Το εργαστήριο αθλητικής απόδοσης, MyErgolab, και η ομάδα μπάσκετ της ΑΕΛ θα πραγματοποιήσουν την ερχόμενη Τρίτη 22 Νοεμβρίου, στις 19:30 και στο ξενοδοχείο «Διόνυσος» εκδήλωση με θέμα:
«Ο ρόλος της Εργοφυσιολογίας και της Εμβιομηχανικής στην αθλητική απόδοση. Πότε, πώς, που και γιατί…».
Η εκδήλωση απευθύνεται προς τους γονείς και τους αθλητές και αθλήτριες των ακαδημιών μας αλλά και σε όλους τους ενδιαφερόμενους. Ομιλητές θα είναι ο γυμναστής της ομάδας μας και καθηγητής Φυσικής Αγωγής (Msc), Χρήστος Χαλίτσιος, με την ιδιότητα του υπεύθυνου Εμβιομηχανικής Ανάλυσης, καθώς και ο καθηγητής Φυσικής Αγωγής (Msc) και εργοφυσιολόγος, Γιώργος Μανάκης.
Η εταιρία MyErgolab είναι ένα καινοτόμο και σύγχρονο εργομετρικό κέντρο το οποίο ξεκίνησε την λειτουργία του στη Λάρισα τον Σεπτέμβριο του 2016. Η καινοτομία του εργαστηρίου έγκειται στο γεγονός ότι συνδυάζει δυο αντικείμενα της Αθλητικής Επιστήμης, την Εργοφυσιολογία και την Αθλητική Εμβιομηχανική. Σκοπός του είναι να μεγιστοποιηθεί η αθλητική και ανθρώπινη απόδοση και να προληφθούν πιθανοί τραυματισμοί, διαμέσου της αξιοποίησης των δεδομένων που εξάγονται κατά την διάρκεια των μετρήσεων. Το εργαστήριο μπορεί να έχει και συμβουλευτικό χαρακτήρα σχετικά με το κομμάτι της έμπρακτης χρήσης των πληροφοριών από τους προπονητές.
 
ΑΕΛ © 2024. All Rights Reserved. Powered by aelole.gr
Top