Το "VICE" ταξίδεψε σε διαφορετικά σημεία της Ελλάδας και συνάντησε 16 insiders του ελληνικού ποδοσφαίρου, χαρτογραφώντας τις χρόνιες παθογένειες του δημοφιλέστερου αθλήματος της χώρας. Η σειρά ντοκιμαντέρ VICE Specials προβάλλεται κάθε Κυριακή μετά μεσάνυχτα στην τηλεόραση του ANT1. Την Κυριακή 19 Μαρτίου, στις 01.15 μετά τα μεσάνυχτα, το ελληνικό γραφείο του VICE παρουσιάζει στον ANT1, την έρευνα "UNFAIR PLAY: 16 Μαρτυρίες για τη Διαφθορά στο Ελληνικό Ποδόσφαιρο". Ανάμεσα στα πρόσωπα που μιλούν συναντά κανείς τον πρώην πρόεδρο της ΠΑΕ ΑΕΛ, Κώστα Πηλαδάκη και το νυν πρόεδρο Αλέξη Κούγια.
Κώστας Πηλαδάκης (πρώην πρόεδρος ΑΕΛ): "Μου μπήκε στο μυαλό η ιδέα να παρακολουθήσουμε το σύστημα και να πάρουμε στοιχεία μέσω της Ασφάλειας, αλλά στη ζυγαριά ότι έχω τρία παιδάκια που θέλω να τα βλέπω, είπα πως δεν μπορώ να σώσω το ελληνικό ποδόσφαιρο και ήρθε η ώρα να φύγω..."

Ντέμης Νικολαΐδης (διεθνής ποδοσφαιριστής - Πρώην πρόεδρος ΑΕΚ): "Μέχρι και σε ιδιωτικό γραφείο ερευνών είχα πάει στο εξωτερικό για να παρακολουθήσουμε το σύστημα εδώ..."

Αχιλλέας Μπέος (πρώην παράγοντας): "Το 90% του πρωταθλήματος της Β' Εθνικής χειραγωγείται κάθε Κυριακή. Αν ψάξουν θα το βρουν..."

Γιώργος Φλωρίδης (πρώην υφυπουργός Αθλητισμού): "Υπουργοί της κυβέρνησης πήγαιναν τακτικά στον πρωθυπουργό, Κώστα Σημίτη και του ζητούσαν να με απομακρύνει..."

Σταύρος Κοντονής (Υπουργός Δικαιοσύνης): "Αυτό που συνέβαινε στο ποδόσφαιρο ήταν όνειδος για το νομικό μας πολιτισμό..."

Γιώργος Βασιλειάδης (Υφυπουργός Αθλητισμού): "Το θέμα είναι πως θα ξεμπλέξουμε τη διαιτησία από την ΕΠΟ. Ας μην κρυβόμαστε εκεί είναι το γαϊτανάκι..."
Πηγή: vice.com/gr
 
ΑΕΛ © 2024. All Rights Reserved. Powered by aelole.gr
Top