Άδικη ήτα με σκορ 1-2 γνώρισε η γυναικεία ομάδα ποδοσφαίρου της ΑΕΛ μέσα στο στάδιο Αλκαζάρ από τις Ελπίδες Καρδίτσας. Η ομάδα της γειτονικής πόλης που κυνηγάει τον ΠΑΟΚ στην κούρσα για την κατάκτηση του πρωταθλήματος εκμεταλλεύτηκε στο έπακρον τις ευκαιρίες που δημιούργησε σε αντίθεση με την ΑΕΛ η οποία δεν ήταν τόσο εύστοχη.
Η αναμέτρηση ξεκίνησε με την ομάδα της Καρδίτσας να περιμένει στην άμυνα της και να προσπαθεί να απειλήσει την ΑΕΛ με βαθιές μπαλιές και αντεπιθέσεις, σε αντίθεση με την ΑΕΛ η οποία μπήκε πολύ επιθετικά και έχασε δύο μεγάλες ευκαιρίες με την Ζντράβκοβιτς τις οποίες αποσόβησε η διεθνής Κολομβιανή τερματοφύλακας της Καρδίτσας Καρντόσο. Ο άγραφος νόμος του ποδοσφαίρου δυστυχώς εφαρμόστηκε στο Αλκαζάρ και η Καρδίτσα προηγήθηκε σε μία εκτέλεση κόρνερ όπου η άμυνα της ΑΕΛ αδράνησε και δέχθηκε ένα πολύ «φθηνό» τέρμα.
Όμως η υπεροχή που είχε η ΑΕΛ στον αγώνα έφερε τελικά την ισοφάριση στο 45' όταν η Ζντράβκοβιτς αυτή τη φορά νίκησε την αντίπαλη τερματοφύλακα και έστειλε τις δύο ομάδες στα αποδυτήρια με σκορ 1-1.

Στο δεύτερο ημίχρονο ο ρυθμός έπεσε αρκετά λόγω και του βαρύ αγωνιστικού χώρου από την συνεχιζόμενη βροχή με την Καρδίτσα όμως να στέκεται και πάλι τυχερή και σε μία αδράνεια της άμυνας της ΑΕΛ η Μπεντανκούρ που μπήκε από τα δεξιά έπεσε έξυπνα πάνω στην Κούκου που την μάρκαρε, με αποτέλεσμα να ξεγελάσει τον διαιτητή της αναμέτρησης ο οποίος από πολύ μακρυά και χωρίς να έχει οπτικό πεδίο με την φάση και να καταδείξει την εσχάτη των ποινών. Το πέναλτι ανέλαβε και εκτέλεσε εύστοχα η ίδια δίνοντας και πάλι το προβάδισμα στις Ελπίδες. Στην συνέχεια η ομάδα της Καρδίτσας επέστρεψε στον γνώριμο τρόπο παιχνιδιού της με μαζική άμυνα και βαθιές μπαλιές, με την ΑΕΛ να μην μπορεί να διασπάσει την αμυντική της γραμμή και μάλιστα σε ορισμένες αντεπιθέσεις να κινδυνεύει να δεχτεί και τρίτο τέρμα.

Αυτό ήταν και το τελικό αποτέλεσμα της αναμέτρησης με την ΑΕΛ να μένει με την γλυκιά πίκρα ότι μέρα με την ημέρα γίνεται όλο και καλύτερη και κοντράρει διεκδικητές του τίτλου και μάλιστα με τόσες απουσίες βασικών παικτριών.

Για την ΑΕΛ, Νίκος Γκαλίτσιος
Ξεκίνησαν: Νάση, Κούκου, Γαγάρα, Γκατζογιάννη, Σωτηριάδη, Πουρλιώτη, Κόλλια, Ζντράβκοβιτς, Σακελλάρη, Λόγου, Σπυροπούλου
Αλλαγές: Χριστοφορίδη, Τσούκα, Ακριβούλη
Στον πάγκο βρέθηκαν: Βλασιάδου, Μπούμπα, Σκοτεινιώτη, Μπελμέζα

Αρνητικός παράγοντας μίας πολύ δυνατής και όμορφης αναμέτρησης ήταν ο κάκιστος διαιτητής Τασιόπουλος από τον Βόλο, ο οποίος άφησε με πολλά παράπονα και τις δύο ομάδες, δείχνοντας πως δεν ήταν ικανός να σταθεί στην δυναμική του αγώνα σε αντίθεση με τους δύο βοηθούς οι οποίοι ήταν άψογοι και δεν αντιμετώπισαν ιδιαίτερα προβλήματα. Έντονο προβληματισμό δημιουργεί στους ανθρώπους της ΑΕΛ η ελαφρότητα με την οποία αντιμετωπίζει η ΚΕΔ τον ορισμό διαιτητών σε όλες τις αναμετρήσεις της Α' Εθνικής και ειδικά στα παιχνίδια που χαρακτηρίζονται ντέρμπι. Χαρακτηριστικό της Κυριακάτικης αναμέτρησης ήταν η απάθεια και η αδιαφορία με την οποία αντιμετώπισε ο ρέφερι Τασιόπουλος και τις δύο ομάδες μη τηρώντας βασικούς κανονισμούς διαιτησίας.
Ο προβληματισμός γίνεται ακόμα εντονότερος από την στάση των παρατηρητών διαιτησίας - αν και Λαρισαίοι - που αντί να συνετίσουν και να συμβουλέψουν τους κακούς και αδιάφορους διαιτητές, τους δικαιολογούν με αποτέλεσμα αυτοί να μην βελτιώνονται και τα επόμενα χρόνια ως φυσικό επόμενο να διαπράττουν τις διαιτητικές σφαγές που όλοι βλέπουμε στα γήπεδα.

Μετά το τέλος του αγώνα την ΑΕΛ φιλοξένησε το Ουζερί η ΜΟΥΧΑ και ο ιδιοκτήτης του καταστήματος κος Κουτρομάνος Χρήστος, ο οποίος στέκεται πάντα δίπλα στην Γυναικεία ομάδα. Οι παίκτριες της ΑΕΛ είχαν την ευκαιρία να δοκιμάσουν πρώτες και να απολαύσουν τους θεσπέσιους σαρακοστιανούς μεζέδες του πιο γνωστού τσιπουράδικου της πόλης.

Την ερχόμενη Κυριακή η ΑΕΛ θα αντιμετωπίσει την ομάδα της Γλυφάδας στην εξ' αναβολής αναμέτρηση της 10ης αγωνιστικής. Ο αγώνας θα γίνει στο στάδιο Αλκαζάρ και θα ξεκινήσει στις 15:00.
Η ΑΕΛ παρόλο τα μεγάλα αγωνιστικά προβλήματα που έχει λόγω τραυματισμών ευελπιστεί να πετύχει την νίκη ώστε να ξεφύγει ακόμα περισσότερο από την γραμμή του υποβιβασμού και να μπορέσει να ασχοληθεί με τον σχεδιασμό της νέας αγωνιστικής περιόδου.
 
ΑΕΛ © 2024. All Rights Reserved. Powered by aelole.gr
Top