Μετά από 4,5 ώρες, ολοκληρώθηκε η συνάντηση του Γιώργου Βασιλειάδη με τους «μεγάλους» και τη Λίγκα. «Θέλουμε να επαναφέρουμε την ισονομία και την ομαλότητα στο ποδόσφαιρο», το σχόλιο του υφυπουργού. Ουδείς από τους Γιάννη Βρέντζο (Ολυμπιακός), Χρήστο Παναγόπουλο (Παναθηναϊκός), Μάκη Γκαγκάτση (ΠΑΟΚ), Μηνά Λυσάνδρου (ΑΕΚ) Γιώργο Στράτο (πρόεδρος Σούπερ Λίγκας) και Βασίλη Γκαγκάτση (διευθύνων σύμβουλος της Λίγκας) έκανε κάποια δήλωση, σε αντίθεση με τον υφυπουργό, ο οποίος τόνισε: «Έγινε μία συζήτηση σε εξαιρετικό κλίμα ανάμεσα στην πολιτική ηγεσία, τις ομάδες, αλλά και τη Σούπερ Λίγκα. Υπήρξε μια προσπάθεια για αποκατάσταση διαλόγου και εξεύρεση λύσεων για την επόμενη μέρα στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Θα γίνουν στο προσεχές διάστημα και άλλες συναντήσεις. Και με μένα με την ΠΔΕ της ΕΠΟ, αλλά και με την παρούσα επιτροπή και την ΕΠΟ, προκειμένου να συζητήσουμε όλα αυτά που πρέπει και να επιστρέψουμε στην ομαλότητα και την κανονικότητα. Συμφωνήσαμε από κοινού να προχωρήσουμε σε ένα καθεστώς διαφάνειας, ισονομίας και νομιμότητας», είπε αρχικά.
Για το αν υπήρξαν εντάσεις: 
«Δεν υπήρξε μεγάλη ένταση. Διαφωνίες πάντα υπήρχαν και πάντα υπάρχουν. Δεν μπορεί να υπάρξει πλήρης συμφωνία. Σίγουρα, υπήρξαν διαφωνίες, αλλά το κλίμα ήταν καλό και συνεχίζουμε τον διάλογο».

Για τον θεσμό του Κυπέλλου: 
«Δεν συζητήσαμε τόσο για το Κύπελλο. Έγινε μια κουβέντα. Δεν είναι κάτι το οποίο μας φοβίζει και συζητήσαμε κυρίως για τη χρονιά, η οποία έχει κυλήσει καλά φέτος και χωρίς μεγάλες εντάσεις. Εμείς θέλουμε να τεθούν οι βάσεις που πρέπει και οι κανόνες για όλους και προς όλους. Υπάρχουν σκιές, αλλά θα γυρίσουμε στην κανονικότητα».

Για τις καταγγελίες Κούγια: 
«Δεν συζητήσαμε τις καταγγελίες. Υπάρχουν και αυτές, αλλά θα πρέπει να φτιάξουμε τις διαδικασίες και τους θεσμούς. Τις καταγγελίες τις έχω στείλει προσωπικά εκεί που πρέπει για περαιτέρω διερεύνηση. Θα πρέπει να βάλουμε κανόνες. Μπορεί να μην έχουμε τις ίδιες αφετηρίες με όλους, αλλά υπάρχει ευτυχής κατάληξη».

Για τις εκλογές της ΕΠΟ: 
«Θα πρέπει να είμαστε αισιόδοξοι για τις εκλογές».

Για τα όσα έγιναν στα γραφεία της ΕΠΟ: 
«Έχω ενημερωθεί για την υπόθεση. Είναι ένα θέμα που θα ασχοληθούμε στη συνέχεια».

Παρότι δεν γνωρίζουμε (προς το παρόν) επακριβώς τι συζητήθηκε, ξέρουμε πως στο… τραπέζι έπεσε η αναδιανομή των τηλεοπτικών εσόδων, η διαιτησία (με την πλευρά του Ολυμπιακού να έχει έντονα παράπονα το τελευταίο διάστημα, όπως αυτά αποτυπώθηκαν και χθες δια στόματος Σάββα Θεοδωρίδη), οι πρόσφατες αλλαγές που αποφασίστηκαν στο πρωτάθλημα, ενώ ο υφυπουργός Αθλητισμού επιχείρησε να ρίξει τους τόνους ανάμεσα στις ομάδες, καθώς ακολουθούν μεγάλα ντέρμπι στο Κύπελλο. Ακόμη, έγινε μία πρώτη κουβέντα για το αν θα παίρνουν οι ομάδες ποσοστό από τις στοιχηματικές εταιρίες.
 
ΑΕΛ © 2024. All Rights Reserved. Powered by aelole.gr
Top