Για την ξαφνική απόλυση του Άγγελου Αναστασιάδη, αλλά και για τις εξελίξεις με τα διοικητικά της ΕΠΟ και τις FIFA και UEFA μίλησε ο ιδιοκτήτη της ΠΑΕ ΑΕΛ, Αλέξης Κούγιας, στο Αθλητικό Metropolis.
Αναλυτικά είπε ο Αλέξης Κούγιας:
Για το ότι έφυγε ο Αναστασιάδης μετά από νίκη: 
«Δεν θέλω να δημοσιεύσω τους λόγους και άλλωστε δεν έχει καμία σχέση. Όταν πρόκειται για τόσο μεγάλες προσωπικότητες όπως ο Άγγελος Αναστασιάδης, είναι καλό να μην γίνονται δηλώσεις».

Για το πώς οι ποδοσφαιριστές πανηγύρισαν τη νίκη στη τελευταία αγωνιστική: 
«Οι ποδοσφαιριστές και οι προπονητές, όπως και οι διοίκηση με τους ιδιοκτήτες, είναι ένα μικρό κομμάτι της ΑΕΛ. Το μεγάλο κομμάτι είναι ο κόσμος της. Είναι πολύ ωραίος ο τρόπος που πανηγύρισαν και με αυτό τον τρόπο τίμησαν τον προπονητή τους και τους εαυτούς τους. Από την άλλη όμως, όταν πανηγυρίσαμε την άνοδο, είχαμε 15 χιλιάδες κόσμο, ενώ στο παιχνίδι είχαμε 4,000. Για όλα τα αρνητικά που συμβαίνουν στην ΑΕΛ ο μόνος υπεύθυνος είμαι εγώ».

Για το ότι μαζί με τον προπονητή έφυγε και τεχνικός διευθυντής, ο οποίος προϋπήρχε: 
«Με αυτό πρέπει να καταλάβετε ότι η κίνηση αυτή, δεν ήταν αποκλειστική για τον προπονητή. Θεωρώ ότι μία ποδοσφαιρική δύναμη είναι ο κόσμος, οι προπονητές, η διοίκηση, οι ποδοσφαιριστές και οι τίτλοι της».

Για το αν αληθεύει ότι δεν το γνώριζε ότι απολύθηκε: 
«Κανείς δεν το ήξερε. Έχω 143 μηνύματα, που μου προτείνουν προπονητές, γιατί όλοι θέλουν να εργαστούν για την ΑΕΛ».

Σχόλιο για την διοίκηση FIFA στην ΕΠΟ: 
«Είναι μία ιδανική εξέλιξη, παρόλο που δεν γνωρίζω τα άτομα. Δεν γνωρίζω τη σχέση έχουν με το ποδόσφαιρο. Βεβαίως εάν υπάρξει θέμα εναρμονισμού του καταστατικού της ΕΠΟ με αυτό της FIFΑ, πρέπει να καταλάβετε ότι υπάρχει θέμα και ότι αυτό που θα προκύψει, θα είναι απόλυτο, χωρίς να υπάρχουν «γκρίζες» ζώνες. Υπάρχουν εκπρόσωποι όλων».

Για το που βασίζεται τελικά η ΕΠΟ: 
«Ο απόλυτος κυρίαρχος είναι ο Κουτσοκούμνης, άρα η FIFA, άρα η UEFA, άρα ο Θοδωρήδης που είναι ο ισχυρός άντρας της UEFA. Πρόκειται για μία απόλυτη συναλλαγή του Ελληνικού κράτους-ΕΠΟ-Φορέων».

Αν στο πλαίσιο αυτής της συναλλαγής, εξαφανίστηκε μία απόφαση: 
«Εδώ έχουμε τρεις που θα μπορούσαν να ασκήσουν τα νομικά τους δικαιώματα και να βγουν και οι τρεις κερδισμένοι. Αυτός που έχει το πάνω χέρι είναι η UEFA και η FIFA. Παρόλα αυτά ο υπουργός θα μπορούσε να τους πει ότι Ελλάδα είμαστε και έχουμε δικές μας νομοθεσίες και να τους αγνόησει.
Αυτό που ενδιαφέρει εμένα είναι να γίνονται σωστή ορισμοί των διαιτητών και των παρατηρητών και αυτοί που κάνουν λάθος να πηγαίνουν σπίτι τους».
 
ΑΕΛ © 2013. All Rights Reserved. Powered by aelole.gr
Top