Ο προπονητής της ΑΕΛ, Σάκης Τσιώλης, μίλησε στο AEL Radio και αναφέρθηκε στην κρισιμότητα του αγώνα με Ηρακλή, στις νέες μεταγραφές, στη διαιτησία, αλλά και στις ομάδες που ξεχωρίζουν στο πρωτάθλημα της Super League.
Αναλυτικά ο Σάκης Τσιώλης
Για τις εντυπώσεις από τον Ηρακλή: 
«Για τον προπονητή σ' ένα παιχνίδι όπως το χθεσινό, φυσικά και παίζει ρόλο το αποτέλεσμα έτσι όπως έχουν εξελιχθεί τα πράγματα, από εκεί και πέρα όμως ήθελα να δω το ρυθμό των δύο ομάδων με μία διαφορετική ματιά πάνω από την κερκίδα. Στο πρώτο ημίχρονο η Βέροια φαινόταν αγνώριστη παραχωρώντας χώρο στον Ηρακλή και δεν έβγαλε τη μπάλα μπροστά. Δεν μπορώ να το καταλάβω για ένα παιχνίδι μονόδρομο, εκτός αν πίστευε πως ένα καλό δεκάλεπτο θα έφτανε, που όπως είδα είχε σε ένα τέτοιο χρονικό διάστημα κάποιες καλές ευκαιρίες. Το ζητούμενο ήταν όμως να δούμε τον προσεχή αντίπαλο της ΑΕΛ, γιατί και ο Ηρακλής έχει καινούργια στελέχη στην ομάδα του, όπως ο Γροντής, ο Δώνης και ο Τζανετόπουλος. Έπρεπε να δούμε κι αυτούς πως αγωνίστηκαν. Έχουμε στο μυαλό μας πως ο Ηρακλής έχει παίκτες που κάνουν τη διαφορά όπως ο Περόνε και Λεοζίνιο που μπήκε στο δεύτερο ημίχρονο. Εμείς πρέπει να το περάσουμε αυτό στα παιδιά μέσα στα αποδυτήρια και να φτιάξουμε το πλάνο, αμυντικό και επιθετικό, ώστε να είμαστε πανέτοιμοι και στο τέλος του παιχνιδιού θα δούμε και θα ξέρουμε τι έχουμε κάνει σωστό ή λάθος. Σε αυτές τις ομάδες που είναι σε μία κατάσταση περίεργη, το αποτέλεσμα είναι αυτό που τους δυναμώνει και δημιουργεί συσπείρωση. Όταν για παράδειγμα βρεθούν μπροστά στο σκορ αρχίζουν να πιστεύουν ότι μπορούν να ανατρέψουν την κατάσταση".

Για τον αγώνα του Σαββάτου: 
«Αυτό που με απασχολεί εμένα και τους παίκτες, όπου πρέπει να τονίσω πως όλοι το αντιμετωπίζουν με σοβαρότητα και με προπονήσεις με αρκετή ένταση, είναι πως μας ενδιαφέρει μόνο το παιχνίδι του Σαββάτου και φαίνεται από τη διάθεση των παιδιών. Ενδεχομένως να είναι πολλά για εμάς αυτό το ματς και με χαροποιεί που όλοι έχουν καταλάβει τη σοβαρότητα του αγώνα. Είναι ένα παιχνίδι που θα κριθεί στην υπομονή, την ψυχραιμία μέχρι το 95′. Είμαστε σε καλή κατάσταση και υπάρχει αισιοδοξία για τη νίκη».

Για την ΑΕΛ μετά τις μεταγραφές:
«Εμείς αλλάξαμε πολλά στην ομάδα που έχουν να κάνουν με τη συνοχή, την ομοιογένεια, την αυτοπεποίθηση. Είναι όμως σημαντικό πως οι παίκτες που ήρθαν δείχνουν πως έχουν μία ποιότητα και μέρα με τη μέρα αφομοιώνουν αυτά που λέμε. Πιστεύω πως η ΑΕΛ  χρειάζεται μια δεύτερη νίκη και θα λυθούν τα πράγματα και πάνε καλύτερα. Μπορούμε να το κάνουμε και δεν είναι κάτι που υπάρχει μόνο στη σφαίρα της φαντασίας, το λέμε γιατί παλεύει όλα τα ματς και όλα κρίνονται στη λεπτομέρεια όσο είμαι στο πάγκο της ομάδας. Το μόνο που έχουμε να κάνουμε είναι να δουλεύουμε στα τελειώματά μας. Η ομάδα ενισχύθηκε και επιθετικά με έναν παίκτη που μπορεί να κάνει την κίνηση και να ελευθερώσει άλλους ποδοσφαιριστές. Δεν είναι απαραίτητο ότι θα σκοράρει, αλλά θα δώσει χώρο στους υπόλοιπους παίκτες. Είμαι αισιόδοξος μετά από αυτό. Οι καλοί ποδοσφαιριστές είναι καλοδεχούμενοι στις ομάδες. Εγώ με τον επιθετικό που ήρθε βλέπω πως «κλείνει» η δουλειά που θέλω να κάνω. Από εκεί και πέρα μακάρι να προστεθούν οι παίκτες που θα κάνουν καλύτερο το ρόστερ».

Για την ενδεκάδα: 
"Συστηματικά θα έχουμε μία και δύο αλλαγές. Είναι λίγες οι μέρες του Αβραάμ που επέστρεψε στο ομαδικό πρόγραμμα και δεν έχει φτάσει ικανοποιητικό επίπεδο ετοιμότητας. Πιθανόν να πάρει χρόνο συμμετοχής με τον ΠΑΟΚ και με την Κέρκυρα, που θα μπορεί να βοηθήσει".

Για τη διαιτησία: 
«Στο τελευταίο παιχνίδι με τον Πλατανιά, το πέναλτι στον Ικάουνιεκς έβγαζε μάτια. Η αποβολή του Μουνάφο είναι η δεύτερη φάση. Όπως και το οφσάιντ που δίνει κόρνερ στον Πλατανιά και το κόρνερ που αρνείται στο τέλος σε εμάς. Δεν είναι αποφάσεις που μπορείς να τις δεχθείς εύκολα. Σε προβληματίζει και σε σκάει. Οι παίκτες και ο προπονητής δεν μπορούν να ασχολούνται περισσότερο με αυτό το θέμα. Βλέπουμε το επόμενο λεπτό και το επόμενο δευτερόλεπτο».

Για τις ομάδες που ξεχωρίζουν: 
«Μας δείχνει ότι το ποδόσφαιρο είναι συνοχή και ομάδα. H Ξάνθη, o Πανιώνιος και Πλατανιάς είναι ομάδες 3-4 χρόνια. Αυτή θα πρέπει να είναι η κατεύθυνση που πρέπει να ακολουθήσει και η ΑΕΛ, για να γίνει ομάδα που θα βγάζει αυτοματισμούς. Θέλει καιρό δεν γίνονται όλα με προπόνηση. Χρειάζεται η συνοχή. Φέραμε παιδιά που ταιριάζουν στις θέσεις. Μας βοηθάει να λύσουμε το θέμα της ομοιογένειας. Η διάρκεια όμως δείχνει πολλά. Καλύτερο παράδειγμα από τη δεκαετία του ’80 όμως δεν μπορούμε να δώσουμε. Δεν κάναμε πολλά πράγματα στην προπόνηση όμως ήμασταν οι ίδιοι και γνωρίζαμε ο ένας τον άλλο για 8 χρόνια και πετύχαμε σπουδαία πράγματα. Αν το κάνουμε αυτό τότε μπορούμε και πάλι να διεκδικήσουμε περισσότερα. Η ομάδα είναι πάνω απ’ όλα και η ΑΕΛ είναι κάτι περισσότερο από μία ποδοσφαιρική ομάδα. Είμαστε σε μία δύσκολη περίοδο και υπάρχει ανάγκη για ομόνοια και να κοιτάξουμε τα παιχνίδια μπροστά μας».
 
ΑΕΛ © 2024. All Rights Reserved. Powered by aelole.gr
Top