Ο γνωστός ποινικολόγος και ιδιοκτήτης της ΠΑΕ ΑΕΛ, Αλέξης Κούγιας, φιλοξενήθηκε στον Arena FM 89.4 και μίλησε μεταξύ άλλων για το παιχνίδι Λεβαδειακός – ΠΑΣ Γιάννινα, για τα όσα είχαν γίνει με τον Ντεγκρά, για την υποδοχή στο ΑΕΛ-ΠΑΣ Γιάννινα, για τη διαιτησία στο παιχνίδι με την ΑΕΚ, αλλά και για την ένσταση του Άρη προς τη Λαμία.
Αναλυτικά ο Αλέξης Κούγιας:
Για την υποδοχή στο ΑΕΛ – ΠΑΣ Γιάννινα:
«Η υποδοχή θα είναι υπέροχη. Η Λάρισα έχει πολύ υψηλή ποδοσφαιρική κουλτούρα και δεν έχει υπάρχει παιχνίδι που να έχει πέσει έστω ένα αντικείμενο. Αυτό το ματς δεν είναι τελικός καθώς έχουμε το καλύτερο πρόγραμμα. Χρειαζόμαστε σε 8 παιχνίδια 6 πόντους και έχουμε και καλές ισοβαθμίες. Η άποψη μου είναι πως θα τερματίσουμε στη 10η θέση. Βέβαια, κοιτάω και το μέλλον και του χρόνου αν αποφασίσουμε τη μείωση των ομάδων θα πέσουν 4 ομάδες, τρεις κανονικά και μία με μπαράζ».

Για τη διαιτησία στο παιχνίδι με την ΑΕΚ:
«Εντυπωσιάστηκα θετικά παρότι το γκολ έγινε από ένα ανάποδο φάουλ. Ήταν μια δύσκολη φάση και αυτά είναι ανθρώπινα λάθη. Η ΑΕΚ είναι κακή ομάδα και μια ομάδα σαν αυτή θα πρέπει να έχει έντονες προσωπικότητες».

Για τις καταγγελίες που έκανε για το παιχνίδι Λεβαδειακός – ΠΑΣ Γιάννινα:
«Πήρα τα γεγονότα και τα κατέγραψα γιατί θέλω να υποστηρίξω την ομάδα μου. Υπάρχουν ομάδες «ταμπού» στο ελληνικό πρωτάθλημα και βρίσκουν τρόπο να γλυτώνουν ενώ άλλες ομάδες που έχουν καλούς προέδρους και προσπαθούν την πληρώνουν. Ενώ έχω μια διαφορετική κουλτούρα, έχω μια ξεχωριστή συμμετοχή στο ποδόσφαιρο. Είμαι λάτρης του ποδοσφαίρου και μου αρέσει η δημιουργία μιας ομάδας. Εγώ έμαθα ότι δυο μέρες πριν από το συγκεκριμένο παιχνίδι υπήρχε η φραγή του άσου, ενώ ο Λεβαδειακός έχει να νικήσει 12 παιχνίδια και έλειπαν οι καλύτεροι παίκτες του. Το έμαθα αυτό και κάθισα και είδα αυτό το παιχνίδι. Αν ο Λεβαδειακός έχανε, η ομάδα μου, η ΑΕΛ, είχε εξασφαλίσει τη παραμονή της στη Σούπερ Λιγκ. Στα επόμενα παιχνίδια παίζει ο Λεβαδειακός και με τη Βέροια και με τον Ηρακλή. Έχω μια ομάδα και οτιδήποτε βλέπω στραβό, θέλω να το λέω. Σε αυτό το ματς κατά τραγική σύμπτωση δύο ποδοσφαιριστές λειτουργούν όπως λειτουργούν. Πρέπει να πάρουμε αναλυτικά τις φάσεις. Εγώ αυτό που ζήτησα είναι να διερευνηθεί το παιχνίδι, τίποτα παραπάνω».

Για τα όσα είχαν γίνει με τον Ντεγκρά:
«Ο τερματοφύλακας πρέπει να ξέρει μπάλα και είναι σημαντικό αυτό. Εκείνο που έγινε, ήταν μια προκλητική συμπεριφορά πολλών δευτερολέπτων. Είτε το έκανε επίτηδες είτε το έκανε επειδή έχει… πεπόνι στο κεφάλι εμένα δεν με νοιάζει. Μετά από αυτό τον είδα που ήταν άνετος και τον ρώτησα γιατί τα έκανε όλα αυτά. Τότε γύρισε προκλητικά και μου είπε πως έτσι παίζει».

Για την ένσταση του Άρη προς τη Λαμία:
«Είχα πει πως ο Άρης έχει μια ισχυρή υπερασπιστική βάση γιατί η προκήρυξη του πρωταθλήματος είναι υπέρ του αλλά είχα πει πως υπάρχει και μία άλλη υπερασπιστική βάση στον ΚΑΠ. Είχα πει πως μπορεί να κάνει μια ένσταση ο Άρης και πως το θέμα είναι αν θα ερμηνευτεί με βάση τον ΚΑΠ η τη προκήρυξη του πρωταθλήματος. Κάθισα λοιπόν και διάβασα τον ΚΑΠ γιατί με πήρε ο Αναστόπουλος και μου είπε πως θέλει να  πει στον Καρυπίδη να αναλάβω εγώ. Παρατήρησα λοιπόν πως ο ΚΑΠ έχει αλλάξει σε δυο σημεία. Για αυτό τον λόγο, όταν μου τηλεφώνησαν μετά είπα πως δεν υπήρχε καμία τύχη. Είχα δεσμευτεί στον Αναστόπουλο και περίμενα πολλές μέρες τον Άρη. Όταν μετά ανακοινώθηκε πως πήγα με τη Λαμία με πήρε ο Καρυπίδης και μου είπε πως με έψαχνε. Δεν έχει καμία τύχη ο Άρης σε αυτή την υπόθεση».
 
ΑΕΛ © 2024. All Rights Reserved. Powered by aelole.gr
Top