Ο 48χρονος πρώην προπονητής της ΑΕΛ, Γιώργος Δώνης, σε συνέντευξη του στο ραδιόφωνο της Θεσσαλονίκης, Metropolis, μίλησε για όλους και για όλα, ενώ ξεκίνησε την κουβέντα με αναφορά στην ΑΕΛ.

Αναλυτικά τα όσα είπε ο Γιώργος Δώνης:
Για την ΑΕΛ: 
«Η ΑΕΛ βρίσκεται σε μεταβατικό στάδιο. Χρειάζεται υπομονή και δουλειά».
Για το εάν του έλειψε το ελληνικό πρωτάθλημα: 
«Ήταν συνειδητή και έξυπνη επιλογή το ΑΠΟΕΛ. Όταν έφυγα από τον ΠΑΟΚ σκεφτόμουν να βρω κάποια ομάδα εκτός Ελλάδος. Για να μπορεί ένας προπονητής να δείξει πράγματα πρέπει να αγωνιστεί στο Champions League. Πίστευα ότι με το ΑΠΟΕΛ θα μπορούσα να το κάνω αυτό και τελικά τα καταφέραμε και περάσαμε στους ομίλους. Τότε σε εμένα και στο τιμ μου ήρθαν προτάσεις από Εμιράτα και Κατάρ. Μου λείπει η χώρα μου αλλά αυτή τη στιγμή θεωρώ ότι εάν είσαι μακριά είναι καλύτερα. Θα επιστρέψω κάποια στιγμή. Δεν έχω σκοπό να επιστρέψω τώρα όμως. Εάν θα βρω κάτι θα συνεχίσω εκεί, διαφορετικά το καλοκαίρι θα ψάξω ομάδα και πάλι εκτός Ελλάδας. Στην Ελλάδα οι ομάδες που έχουν καλές συνθήκες είναι ο Ολυμπιακός και ο ΠΑΟΚ, αλλά και η ΑΕΚ που έχει έναν ισχυρό πρόεδρο αλλά δεν είναι όπως οι άλλοι δύο. Είναι ένα μεταβατικό και δύσκολο στάδιο και όπως βλέπω το ελληνικό πρωτάθλημα και με τα δεδομένα που υπάρχουν για μένα δύσκολα θα επιστρέψω εδώ τώρα».

Για το χωρισμό με τον ΠΑΟΚ και την αποζημίωση που πήρε: 
«Δεν υπάρχει. Ο κόσμος όταν δε σε γνωρίζει λέει πολλά. Εγώ σαν άνθρωπος δεν κρατάω κακία και δε θα ήθελα να δημιουργούνται αντιπαραθέσεις. Από όλες τις συνεργασίες κερδίζεις κάτι. Άσχετα πως χωρίζεις. Όταν από την ομάδα έχεις βγάλει χρήματα και έχεις περάσει ένα χρόνο εκεί πρέπει να τη σέβεσαι. Αυτά που λέγονται για την αποζημίωση είναι τεράστια ψέματα. Εγώ δεν έχω κλέψει ποτέ από την εφορία γιατί σαν επαγγελματίας προπονητής έβαζα κανόνες. Ο καθένας μπορεί να βρει το συμβόλαιο μου και να δει τι είναι αλήθεια και τι ψέματα. Νομίζω δεν είχε νόημα να μιλήσω τότε. Ο καθένας μπορεί να κάνει τους δικούς του υπολογισμούς. Ο Τύπος θέλει να παρουσιάσει κάποια μπάμ πράγματα».

Για τον ΠΑΟΚ και τον Ιβάν Σαββίδη: 
«Ο μεγαλομέτοχος και πολλά πράγματα έχουν αλλάξει στον ΠΑΟΚ. Όταν ένας άνθρωπος ασχολείται με το ποδόσφαιρο έστω και αργά θα βρει τους κατάλληλους ανθρώπους. Ο ΠΑΟΚ έχει καλύτερη υποδομή, οργάνωση, υπομονή και διαθέτει καλούς παίκτες και καλό προπονητή.  Αγωνιστικά φέτος πίστευα ότι θα είναι πιο κοντά στον Ολυμπιακό. Ήμουν σίγουρος ότι ο ΠΑΟ και η ΑΕΚ θα βρίσκονται αρκετά πίσω. Ο ΠΑΟΚ παίζει καλά αλλά άργησε να βρει τα αποτελέσματα. Τον αδικεί η βαθμολογική διαφορά με βάση την ποιότητα και το ρόστερ του».

Για το εάν παίζει το καλύτερο ποδόσφαιρο: 
«Δεν μπορώ να το πω αυτό γιατί για την ομάδα που είναι πρώτη είναι άδικο. Οι ομάδες κρίνονται από τα αποτελέσματα. Ο ΠΑΟΚ είναι μια ομάδα που την βλέπεις πολύ ευχάριστα όταν είσαι ουδέτερος αλλά όταν είσαι φίλαθλος θέλεις το αποτέλεσμα. Με βάση το αποτέλεσμα είναι δίκαιη η εικόνα του πρωταθλήματος».

Για τον Ίβιτς και τις αποφάσεις του: 
«Είναι σημαντικό να εμπιστεύεσαι τον προπονητή. Θα πρέπει οι παράγοντες πριν επιλέξουν έναν προπονητή να είναι σκληροί, να βάλουν αυστηρά κριτήρια ώστε να βρουν εκείνον τον προπονητή που θα υλοποιήσει τους στόχους της ομάδας. Εύχομαι ο Ίβιτς να είναι πολλά χρόνια στον ΠΑΟΚ για να πάρει ότι ονειρεύεται ο ίδιος και η ομάδα. Όλα εξαρτώνται βέβαια από το πώς λειτουργεί η διοίκηση. Όταν η διοίκηση είναι δίπλα στον προπονητή όλα είναι εύκολα, όταν η διοίκηση δεν είναι κοντά τότε δημιουργούνται προβλήματα. Η διοίκηση τον στηρίζει. Λάθη μπορεί να γίνουν αλλά δεν γίνεται να ωριμάσεις σε μια δουλειά εάν δεν κάνεις λάθη».

Για το εάν είχε τη στήριξη από Σαββίδη: 
«Εγώ ένιωσα τη στήριξη της διοίκησης αλλά αυτά που είχαμε στο μυαλό μας δεν μπορούσαν να περάσουν στην ομάδα γιατί ήταν δύσκολα να παίρνονται οι αποφάσεις εφόσον ο Ιβάν Σαββίδης ήταν μακριά. Υπήρχε πάντα το κόστος για τον κόσμο. Το απαραίτητο είναι να μην χάνεται χρόνος είτε βρίσκεται μακριά είτε κοντά».

Για τον γιο του τον Χρήστο: 
«Το λάθος του Χρήστου ήταν η ανανέωση με τον Παναθηναϊκό που δεν κάνει τίποτα για τα νέα παιδιά. Για μένα ο Ηρακλής είναι μεγάλη ομάδα και νομίζω ότι είναι η ευκαιρία του να παίξει πολλά παιχνίδια και να βοηθήσει την ομάδα να σωθεί».

Για το εάν βλέπει ομάδες στο πρωτάθλημα που κάνουν διαφορά: 
«Αξίζουν συγχαρητήρια στον Πανιώνιο. Την τελευταία διετία έχουν κάνει έξυπνες κινήσεις με χαμηλό μπάτζετ και έχουν καταφέρει να παίζουν καλά. Η θέση της Ξάνθης είναι δικαίωση για τον ιδιοκτήτη της. Θα ήταν επιτυχία και ικανοποίηση για τον ιδιοκτήτη της η συμμετοχή της στα play off. Το σημαντικό είναι ότι οι ομάδες αυτές δεν έχουν την πίεση και το ειδικό βάρος  που υπάρχει στις μεγάλες ομάδες. Κερδίζουν αυτοπεποίθηση και άνεση με τα καλά αποτελέσματα. Αντίθετα, Παναθηναϊκός, ΑΕΚ και ΠΑΟΚ είναι καταδικασμένοι στην αποτυχία εάν δεν έρθουν τα καλά αποτελέσματα».
 
ΑΕΛ © 2024. All Rights Reserved. Powered by aelole.gr
Top