Ο ιδιοκτήτης  της ΠΑΕ ΑΕΛ, Αλέξης Κούγιας, παραδέχθηκε στον Sport24 Radio 103,3 ότι δεν ενημέρωσε ούτε τον Άγγελο Αναστασιάδη, ούτε τον Θωμά Κυπαρίσση για την απομάκρυνσή τους.
Αναλυτικά οι δηλώσεις του Αλέξη Κούγια:
Για την λύση της συνεργασίας με τον Άγγελο Αναστασιάδη, τους συνεργάτες του, τον Θωμά Κυπαρίσση και τα τμήματα υποδομής της ΑΕΛ: "Εγώ έχω πει ότι μετράω μέχρι το 100, τώρα μέτρησα μέχρι το 1000. Εμείς ένα στόχο έχουμε, να ξαναγίνουμε οικογένεια και μετά την κατάκτηση του πρωταθλήματος γίναμε χίλια κομμάτια και μπορεί να φταίω και εγώ. Σε κάθε περίπτωση εκείνο που επιθυμώ, χωρίς να είναι σε καμία περίπτωση μομφή απέναντι σε ένα μεγάλο προπονητή όπως είναι ο Άγγελος Αναστασιάδης, είναι η ηρεμία όχι μόνο στα αποδυτήρια και στην αγωνιστική μας συμπεριφορά που είναι όλο σκαμπανεβάσματα, αλλά κυρίως η ηρεμία σε όλη την οικογένεια της ομάδας, σε οπαδούς σε όλα".

Γιατί πήρε αυτή την απόφαση: "Δεν είναι θέμα με το προπονητικό τιμ, είναι όλη η γκάμα των προπονητών μας. Άλλαξε όλη η δομή της ομάδας. Μετά τον αγώνα με τον ΠΑΟΚ είχα δηλώσει ότι η ΑΕΛ είναι μεγάλη ομάδα, έχει πληγεί η ιστορία της και το πρόσωπο της το τελευταίο χρονικό διάστημα και εκείνο το οποίο είμαι υποχρεωμένος να κάνω αφού είμαι εγώ ο εγγυητής αυτής της ιδέας και το πως θα εξυπηρετείται με τον καλύτερο τρόπο αυτή η ιδέα, έπρεπε να πάρω αποφάσεις. Οι αποφάσεις ήταν αυτές, ήταν προσωπικές αποφάσεις, δεν ενημέρωσα κανένα, μόνο τον εκπρόσωπο Τύπου στις 7.30 το πρωί".

Πόσο καιρό σκεφτόταν αυτή την απόφαση: "Μέτρησα μέχρι το χίλια, δεν ήταν μια αυθόρμητη απόφαση, δεν το αποφάσισα μετά από ήττες ή νίκες, το αποφάσισα γενικότερα. Έχουμε κερδίσει όλους τους καλούς αντιπάλους και έχουμε παίξει καλό ποδόσφαιρο απέναντι τους. Υπάρχουν και άλλα πράγματα που πρέπει να πάρω αποφάσεις και δεν έχουν να κάνουν μόνο με την εξυπηρέτηση του παρόντος, αλλά με ένα μακρυπρόθεσμο σχέδιο".

Η επόμενη μέρα στην ΑΕΛ: "Προσπαθούμε να βρούμε ένα προπονητή, δεν τον έχουμε βρει. Τις επόμενες ημέρες θέλω να πιστεύω ότι θα έχουμε προπονητή".

Για την ατμόσφαιρα που επικρατεί στην ΑΕΛ: "Δεν είπα κάτι για τα αποδυτήρια, είπα για την ατμόσφαιρα σε όλη την ομάδα. Ομάδα δεν είναι μόνο τα αποδυτήρια αλλά και το διοικητικό περιβάλλον. Ομάδα είναι τα αποδυτήρια που είναι οι παίκτες και οι προπονητές, εκεί εγώ δεν έχω πατήσει από την ημέρα που προσελήφθη ο Άγγελος Αναστασιάδης. Δεν μπορείς να διώξεις παίκτες κατά την διάρκεια της περιόδου, εκτός αν το επιθυμούν οι ίδιοι. Η απόφαση μου έχει σχέση με την ιδιαιτερότητα της ΑΕΛ, γιατί δεν είναι μόνο το ποδοσφαιρικό τμήμα, είναι η ατμόσφαιρα από τον πρώτο μέχρι τον τελευταίο που ασχολείται καθημερινά με την ομάδα.
Να ξέρετε ότι η ΑΕΛ είναι η μόνη ομάδα στην Ελλάδα που έχει ιδιόκτητο ραδιόφωνο και στο οποίο δεν κερδίζουμε χρήματα, γιατί είναι μια παθητική επιχείρηση, όμως είναι μια οικογένεια στην οποία εκφράζονται όλοι και δεν έχουν πάρει οι δημοσιογράφοι μια… αγιαστούρα και ευλογούν τον ευεργέτη.
Από τον πρώτο μέχρι τον τελευταίο κάνουν σκληρή κριτική, τοποθετούνται με καλό ή άσχημο τρόπο, είναι σαν μια… εκκλησία του Δήμου. Αυτή την εκκλησία του Δήμου η οποία θα αποφασίσει για το πως είναι η ατμόσφαιρα της ομάδας και πως είναι η προοπτική της ομάδας την έχουν εμπιστευτεί σε εμένα.
Αυτή είναι η απόφαση μου και θα φανεί στο μέλλον αν πήρα σωστή απόφαση ή όχι. Γι” αυτό και έχω πει, μην αποκλείεται αν δω ότι αυτή η οικογένεια δεν θα επιτύχει να λειτουργήσει, να φύγω και εγώ".

Τι κοίταξε πριν πάρει αυτή την απόφαση: "Για μένα δεν ήταν απρόοπτη απόφαση, είναι μελέτη συμπεριφορών επί 1,5 χρόνο που έχω τις μετοχές αυτής της ιστορικής ομάδας".

Αν είναι ανταγωνιστικό το πρωτάθλημα της Super League: "Είναι το καλύτερο πρωτάθλημα από το ’96 και μετά και θα είναι από εδώ και πέρα. Είναι ευλογία Θεού, δυστυχώς εκεί που έχουμε καταντήσει. Δυστυχώς δεν έχουμε κράτος πια, δεν υπάρχει κρατική εξουσία, μας δίνουν γραπτά αυτά που θα γίνουν νόμοι στην Ελλάδα, τουλάχιστον όσο θα έχουμε αυτούς τους ανθρώπους που έχουν έρθει και ονομάζονται Τρόικα ή Θεσμοί. Δυστυχώς καταφέραμε και στο ποδόσφαιρο να έχουμε ανθρώπους οι οποίοι δεν έχουν καμία σχέση με το ποδόσφαιρο στην Ελλάδα, αν εξαιρέσουμε τους Δέδε, Μπίκα και Βρύζα.
Αυτοί που θα παίρνουν τις σημαντικές αποφάσεις είναι εκτός Ελλάδος. Δυστυχώς όμως, αυτό είναι ευτυχία γιατί κάποιες ομάδες οικοδόμησαν το παρόν και το μέλλον τους στους διαιτητές και στις αποφάσεις των πειθαρχικών οργάνων. Αυτό θα εξαφανιστεί από εδώ και πέρα και όλα θα κριθούν στο γήπεδο.

Βλέπουμε ακόμη λάθη, όμως τα λάθη που γίνονται μέχρι σήμερα είναι ανθρώπινα. Ακόμη και αυτά που καταλογίζουν στον Δελφάκη ή στον επόπτη χθες με την ΑΕΚ, είναι ανθρώπινα λάθη, δεν είναι απο πρόθεση. Έχουμε καλές διαιτησίες, όταν βλέπεις 5 φορές το οφσάιντ του Λε Ταλέκ και είναι ακόμη τρία άτομα οφσάιντ και αυτός δεν είναι για ένα βήμα, εγώ θα δικαιολογούσα απόλυτα τον επόπτη που λέει ότι είναι οφσάιντ".
 
ΑΕΛ © 2024. All Rights Reserved. Powered by aelole.gr
Top