Ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ ΑΕΛ, Αλέξης Κούγιας, μίλησε στην ΕΡΑ ΣΠΟΡ, για το θέμα των χορηγιών στις ομάδες και στη Σούπερ Λίγκα.
Αναλυτικά ο Αλέξης Κούγιας:
«Όχι απλώς έχει δημιουργήσει παρεξηγήσεις, αλλά είναι βεβαιωμένο πια ότι ο κύριος Μελισσανίδης χρησιμοποιεί τον ΟΠΑΠ τόσο για να επηρεάσει τις εκλογές της ΕΠΟ, όσο και τη λειτουργία ενός κυκλώματος ομάδων το οποίο θα διάκειται ευμενώς προς την ΑΕΚ. Δώστε μου μία δικαιολογία για την οποία κάποιος μπορεί να μην σκεφτεί όπως εγώ, γιατί δηλαδή σε αντίθεση με τη Βέροια, τον Λεβαδειακό, την Ξάνθη, τον Παναιτωλικό, τον Πλατανιά, τον ΠΑΣ Γιάννινα, δεν ζήτησε ποτέ από τη ΑΕΛ ο ΟΠΑΠ να έχει χορηγία στη φανέλα της. Και ρωτάω ποιο είναι το κριτήριο όταν οι άλλες ομάδες έχουν πλεονέκτημα 400.000 στον προϋπολογισμό τους έναντι μίας ομάδας όπως είναι η ΑΕΛ; Θα σας δώσω ένα άλλο παράδειγμα: Γίνονται εκλογές στην ΕΠΟ. Τι θα πείτε αν διαπιστώσετε την επομένη των εκλογών ότι τα μέλη των Ενώσεων που ψήφισαν και κέρδισαν τις εκλογές και είναι τώρα στην αντιπολίτευση, έχουν επιχορηγηθεί όλες από τον ΟΠΑΠ; Κι αυτές που είναι απέναντι στην αντιπολίτευση τώρα δεν έχουν πάρει ούτε ευρώ; Η ΑΕΛ έχει μετρηθεί ότι είναι πέμπτη δύναμη του ελληνικού ποδοσφαίρου μαζί με τον Αρη. Διαφημίζεται με τον ίδιο τρόπο ο ΟΠΑΠ που δίνει 400.000 στον Πλατανιά, σ’ αυτήν τη μικρή κωμόπολη των Χανίων ή διαφημίζεται καλύτερα στην ΑΕΛ;».

– Για το θέμα της χορηγίας στη Σούπερ Λίγκα και το ενδεχόμενο να προέρχεται από εταιρεία συμφερόντων παράγοντα του ποδοσφαίρου:
«Η άποψή μου είναι ότι ελεύθερα κάθε εταιρεία μπορεί να κάνει την πρότασή της. Όλοι θα χορηγηθούμε το ίδιο, θα πάρουμε τα ίδια χρήματα. Η πρόταση του Μελισσανίδη είναι 90.000 για κάθε ομάδα. Χέστηκε η φοράδα… Δεν ξέρω ποια θα είναι η πρόταση της ALTER EGO και ποια μπορεί να είναι αύριο του Σαββίδη. Το σημαντικό είναι να ενισχυθούμε. Έχω την άποψη ότι αυτά που συνέβησαν από το 1996 και μετά δεν πρόκειται να συμβούν ξανά».

– Για τις λύσεις που πρέπει να βρουν οι ίδιοι οι σύλλογοι:
«Καθίσαμε 12 ομάδες να βρούμε άκρη με τα οικονομικά. Και μετά σου έρχονται ονόματα κεντρικού διαιτητή για το ισπανικό μοντέλο και δεν ξέραμε από πού προήλθαν. Και παίρνει ο κύριος Κωστούλας τηλέφωνο τον Λεβαδειακό που υποτίθεται ότι ήταν με το κλαμπ των ομάδων που ήταν με τον Ολυμπιακό και του προτείνει να διαφημιστεί στον ΟΠΑΠ. Και γιατί δεν παίρνει εμένα αφού κάνει τον μεσάζοντα; Αν είσαι αξιοπρεπής και ανεξάρτητος πρέπει να είσαι πλούσιος για να διατηρείς την αξιοπρέπειά σου, αλλιώς θα σε φάει η μαρμάγκα. Δεν μπορεί 15 ΠΑΕ να παίρνουν διαφήμιση και όχι η ΑΕΛ γιατί έχει το θάρρος να διατυπώνει απόψεις ενώπιον του κυρίου Κοντονή και να λέει ότι όλοι λέμε ότι θέλουμε ανεξάρτητη διαιτησία και η ΑΕΚ έχει στα γραφεία της όλη μέρα τον Παπασταμάτη και τον Γιάννη Παπαδόπουλο από αυτούς που κατηγορούνται και ασχολούνται με τη διαιτησία και τις Ενώσεις. Το ίδιο κάνουν και άλλοι. Τι πρέπει να κάνουμε; Να παίρνουμε έναν διαιτητή να τον έχουμε στη διοίκηση ή στον πάγκο όπως η Ξάνθη με τον Κασναφέρη; Δεν το δέχομαι».
 
ΑΕΛ © 2024. All Rights Reserved. Powered by aelole.gr
Top