Ολοκληρώθηκε η προετοιμασία της ΑΕΛ της ξενιτιάς ενόψει του αγώνα με την St Thomas που θα διεξαχθεί σήμερα στο BMO center, στο πλαίσιο της δέκατης τρίτης αγωνιστικής, σε μια από τις πλέον ασυνήθιστες ώρες (23:30). Η ΑΕΛ Καναδά καλείται να αντιμετωπίσει την πρωτοπόρο της κατηγορίας και μπορεί να ελπίζει για τη συνέχεια με οποιοδήποτε θετικό αποτέλεσμα, ενώ στην αποφευκτέα περίπτωση της ήττας θα μπορεί να ελπίζει μόνο σε στραβοπάτημα της δεύτερης ομάδας στον βαθμολογικό πίνακα (Απόλλων).
Η St Thomas έχει μόλις μία ήττα από τους Αλβανούς (3-4) και δύο ισοπαλίες (0-0 με τον Απόλλωνα και 5-5 με την PCL). Διαθέτει την καλύτερη επίθεση της κατηγορίας με εξήντα ένα (61) τέρματα, σκοράροντας κατά μέσο όρο 5,1 τέρματα ανά αγώνα (4,16 η ΑΕΛ). Ο μόνος αγώνας που δεν κατάφερε να βρει τα αντίπαλα δίχτυα είναι η λευκή ισοπαλία με τον Απόλλωνα. Το βαρύ πυροβολικό της ακούει στα ονόματα Douridas και
Day που έχουν πετύχει 39 τέρματα (27 και 12, αντίστοιχα), δηλαδή το 64% επί του συνόλου. Αμυντικά έχει περίπου το διπλάσιο παθητικό σε σχέση με την ΑΕΛ (33 έναντι 17), δεχόμενη κατά μέσο όρο 2,75 τέρματα ανά αγώνα (1,41 η ΑΕΛ). Η αντίπαλος των «βυσσινί» κράτησε ανέπαφη την εστία της, πέραν του 0-0, σε άλλον ένα αγώνα (Curinga 4-0). Στον πρώτο γύρο επικράτησε της ΑΕΛ με 2-1 (σκόρερ για την ΑΕΛ ο Παρκ).

Έφτασε η ώρα να δείξει η ΑΕΛ τι μπορεί να καταφέρει στην τρέχουσα περίοδο. Οι παίκτες του Μίλτον Γουγουλιά ξέρουν τι πρέπει να κάνουν και ξέρουν να μάχονται όπως αρμόζει στο όνομα της ομάδας. Καταλαβαίνουν ότι οι τέσσερις βαθμοί που τους χωρίζουν από τους δύο πρωτοπόρους απαιτούν συγκέντρωση και αποφυγή λαθών για να πετύχουν τον στόχο τους που δεν μπορεί να είναι άλλος από τη νίκη.

Στη διάθεση του προπονητή της ΑΕΛ θα είναι: Ρόσι κάτω από τα δοκάρια, εναλλασσόμενοι στην άμυνα Πατσέκο, Παρκ, Μιχαλόπουλος, στη μεσαία γραμμή Σιμόες, Βεργυρής και Μάρλοου και στην επίθεση ο Άντριου που επανήλθε. Εκτός πλάνων βρίσκεται ο τραυματίας Τεϊξέιρα, καθώς και οι Ντέβονις και Ιγκλς, ενώ πριν την έναρξη θα αποφασιστεί αν μπορέσουν να αγωνιστούν οι Χάβαρης και Ολιβέιρα.
 
ΑΕΛ © 2024. All Rights Reserved. Powered by aelole.gr
Top