Ο Θωμάς Ναζλίδης μίλησε στο gazzetta για την μέχρι τώρα πορεία της ΑΕΛ στο πρωτάθλημα, οριοθετεί τους προσωπικούς του στόχους και ξεκαθαρίζει πως η διακοπή στο πρωτάθλημα δεν είναι η λύση στο πρόβλημα του ελληνικού ποδοσφαίρου!
Αναλυτικά ο Θωμάς Ναζλίδης
Μέχρι στιγμής έχετε δώσει οκτώ παιχνίδια στο πρωτάθλημα. Eίσαι ικανοποιημένος από την βαθμολογική σας συγκομιδή;
«Θεωρώ ότι η ομάδα θα μπορούσε να τα είχε πάει καλύτερα. Να είχαμε καλύτερη βαθμολογική συγκομιδή. Ειδικά στα παιχνίδια με ΑΕΚ και Παναιτωλικό τα αποτελέσματα αδικούν την αγωνιστική μας εικόνα».

Τι θα μπορούσατε, εσείς ως ποδοσφαιριστές, να είχατε κάνει καλύτερα; 
«Πρέπει να είμαστε πιο προσεκτικοί στο παιχνίδι μας. Μέχρι και το τελευταίο λεπτό. Τα λάθη πληρώνονται και πρέπει αυτό να μας γίνει μάθημα. Η Σούπερ Λιγκ δεν είναι μία εύκολη κατηγορία».

Θεωρείς ότι σε μερικά παιχνίδια αδικήσατε τους εαυτούς σας; 
«Βέβαια. Εμφανίσεις όπως στην Κέρκυρα και στα Γιάννενα μας αδικούν και φυσικά δεν αρμόζουν στο μέγεθος της ΑΕΛ. Ελπίζω πως τέτοιες εμφανίσεις δεν θα επαναληφθούν στην συνέχεια της χρονιάς».

Δουλεύετε εδώ και μέρες με τον νέο σας τεχνικό, Σάκη Τσιώλη.Τι είναι αυτό που σας ζητάει;Τι ομάδα θέλει να φτιάξει ;
«Ο κ.Τσιώλης θέλει η ομάδα να παίζει γρήγορο ποδόσφαιρο. Είναι ένας έμπειρος προπονητής, ζητά περισσότερες ευκαιρίες για γκολ σε κάθε ματς και φυσικά να είμαστε αποτελεσματικοί και συγκεντρωμένοι στο παιχνίδι μας. Στο ποδόσφαιρο η συγκέντρωση παίζει τον πρώτο και τον τελευταίο ρόλο. Μία στιγμή στο παιχνίδι να την χάσεις και ο αντίπαλος δεν θα σου χαριστεί».

Η διακοπή του πρωταθλήματος πιστεύεις θα βοηθήσει;
«Μετά την αλλαγή προπονητή νομίζω πως θα βοηθήσει η διακοπή. Θα δώσει την ευκαιρία στον κόουτς, ώστε να βρει χρόνο και  να περάσει τη δική του φιλοσοφία στην ομάδα. Θέλω να πώ κάτι σε αυτό το σημείο και ευχαριστώ που μέσω της ερωτήσης μου δίνεις την ευκαιρία. Η διακοπή στο πρωτάθλημα πιστεύω πως δεν λειτουργεί θετικά στον ποδοσφαιριστή ,τον βγάζει εκτός ρυθμού».

Μέχρι στιγμής έχεις πετύχει τρία τέρματα στο πρωτάθλημα τι να περιμένουν από εσένα στη συνέχεια οι οπαδοί της ΑΕΛ; 
«Καθημερινά στις προπονήσεις αλλά φυσικά και στα παιχνίδια δίνω τον καλύτερο μου εαυτό. Με κάνει ιδιαίτερα χαρούμενο το γεγονός πως έχω πετύχει τρία τέρματα, όμως, αυτό που θα με κάνει πιο πολύ χαρούμενο είναι να συνοδεύονται και με νικηφόρα αποτελέσματα για την ομάδα μου. Από μικρό παιδί όνειρό μου ήταν να γίνω ποδοσφαιριστής. Ζω το όνειρο λοιπόν και σε κάθε ματς καταθέτω την ψυχή μου. Νιώθω πολύ καλά στην ΑΕΛ, είναι μια ιστορική ομάδα με δυναμική,γήπεδο στολίδι και ποδοσφαιρική κουλτούρα».

Ένα από τα γκολ που έχεις σημειώσει (εκείνο στο παιχνίδι με τον Πανιώνιο) βραβεύτηκε ως το καλύτερο της προηγούμενης αγωνιστικής. Είναι και ένα από τα πιο όμορφα της καριέρας σου;
«Είναι, ναι! Πανηγυρίσαμε και στο τέλος μια σημαντική νίκη κόντρα στον Πανιώνιο, ακολούθησε και η βράβευση. Εύχομαι ο θεός να μας δίνει υγεία και το επόμενο να είναι  ακόμη καλύτερο(γέλια)».

-Είσαι ένας ποδοσφαιριστής που διακρίνεται για το πάθος του στον αγωνιστικό χώρο. Όταν σε συναντούν οι οπαδοί της ΑΕΛ στο δρόμο ποιες είναι οι αντιδράσεις τους;
«Από την πρώτη μέρα που πάτησα το πόδι μου στη Λάρισα δεν μου πήρε πολύ χρόνο να διαπιστώσω  τι «τρέλα» και αγάπη υπάρχει γι αυτή την ομάδα. Αν δεν το ζήσει κάποιος δεν μπορεί να το καταλάβει αυτό που λέω. Απολαμβάνω την επικοινωνία με τους οπαδούς ακόμη και μετά από ένα αρνητικό αποτέλεσμα. Ακούγεται κάπως αυτό, αλλά αυτή είναι η πραγματικότητα. Ο κόσμος της ΑΕΛ ξέρει από ποδόσφαιρο. Δεν μπορείς να τον γελάσεις. Δέχομαι τις καλοπροαίρετες πάντα κριτικές που στόχο έχουν να σε κάνουν καλύτερο και ο οπαδός θα πει την αλήθεια γιατί αγαπάει πραγματικά την ομάδα του».

Η Λαρισινή ομάδα επέστρεψε μετά από πέντε χρόνια απουσίας στα σαλόνια του ελληνικού ποδοσφαίρου και στόχος είναι μία άνετη παραμονή.Τι πρέπει να γίνει για να το πετύχετε;
«Ρεαλιστικά στόχος για φέτος είναι η παραμονή. Το πρωτάθλημα είναι δύσκολο και πρέπει σε κάθε παιχνίδι να παίζουμε για να πάρουμε ένα θετικό αποτέλεσμα. Η ομάδα τώρα επέστρεψε στη μεγάλη κατηγορία. Θέλει χρόνο και υπομονή από τον κόσμο και θα βρει τα πατήματα της και τον αγωνιστικό της χαρακτήρα».

Σας κάνει πιο εύκολη τη ζωή ,όσον αφορά την παραμονή η κακή κατάσταση του Ηρακλή που δείχνει πιο αδύναμος όλων;
«Προσωπικά δεν πιστεύω ότι ο Ηρακλής θα παραδώσει εύκολα τα όπλα! Εφτά με οκτώ ομάδες θα παλέψουν για την παραμονή στην κατηγορία, το πρωτάθλημα έχει πολύ δρόμο ακόμη».

Πώς βλέπεις το φετινό πρωτάθλημα, όσον αφορά την κορυφή;Είναι ο Ολυμπιακός το απόλυτο φαβορί για την κατάκτηση του τίτλου;
«Μετά και την άνετη επικράτηση στο ντέρμπι και το +7 νομίζω πως έχει γι άλλη μια χρονιά τον πρώτο λόγο για την κατάκτηση του πρωταθλήματος. Αν και φέτος πιστεύαμε πως θα ήταν πιο ανταγωνιστικό το πρωτάθλημα. Βεβαίως δεν έχει  ολοκληρωθεί ο πρώτος γύρος και μεις μιλάμε για πρωταθλητή»;

Σε προβληματίζουν τα συνεχή κρούσματα βίας στο χώρο του ποδοσφαίρου; Πιστεύεις ότι έχει ξεφύγει η κατάσταση;
«Σίγουρα και με προβληματίζουν όλα αυτά που ακούω.Το ποδόσφαιρο πρέπει να δίνει χαρά στον κόσμο. Οι ακραίες αυτές καταστάσεις δεν έχουν καμία θέση σε αυτό το χώρο. Δεν είναι επίσης λύση η διακοπή των πρωταθλημάτων, δεν βελτιώνεται έτσι η κατάσταση. Πρέπει οι αρμόδιοι να καταλάβουν ότι κι εμείς οι ποδοσφαιριστές είμαστε άνθρωποι και όχι ρομπότ.Να πατάμε ένα κουμπί και να λέμε ''τώρα ρίξε ρυθμούς διακοπή''. Την αλλη μέρα πάτα το ίδιο κουμπί και ''ξεκίνα προετοιμασία γιατί παίζεις σε δυο μέρες ματς''».

Θα θέλαμε κλείνοντας να στείλεις ένα μήνυμα στους οπαδούς της ΑΕΛ ενόψει και της συνέχειας του πρωταθλήματος...
«Από τους οπαδούς μας θα ζητήσω την στήριξη τους. Το έργο μας δεν είναι εύκολο φέτος και για να φτάσουμε και πάλι την ΑΕΛ ψηλά, εκεί που της αξίζει να βρίσκεται, μόνο όλοι μαζί θα το καταφέρουμε. Λάθη αγωνιστικά γίνονται, εμείς οι ποδοσφαιριστές έχουμε την ευθύνη και θα προσπαθήσουμε μέσα από τη δουλειά να τα διορθώσουμε».
 
ΑΕΛ © 2024. All Rights Reserved. Powered by aelole.gr
Top