Ισοπαλία χωρίς τέρματα παραχώρησε η γυναικεία ομάδα ποδοσφαίρου της ΑΕΛ στην Θεσσαλονίκη απέναντι στον Άρη μέσα σε μία δύσκολη έδρα και με μία ομάδα που το τελευταίο διάστημα είναι αρκετά φορμαρισμένη. Η λαβωμένη ΑΕΛ των τελευταίων ημερών, αναγκάστηκε για ακόμα μία φορά να παίξει χωρίς την αρχηγό της Δήμητρα Ρήγα η οποία δεν μπόρεσε να ξεπεράσει τον τραυματισμό της, πραγματοποίησε μία καλή εμφάνιση όμως δεν κατάφερε να εκμεταλλευτεί την υπεροχή της και να σημειώσει κάποιο τέρμα ώστε να σκαρφαλώσει ακόμα πιο ψηλά στον βαθμολογικό πίνακα.
Αναγνωριστικό το πρώτο δεκάλεπτο και για τις δύο ομάδες, με την ΑΕΛ όμως γρήγορα να παίρνει την πρωτοβουλία των κινήσεων και να επιβάλει τον ρυθμό της, όμως οι αμυντικοί προσανατολισμοί του αντιπάλου στο παιχνίδι του, δυσκόλεψαν πολύ την ΑΕΛ να δημιουργήσει καθαρές φάσεις για γκολ με αποτέλεσμα στο πρώτο ημίχρονο να απειλήσει μόνο με κάποια μακρινά σουτ, κυρίως με τις Λόγου και Σρετένοβιτς τα οποία και μπλόκαρε εύκολα η Μαργαρίτη.

Στο δεύτερο ημίχρονο η ΑΕΛ συνέχισε να έχει την κατοχή της μπάλας και να προσπαθεί να διασπάσει την αμυντική γραμμή του Άρη κάτι που κατάφερε σε ορισμένες περιπτώσεις, οι οποίες θα ήταν και περισσότερες εάν ήταν πιο προσεκτική στην τελική πάσα, με αρκετές κακές επιλογές και βιαστικές ενέργειες. Στις πιο σημαντικές από αυτές ευκαιρίες, η Χριστοφορίδη δεν πρόλαβε να πλασάρει όταν βγήκε απέναντι στην Μαργαρίτη με την αμυντικό του Άρη να την προλαβαίνει κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή και λίγο πριν το τέλος η Σρετένοβιτς να σουτάρει άστοχα μέσα από την περιοχή μετά από ωραία ατομική ενέργεια από τα αριστερά.

Η ομάδα του Άρη το μόνο που κατάφερε να κάνει ήταν να απειλήσει με δύο στημένες φάσεις, από μία σε κάθε ημίχρονο, με την Βλασιάδου μετά από μία εκτέλεση κόρνερ να αποκρούει ενστικτωδώς πάνω στην γραμμή και την Χριστοφορίδη να τελειώνει την φάση διώχνοντας μακριά την μπάλα στην πρώτη περίπτωση και στην δεύτερη μετά από εκτέλεση φάουλ η επιθετικός του Άρη που πήρε την κεφαλιά από πλεονεκτική θέση μέσα στην περιοχή να στέλνει την μπάλα άουτ.

Για την ΑΕΛ, Νίκος Γκαλίτσιος
Ξεκίνησαν: Βλασιάδου, Κούκου, Γαγάρα, Σωτηριάδη, Γκατζογιάννη, Πουρλιώτη, Κόλλια, Ζντράβκοβιτς, Χριστοφορίδη, Σρετένοβιτς, Λόγου
Αλλαγές: Σακελλάρη, Μπούμπα, Αγγέλου
Στον πάγκο βρέθηκαν: Νάση, Μπελμέζα, Ακριβούλη, Σκοτεινιώτη

Άψογη η φιλοξενία των ανθρώπων του Άρη με την ΑΕΛ να τους ευχαριστεί θερμά, όμως κανείς δεν θα μπορούσε να παραβλέψει την ακαταλληλότητα του γηπέδου για την διεξαγωγή αγώνων ποδοσφαίρου γενικότερα, πόσο μάλλον εθνικών κατηγοριών, ειδικά μετά και το σοκ του πολύ σοβαρού τραυματισμού που αντίκρισαν τα μέλη της αποστολής όσο περίμεναν για να μπούνε στο γήπεδο την λήξη αγώνα Α' τοπικού Θεσσαλονίκης, όταν νεαρός ποδοσφαιριστής της ομάδας "Χελιδόνια" καρφώθηκε στο ξεχαρβαλωμένο συρματόπλεγμα της περίφραξης που προεξείχε σε απόσταση μόλις δύο μέτρα από την πλάγια γραμμή, με αποτέλεσμα να μεταφερθεί στο Νοσοκομείο. Απορία προκαλεί στους ανθρώπους της ΑΕΛ πως αυτές οι επικίνδυνες εγκαταστάσεις έχουν πάρει αδειοδότηση από την Περιφέρεια Μακεδονίας και επιτρέπεται να λειτουργούν. Ευχόμαστε ταχεία ανάρρωση στον νεαρό ποδοσφαιριστή και πως θα είναι η τελευταία φορά που θα χρειαστεί κάποια ομάδα να αγωνιστεί σε ακατάλληλα και επικίνδυνα γήπεδα.

Επόμενος σταθμός για την ΑΕΛ ακόμα ένα εκτός έδρας παιχνίδι, αυτή τη φορά στην Αθήνα και συγκεκριμένα με την Ολυμπιάδα Υμηττού, την Κυριακή 12 Φεβρουαρίου. Ο συγκεκριμένος αγώνας είναι από τους πιο σημαντικούς για την ΑΕΛ για την γρήγορη επίτευξη του στόχου της , την άνετη παραμονή στην κατηγορία.

Μαζί με την Γυναικεία ομάδα στην συμπρωτεύουσα ταξίδεψε και το τμήμα Τζούνιορ της Γυναικείας Ακαδημίας, το οποίο και έδωσε φιλικό αγώνα με το αντίστοιχο τμήμα του ΠΑΟΚ, στις αθλητικές εγκαταστάσεις «ΛΕΟΝΤΕΣ».

Οι μικρές της ΑΕΛ «αντέγραψαν» την Γυναικεία ομάδα και ήρθαν και αυτές ισόπαλες 0-0 με την ομάδα του ΠΑΟΚ, σε μία από τις λιγοστές ευκαιρίες που έχουν μέσα στην χρονιά για να αντιμετωπίσουν κάποια Γυναικεία ομάδα. Μετά τον αγώνα οι μικρές της ΑΕΛ παρακολούθησαν τις προσπάθειες της Γυναικείας ομάδας, πραγματοποιώντας παράλληλα και την σχετική ανάλυση μαζί με τους προπονητές της Ακαδημίας Βασίλη Πάνο και Μαριάννα Μπούμπα.

 
ΑΕΛ © 2024. All Rights Reserved. Powered by aelole.gr
Top