστόσο, οι "βυσσινί" απέκτησαν πλεονέκτημα με τους Κιθ Άντριου, Πέντρο Σιμόες και Κρις Νικολακάκο που με την ταχύτητά τους πίεζαν την άμυνα του Απόλλωνα. Η ΑΕΛ έχασε τρεις πολύ μεγάλες ευκαιρίες, δύο από τις οποίες ήταν κλασικές. Το χρονόμετρο έδειχνε 3:50 για τη λήξη όταν επιθετικός του Απόλλωνα εκμεταλλεύτηκε την καθυστερημένη αντίδραση του Ντέιβ Άνταμς και έγραψε το 1-0. Η ΑΕΛ συνέχισε να πιέζει τη μπερδεμένη και αργή άμυνα του Απόλλωνα και 39" πριν τη λήξη ο Κιθ Άντριου ντρίπλαρε τρεις αμυντικούς κεραυνοβολώντας τον τερματοφύλακα και ξετίναξε τα δίχτυα του ισοφαρίζοντας σε 1-1 και πανηγυρίζοντας!

Μετά τον αγώνα ο προπονητής της ΑΕΛ Μίλτον Γουγουλιάς έκανε τα παρακάτω σχόλια:
"Είμαι πολύ περήφανος και ικανοποιημένος από τους παίκτες μου απόψε. Παρά την απουσία οκτώ παικτών κοιτάξαμε στα μάτια την υπερομάδα του Απόλλωνα της πρώτης κατηγορίας. Οι παίκτες μας αγωνίστηκαν εκτός θέσεων απόψε. Παίκτες όπως οι Άντριου, Σιμόες, Παρκ και Βεργυρής όλοι τους έπαιξαν και άμυνα και ήταν εκπληκτικοί. Ο τερματοφύλακάς μας, Τζο Ρόσι ήταν φανταστικός. Με την κανονική μας ομάδα θα κερδίζαμε εύκολα τον αγώνα. Χάσαμε πολλές ευκαιρίες, αλλά οι φιλικοί αγώνες γίνονται για να μπορέσουμε να διορθώσουμε τα λάθη μας".

Η ώρα της έναρξης και της πρόκλησης της "πρωτάρας" ΑΕΛ στην τρίτη κατηγορία έφτασε. Την επόμενη Παρασκευή, 4 Νοεμβρίου, 18:30 ο πρώτος επίσημος αγώνας με αντίπαλο την ομάδα των Three Lions.
 
ΑΕΛ © 2024. All Rights Reserved. Powered by aelole.gr
Top