Tην απόκτηση ελέγχου σε θέματα διαιτησίας και την αύξηση εκπροσώπησης στην Ε.Ε. και στην Γ.Σ. ΕΠΟ, διεκδικεί η Super League. Τα θέματα αυτά τέθηκαν από την πλευρά του συνεταιρισμού στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Τρίτης 28/03 ανάμεσα στην ΕΠΟ (Δρόσος – Μπάρτζης) και στη Super League (Στράτος, Γκαγκάτσης, Οικονομάκης, Μποροβήλος).
Όσον αφορά στη διαιτησία η Super League ζητεί η ΚΕΔ να είναι τριμελής επιτροπή και τα δύο από τα τρία μέλη της (ο Πρόεδρος και ένα μέλος) να εκλέγονται από το σύνολο των διαιτητών, βοηθών διαιτητών και παρατηρητών διαιτησίας Α΄ και Β΄ Εθνικής Κατηγορίας. Το τρίτο μέλος να εκλέγεται από το Δ.Σ. της Super League, με τα ανάλογα τυπικά προσόντα που πρέπει να διαθέτει.

Επίσης, προτείνει με ειδική άδεια που θα ζητηθεί από την FIFA και την UEFA, όπως δημοσιοποιούνται στην ιστοσελίδα της Ε.Π.Ο.:
Α. Την επόμενη ημέρα των αγώνων η βαθμολόγηση των διαιτητών και βοηθών από τους Παρατηρητές Διαιτησίας.
Β. Οι ποινές Διαιτητών και Βοηθών Διαιτητών, καθώς και των Παρατηρητών Διαιτησίας.
Η πλευρά της ΕΠΟ επιφυλάχθηκε υποστηρίζοντας ότι δεν μπορεί να αποφασίσει η ίδια αφού οι αλλαγές στον κανονισμό διαιτησίας θα πρέπει να έχουν την έγκριση της UEFA.
Όσον αφορά το θέμα της εκπροσώπησης στα όργανα της ΕΠΟ οι εκπρόσωποι της Super League ζήτησαν την αύξηση της εκπροσώπησης στη Γενική Συνέλευση της ΕΠΟ από 10% σε 36% και την Εκτελεστική Επιτροπή της Ε.Π.Ο. από τέσσερα μέλη σε πέντε μέλη παράλληλα με τη μείωση των μελών της Ε.Ε. της ΕΠΟ από 21 σε 15 και την ταυτόχρονη μείωση των μελών που προέρχονται από τις Ενώσεις από 15 σε εννέα προτείνει η Super League προς τις ΠΑΕ - μέλη της.
Η πλευρά της ΕΠΟ υποστήριξε ότι η εκπροσώπηση της Λίγκας θα πρέπει να αυξηθεί, χωρίς να διαταραχθούν σε μεγάλο βαθμό οι ισορροπίες με τις Ενώσεις. Όμως αυτό είναι θέμα του καταστατικού, που επίσης θα πρέπει να έχει την έγκριση της FIFA και να περάσει από τη ΓΣ της ΕΠΟ.
Την Τετάρτη 29/03 συνεδριάζει  ΔΣ της Super League και αναμένεται να πάρει αποφάσεις  για τη μείωση των ομάδων από 14 σε 16 από την μεθεπόμενη σεζόν, την διεξαγωγή πλέι οφ με τη συμμετοχή και του πρώτου στην κανονική βαθμολογία αλλά και την αναδιανομή στη κεντρική διαχείριση των τηλεοπτικών δικαιωμάτων με την μείωση του κριτηρίου της εμπορικότητας.
soccerplus.gr
 
ΑΕΛ © 2024. All Rights Reserved. Powered by aelole.gr
Top