Ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ ΑΕΛ, Αλέξης Κούγιας, μετά την ολοκλήρωση του Δ.Σ. της Super League, μίλησε τόσο για τα τηλεοπτικά, όσο και για τις αλλαγές στο πρωτάθλημα που θα συζητηθούν, με σημαντικότερο θέμα αυτό της μείωσης των ομάδων από 16 σε 14.
Αναλυτικά όσα είπε ο Αλέξης Κούγιας:
«Είχαμε σήμερα μια πολύ σημαντική συνεδρίαση, με αυξημένο κύρος, λόγω και της παρουσίας του κ. Μελισσανίδη. Υπάρχει μια σημαντική απόφαση, για αναπροσαρμογή ως προς τα χρήματα των τηλεοπτικών, να παίρνουν οι μικρές ομάδες από 25% που παίρνανε, 40%. Στην απόφαση αυτή μειοψήφησε ο Ολυμπιακός, ο οποίος δεν διαφώνησε επί της ουσίας, απλώς τόνισε πως ήταν θέμα εκτός της ημερησίας διατάξεως. Πάρθηκε μια ομόφωνη απόφαση, να συζητηθεί για τις 10 Φεβρουαρίου, η γραπτή πρόταση για την αναδιάρθρωση των πρωταθλημάτων και να μειωθούν οι ομάδες της Σούπερ Λιγκ, από 16 σε 14 την σεζόν 2018-19. Να γίνονται πλέι οφ για τις θέσεις 1-8 και να υπάρχει ματς για την πέμπτη θέση. Υπάρχει γενικότερα ένας προβληματισμός για το πότε θα γίνουν όλα αυτά, ενώ επίσης έγινε και μια πρόταση για πλέι οφ και πλέι άουτ για όλες τις ομάδες με ειδική βαθμολογία. Ο πρωταθλητής της Football League, υπάρχει πρόταση να ανεβαίνει κατευθείαν και ο δεύτερος να δίνει αγώνα μπαράζ με την ομάδα της Σούπερ Λιγκ. Αυτό θα είναι σημαντικό για την Nova, καθώς αυξάνει τον αριθμό αγώνων και τον ανταγωνισμό στο πρωτάθλημα. Μέσα από αυτές τις διαδικασίες θα εξαφανιστούν οι ομάδες σφραγίδες, οι ομάδες που ανέβαιναν από γειτονιές μέσω ισχυρών προέδρων. Στο τραπέζι έγινε κι αυτή η συζήτηση για συγκεκριμένα κριτήρια που θα αφορούν πρώτα τα οικονομικά, δεύτερο τα γήπεδα και τρίτον τον μέσο όρο των οπαδών κάθε ομάδας. Ξεκαθαρίζω πως πρόκειται για γραπτή εισήγηση της Λίγκα ως προς το πρωτάθλημα».

Για την Nova: 
«Υπάρχει ένα συναινετικό κλίμα, δεχτήκαμε και εγκρίναμε την καταβολή με καθυστέρηση της δόσης που είχαμε να πάρουμε από την Nova, η οποία μας ξεκαθάρισε πως δεν επιβληθούν ρήτρες. Δεσμεύτηκε πως αυτό θα γίνει την Δευτέρα, περιμένουμε ένα σεβαστό ποσό από εκεί (σ.σ. 2,8 εκατ. ευρώ). Πρέπει να έχουμε πάρει τα χρήματα μέχρι τις 10 Φλεβάρη για να δοθούν σε παίκτες για οφειλές και για τον φάκελο αδειοδότησης. Μας ήρθε η επιστολή του Παναθηναϊκού στο Δ.Σ. την ώρα που η σύσκεψη ήταν σε εξέλιξη, την υπογράφει ο κ. Κωνσταντίνου, την διαβάσαμε όλοι, αλλά δεν γινόταν να συζητηθεί. Ο Παναθηναϊκός μπορεί βάση καταστατικού να απαγορεύσει την είσοδο της Nova στο γήπεδο, όμως θα έχει κυρώσεις τόσο αγωνιστικές (σ.σ. αφαίρεση βαθμών), όσο και οικονομικές.»

Για την αλλαγή στα τηλεοπτικά έσοδα: 
«Το καταστατικό ορίζει πως πρέπει να υπάρχει ομοφωνία, αλλά μετά από πρόταση του ιδιοκτήτη του Πλατανιά, συζητήσαμε και είπαμε να πάμε στο πρωτοδικείο και να αλλάξουμε το καταστατικό και έτσι να μπορέσουμε να εφαρμόσουμε το νέο μοίρασμα ακόμα και από την τρέχουσα σεζόν αν αυτό είναι εφικτό».

Για την καταγγελία της ΑΕΛ: 
«Η ΑΕΛ κατήγγειλε έντονο στοιχηματισμό με live betting από επαγγελματίες παίκτες που βρίσκονται με λάπτοπ σε ματς των Κ20 και αυτά δεν παίζονται μόνο στην Ελλάδα, αλλά σε όλο τον κόσμο και είναι κάτι που δεσμευτήκαμε να το δούμε».

Για τα οικονομικά προβλήματα της Football League: 
«Πολύ σοβαρό θέμα, μας έχει προβληματίσει και θα δούμε τι θα γίνει».
 
ΑΕΛ © 2024. All Rights Reserved. Powered by aelole.gr
Top