Ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ ΑΕΛ, Αλέξης Κούγιας, λόγω της δημοσιοποίησης της απόφασής του να αποχωρήσει από την ΑΕΛ, μίλησε στον sportdog για το συγκεκριμένο θέμα, αλλά και για το γεγονός ότι συνδέθηκε το όνομά του με τον Ηρακλή, αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο να μείνει ακόμα και εκτός ποδοσφαίρου!
Κύριε Κούγια, η δημοσιοποίηση της απόφασης αποχώρησης από την ΑΕΛ είναι θέμα που συζητιέται ακόμα. Χθες σας είδαμε παρέα με τον Γιώργο Δώνη. Μπορεί να σημαίνει κάτι αυτό;
"Τον Δώνη τον γνωρίζω πολλά χρόνια, η σχέση μας είναι προσωπική και πέρα από το ποδόσφαιρο. Δεν γνώριζα ότι θα έρθει στο γήπεδο, αλλά όταν τον είδα χάρηκα πολύ. Η δήλωση που έκανα για το μέλλον μου στην ΑΕΛ είναι απόλυτη, υπό την προϋπόθεση ότι αυτός που θα έρθει, να μπορεί να πληρώσει τα χρήματα που έχω δώσει και να εξασφαλίσει την επόμενη μέρα της ομάδας".

Τι είναι αυτό που θα μπορούσε να σας κάνει να αποχωρήσετε για πάντα από το ελληνικό ποδόσφαιρο;
"Στην ΑΕΛ θεωρούσα ότι θα μείνω για πολλά χρόνια, καθώς μου αρέσει πολύ η ομάδα και το περιβάλλον της. Δυστυχώς όμως και αυτή η ομάδα είναι επηρεασμένη από την εσωστρέφεια που υπάρχει χρόνια τώρα, με διχόνοια μεταξύ των οργανωμένων και μία δέσμευση από ένα νοσηρό περιβάλλον, που είναι διαπλεκόμενο με δημοσιογράφους και με ανθρώπους που έχουν διαφορετική φιλοσοφία. Που δεν βλέπουν ως διασκέδαση το ποδόσφαιρο, όπως το κάνω εγώ, αλλά ως επάγγελμα. Ονειρεύονται εταιρεία λαϊκής βάσης, στα πρότυπα του Άρη. Υπάρχουν κάποιοι που αποτρέπουν τους οπαδούς να έρθουν στο γήπεδο, ενώ υπάρχει και καταστροφική δέσμευση με το περιβάλλον του Πηλαδάκη, που οργίασε αυτό το περιβάλλον λόγω της άγνοιας που είχε με το ποδόσφαιρο. Αλλά και η ιδιοκτησία του γηπέδου τορπιλίζει κάθε προσπάθεια της νυν διοίκησης, ζητώντας τεράστια ποσά για την παραχώρηση του γηπέδου".

Υπάρχει ενδιαφέρον από άλλον σύλλογο, σας έχει γίνει κρούση για να ασχοληθείτε με άλλη ομάδα; Το όνομά σας έχει συνδεθεί, ήδη, με τον Ηρακλή.
"Κι αυτό παρερμηνεύτηκε. Καμία σχέση δεν θέλω με την ιδιοκτησία του Ηρακλή, ειδικά όπως είναι τώρα. Και εκεί υπάρχουν αρκετοί οργανωμένοι οπαδοί, που έχουν καταργήσει κάθε έννοια ποδοσφαιρικής γιορτής. Τον Ηρακλή τον έχω πληρώσει ακριβά, όταν ενώ η ομάδα έβγαινε στην Ευρώπη και διεκδικούσε το πρωτάθλημα και οι οργανωμένοι έκαναν πορείες για να διώξουν τον Μυτιληναίο. Τώρα έχουν καταντήσει Ένωση Ποντίων. Η δήλωση που έκανα αφορούσε ότι επί 12 χρόνια που βρέθηκα στο Ηρακλή, ήταν ένα κομμάτι της ζωής μου. Αλίμονο αν δεν το έλεγα. Αλλά δεν υπήρξε και δεν ξέρω αν θα υπάρξει ποτέ κρούση από άλλη ομάδα για να ασχοληθώ. Γιατί κάποιος να δαπανά τις οικονομίες του στο ελληνικό ποδόσφαιρο σήμερα; Κοιτάξτε, για παράδειγμα, ποιοι είναι οι αγοραστές του Άρη. Δεν έχω τη διάθεση να πουλήσω σε παρόμοιους ανθρώπους την ΑΕΛ".

Η άποψή σας για το φετινό πρωτάθλημα, τόσο από την άποψη της διαιτησίας, όσο και αγωνιστικά;
"Από την πρώτη θέση και κάτω είναι καταπληκτικό. Εφόσον παραμείνει καθαρό μέχρι το τέλος, γιατί είχαμε συνηθίσει τα προηγούμενα χρόνια να έχουμε ομάδες που αντάλλασαν βαθμούς, θα είναι το καλύτερο των τελευταίων χρόνων. Το λέω εγώ, που φέτος έχουμε τόσες καταδικαστικές διαιτησίες, καθώς σε κάθε αγώνα δεν μας δίνουν πέναλτι και δεν παίρνουμε ούτε τα σπόρια στην έδρα μας. Κι ενώ παίζουμε για την παραμονή μας με ομάδες από τη Β. Ελλάδα, αν δείτε όλοι οι διαιτητές των τελευταίων αγώνων προέρχονται από ενώσεις κοντά στη Βέροια και τη Θεσσαλονίκη".
 
ΑΕΛ © 2024. All Rights Reserved. Powered by aelole.gr
Top