Οι... οίκοι Deloitte και PwC παρουσιάσαν στα μέλη της Super League τρεις εναλλακτικές προτάσεις για το σύστημα διεξαγωγής του πρωταθλήματος, προκειμένου να μεγαλώσει η ανταγωνιστικότητα, να αναζωπυρωθεί το ενδιαφέρον του κόσμου κατ' επέκταση να αυξηθούν τα κέρδη.
Στους συγκεκριμένους οίκους είχε ανατεθεί η συγκεκριμένη έρευνα το καλοκαίρι και απόψε (21/11) οι εκπρόσωποι των ομάδων της Super League ενημερώθηκαν για τις προτεινόμενες λύσεις.
Οι δύο εκ των τριών προτάσεων αφορούν την αναδιάρθωση του πρωταθλήματος σε 14 ομάδες, ενώ στο τραπέζι τέθηκε και μία πρόταση με 16. Πάντως και στα τρία σενάρια κοινός παρανομαστής είναι η ανάδειξη του πρωταθλητή μέσω μίνι πρωταθλήματος, χωρίς να προβλέπεται βαθμολογική πριμοδότηση από την κατάταξη στην κανονική διάρκεια.

1η πρόταση: Πρωτάθλημα 16 ομάδων με μόνο έναν γύρο κανονικής διάρκειας και κατόπιν ένα έξτρα πρωτάθλημα δύο γύρων, που όμως θα χωρίζεται σε δύο γκρουπ των οκτώ ομάδων, με το πρώτο να είναι από τις θέσεις 1-8 και το δεύτερο 9-16.
Σε αυτή την περίπτωση θα διεξάγονται 29 αγωνιστικές και σύμφωνα με την έρευνα θα σημειωθεί αύξηση 50% στους αγώνες που θα έχουν υψηλό ενδιαφέρον.

2η πρόταση: Πρωτάθλημα 14 ομάδων με δύο γύρους που θα αφορούν την κανονική διάρκεια και στη συνέχεια θα υπάρχει νέο πρωτάθλημα δύο γύρων με δύο ομίλους, που θα συμμετέχουν στο πρώτο οι ομάδες από τις θέσεις 1-7 και στο δεύτερο 8-14.
Σε αυτή την περίπτωση θα διεξαχθούν 40 αγωνιστικές και μάλιστα κάθε ομάδα θα έχει δύο ρεπό μέσα στη σεζόν.

3η πρόταση: Πρωτάθλημα 14 ομάδων με δύο γύρους στην κανονική του διάρκεια και στη συνέχεια θα υπάρξει διαχωρισμός δύο γκρουπ των έξι ομάδων. Το πρώτο θα περιλαμβάνονται οι ομάδες από τις θέσεις 1-6 και το δεύτερο από τις θέσεις 8-13. Σε αυτή την περίπτωση ο 7ος δεν θα συμμετέχει στην... post season ενώ ο 14ος θα υποβιβάζεται απευθείας. Η πρόταση αυτή θα έχει 36 αγωνιστικές.
Σύμφωνα με την παρουσίαση των δύο οίκων, σε καμία των προτάσεων ο πρωταθλητής δεν θα προκύπτει από την κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος, αλλά μέσω των μίνι πρωταθλημάτων.
 
ΑΕΛ © 2013. All Rights Reserved. Powered by aelole.gr
Top