Τελειωμό δεν έχουν οι «αμαρτίες» του παρελθόντος για την ΕΠΟ που βγαίνουν στην επιφάνεια, όπως αυτή που αποκαλύπτει σήμερα η εφημερίδα «Documento» και θέλει την Ομοσπονδία να χρωστάει κατά περίεργο τρόπο 3,3 εκατ. ευρώ σε θυγατρική εταιρεία της Εθνικής Τράπεζας!
Το δημοσίευμα της νέας κυριακάτικης εφημερίδας «Documento»
Τα Κακώς κείμενα φαίνεται πως δεν έχουν τέλος στην «αμαρτωλή» Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία. Με απόφαση του Πρωτοδικείου Αθήνας (6687/16), που εκδόθηκε στις 7 Νοεμβρίου, η εταιρεία Εθνική Factor ΑΕ έχει στα χέρια της διαταγή πληρωμής ύψους 3,3 εκατ. ευρώ κατά της ΕΠΟ και κανείς για την ώρα δεν γνωρίζει αν πρόκειται για «μαύρη τρύπα» στο ταμείο της Ομοσπονδίας ή αφορά κάτι μεγαλύτερο…
Το Documento φέρνει στο φως μια περίεργη ιστορία και περιμένει ότι η Επιτροπή Εξομάλυνσης της FIFA, που διοικεί προσωπικά την Ομοσπονδία, θα ερευνήσει το θέμα και θα ρίξει άπλετο φως, κάτι που θα έπρεπε να έχει κάνει.

Να πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή:
Η ΕΠΟ είχε υπογράψει το 2010 (επί προεδρίας Σοφοκλή Πιλάβιο) σύμβαση με την ταξιδιωτική εταιρεία Eurostar ATEBE-Travel Plan. Στην πορεία, η ταξιδιωτική εταιρεία υπέγραψε με την Εθνική Factor AE σύμβαση «πρακτορείας επιχειρηματικών απαιτήσεων», κάτι που σήμαινε ότι η ΕΠΟ θα έπρεπε να πληρώνει πλέον για τη σύμβασή της στην εταιρεία Εθνική Factor AE και όχι τη Eurostar.

Η Factor AE, μάλιστα, ενημέρωσε σχετικά την Ομοσπονδία, η οποία δεν είχε καμία αντίρρηση. Όμως, παρά τη σχετική ενημέρωση και τις συνολικά 54 αναγγελίες-ενημερώσεις της εταιρείας στην ΕΠΟ, ότι δηλαδή τα χρήματα θα έπρεπε πλέον να καταβάλλονται σε αυτή και όχι στη Eurostar, η ΕΠΟ δεν της κατέβαλε το παραμικρό και εμφανίζεται ξαφνικά, παραμονή εκλογών της Ομοσπονδίας ήταν προγραμματισμένες για την 1η Οκτωβρίου) να καταβάλει για τους μήνες Σεπτέμβιο-Οκτώβριο το ποσό των 500.000 ευρώ όχι στη Εθνική Factor AE αλλά (άγνωστο γιατί) στη… Eurostar!
Να σημειωθεί εδώ ότι εκτός από την Εθνική Factor AE και η νομική υπηρεσία της ΕΠΟ ενημέρωσε κατ’ επανάληψη προφορικά και γραπτά την οικονομική υπηρεσία της Ομοσπονδίας, ότι έπρεπε δηλαδή να πληρώνει τη συγκεκριμένη εταιρεία και όχι τη Eurostar.
Κι εδώ πια, ξεκινούν τα ερωτήματα με κυριότερο γιατί η Επιτροπή Εξομάλυνσης της FIFA, αν και ενήμερη για το θέμα (η απόφαση του Πρωτοδικείου εκδόθηκε στις 7 του μήνα, όταν είχε ήδη αναλάβει τη διοίκηση της ΕΠΟ), δεν έχει προσφύγει στις εισαγγελικές αρχές, προκειμένου να ερευνήσουν γιατί δόθηκαν 500.000 ευρώ στη Eurostar και όχι στην Εθνική Factor AE με 54 αναγγελίες όσο και το νομικό τμήμα της ΕΠΟ, είχαν ενημερώσει για την αλλαγή.
Από τη στιγμή δε, που το οφειλόμενο ποσό βάσει της διαταγής πληρωμής είναι 3,3 εκατ. ευρώ, τι πιο λογικό να δίνονταν οι 500.000 ευρώ στη Εθνική Factor AE, έτσι ώστε και το χρέος να έπεφτε στα 2,8 εκατ. ευρώ, αλλά παράλληλα και η εταιρεία παίρνοντας μέρος του χρέους δεν θα προσέφευγε (τουλάχιστον για την ώρα) στη Δικαιοσύνη, προκειμένου να πάρει τα υπόλοιπα χρήματά της…
Προς το παρόν, πληροφορίες αναφέρουν ότι η οικονομική υπηρεσία της ΕΠΟ παραπέμπει τη Εθνική Factor AE στη Eurostar, προκειμένου να πάρει τις 500.000 ευρώ, ενώ προκαλεί απορίες και το γιατί η Eurostar, αφού εκχώρησε τη σύμβαση στην Εθνική Factor AE, εισέπραξε το συγκεκριμένο ποσό και δεν παρέπεμψε, ως όφειλε, την ΕΠΟ, στη θυγατρική της Εθνικής Τράπεζας ή να επέστρεψε η ίδια τα χρήματα…
 
ΑΕΛ © 2024. All Rights Reserved. Powered by aelole.gr
Top