Εκτός από το Παγκρήτιο, στο… τραπέζι της ΕΠΟ, σε περίπτωση που δεν γίνει ο τελικός του Κυπέλλου Ελλάδας στο ΟΑΚΑ, έχει πέσει και το AEL FC Arena. Τα υπέρ και τα κατά των 3 επιλογών για έδρα του τελικού κυπέλλου.
Δύο στάδια και ένα γήπεδο είναι υποψήφια να φιλοξενήσουν τον τελικό του κυπέλλου Ελλάδας. Το ΟΑΚΑ, το Παγκρήτιο και το AEL FC ARENA. Tα υπέρ και τα κατά κάθε περίπτωσης και τους αγώνες που μπορούν να φιλοξενήσουν με βάση τα μέχρι σήμερα δεδομένα.

ΟΑΚΑ
- Θα χρησιμοποιηθεί σε περίπτωση τελικού Παναθηναϊκού – Ολυμπιακού αλλά και πιθανόν σε περίπτωση τελικού ΑΕΚ – Παναθηναϊκού ή ΑΕΚ – Ολυμπιακού.
- Θετικά: Θεωρείται ασφαλές γήπεδο, στο οποίο λειτουργούν τα συστήματα ασφαλείας και έχει φιλοξενήσει με επιτυχία τελικου΄ς με μεγάλες μετακινήσεις φιλοξενουμένων (π.χ. ΠΑΟ – Άρης και ΠΑΟ – ΠΑΟΚ).
- Αρνητικά: Είναι η έδρα της ΑΕΚ

Παγκρήτιο
- Θα επιλεγεί σε περίπτωση πρόκρισης του ΠΑΟΚ στον τελικό.
- Θετικά: Υπάρχει μεγάλη διάθεση από τους φορείς του Ηρακλείου να συνδράμουν στην ομαλή τέλεση του τελικού
- Αρνητικά: Λόγω του ότι το εν λόγω στάδιο δεν χρησιμοποιείται τα δύο τελευταία χρόνια για αγώνες της Super League με αποτέλεσμα να έχει σημάδια εγκατάλειψης. Κατά πληροφορίες, τμήμα της οροφής που κατέπεσε δεν έχει αποκατασταθεί, ενώ οι κάμερες ασφαλείας δεν λειτουργούν.

AEL FC ARENA
- Θα επιλεγεί σε περίπτωση πρόκρισης του ΠΑΟΚ στον τελικό.
 - Θετικά: Το γήπεδο της Λάρισας θεωρείται «έτοιμο» σε επίπεδο υποδομών. Στα συν είναι ότι η πρόσβαση των οπαδών θα γίνει από βορά και νότο μέσω της Εθνικής κι έτσι κατά μήκος της διαδρομής θα αποφευχθούν τα επεισόδια μεταξύ αντίπαλων οπαδών.
- Αρνητικά: Η μικρή χωρητικότητα. Η εκτίμηση που γίνεται είναι ότι σε κάθε φιναλίστ θα πάρει περίπου 5.000 εισιτήρια.
Η κλήρωση για τα ζευγάρια των ημιτελικών  θα γίνει την Τρίτη 21/3.
soccerplus.gr
 
ΑΕΛ © 2024. All Rights Reserved. Powered by aelole.gr
Top