Έχοντας αποχωρήσει από το τιμόνι της Αλ Σαρτζά στο πρωτάθλημα του Κατάρ ο τεχνικός Γιώργος Δώνης επέστρεψε στην Ελλάδα και μίλησε σε συνέντευξή του ΣΠΟΡ FM  μεταξύ άλλων και για την ΑΕΛ.
Για την παρουσία του στην ΑΕΛ με την Κέρκυρα: 
«Ήμουν τέσσερα χρόνια εκεί. Ήταν η γυναίκα μου με τον μπέμπη και είχε πάει με τον γυμναστή, τον Γρηγόρη Γεωργίτσα. Εκείνο που πιστεύω για την ΑΕΛ είναι πως πρέπει να βρεθεί ο τρόπος να έχει μεγαλύτερη ισορροπία ως ομάδας. Αυτό που μας είχε συμβεί και σε εμάς όταν ήμουν προπονητής ήταν πως εμείς επτά – οχτώ αγωνιστικές πριν από το τέλος είχαμε κάνει πέντε ήττες σερί και κινδυνεύσαμε με υποβιβασμό. Θεωρώ ότι η ΑΕΛ, επειδή πέρασα σπουδαία χρόνια εκεί, πρέπει να βρει την ισορροπία να μείνει σταθερά στην πρώτη κατηγορία».

Για τις προτάσεις που είχε από το εξωτερικό ως προπονητής: 
«Υπήρχανε ομάδες από Σκωτία και Championship προτάσεις, μετά τον ΑΠΟΕΛ και υπήρξε το δίλημμα επειδή είχα κρούση από την Αλ Χιλάλ. Αν ήταν διαφορετικές οι συνθήκες τώρα θα επέλεγα την Championship. Είναι δύσκολο, ακόμα και αυτό που έχει καταφέρει ο Αναστασίου και εδώ δεν το εκτιμάμε, είναι πολύ σημαντικό. Πάντως, αργήσαμε και εμείς να εξελιχθούμε σε κάποια θέματα. Όπως με τις σχολές και τα διπλώματα . Όταν ήμουν στην ΑΕΛ είχα πάει και είχα παρακολουθήσει προπονήσεις του Αντσελότι και του Μαντσίνι».

Για το σε ποια ομάδα θα επέστρεφε από αυτές που έχει εργαστεί: 
«Θα επέστρεφα στην ΑΕΛ. Δεν είναι μόνο θέμα συνεργασίας. Είχαμε κάνει ένα μικρό… γκέτο τότε. Ήμασταν ένα γκρουπ ανθρώπων που είχαμε άλλο τρόπος λειτουργίας σε σχέση με το πώς λειτουργούσε το ελληνικό ποδόσφαιρο. Δεν πρέπει να κοιτάς μακριά, αλλά να κοιτάς το επόμενο βήμα. Έχει προδιαγραφές η ΑΕΛ, έχει ιδιόκτητο γήπεδο, έχει και άλλα πράγματα. Για το μέλλον σκέφτομαι και το παραγοντιλίκι. Υπάρχει πίεση και στην ΑΕΛ, όπως και σε Παναθηναϊκό-Ολυμπιακό και ΑΕΚ. Έβγαινες μετά από άσχημο και εγώ ήμουν νεαρός τότε και καταλάβαινες την γκρίνια που υπήρχε στην πόλη».

Για το ποιον τεχνικό διευθυντή θα ξεχώριζε από την Ελλάδα: 
«Έμεινα έκπληκτος από τον Νταμπίζα. Τον είχα στην ΑΕΛ και ήταν άνθρωπος που δεν αποδεχόταν εύκολα κάτι που του έλεγες. Του έδειχνες κάτι στο βίντεο και του έλεγες τι πρέπει να κάνει και δεν το παραδεχόταν. Μπορεί να του έδειχνες κάτι μετά στο βίντεο χωρίς να του πεις κάτι και να σου εξηγούσε τι έγινε. Ωστόσο, είναι εξαιρετικό μυαλό και τίμιος άνθρωπος. Τον αδίκησε ο Παναθηναϊκός με την επιλογή του. Είναι εξαιρετικός στη δουλειά και έχει πολλές επαφές στο εξωτερικό που μπορούν να βοηθήσουν την ομάδα». 
 
ΑΕΛ © 2013. All Rights Reserved. Powered by aelole.gr
Top