Για όλους και για όλα που αφορούν στο ελληνικό ποδόσφαιρο μίλησε ο Αλέξης Κούγιας, εκστομίζοντας φοβερές ατάκες για τους ισχυρούς άνδρες των "μεγάλων", αλλά και για αυτούς που ήθελαν να "ρίξουν" την ΑΕΛ. Ο Αλέξης Κούγιας on fire. Αποκαλυπτικός όπως ποτέ, μιλώντας αποκλειστικά στον Πάνο Τάτση και στο postgame radio βάζει τα πράγματα στη θέση τους όσον αφορά το πραγματικό σύστημα των πλέι οφ από την νέα περίοδο, αναφέρεται στην ΑΕΛ της οποίας είναι μεγαλομέτοχος, αναλύει τα προφίλ των Σαββίδη, Μαρινάκη, Μελισσανίδη, Αλαφούζου, στέκεται στον υποβιβασμό του Ηρακλή, ενώ καταθέτει και την άποψή του για τον υποψήφιο πρόεδρο της ΕΠΟ, Βαγγέλη Γραμμένο.
Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Αλέξης Κούγιας
Για την ΑΕΛ: «Η ΑΕΛ εξ αρχής φέτος, μετά την κατάκτηση του περυσινού πρωταθλήματος, που όπως βλέπετε το να κατακτάς το πρωτάθλημα στη Football League δεν είναι ευκολο, είδαμε τι έπαθαν ο Άρης και ο ΟΦΗ και τα Τρίκαλα. Μετά την κατάκτηση είχε έναν και μοναδικό στόχο, να παραμείνει στη Super League, οπότε κερδίζοντας χρόνο με σωστές επιλογές, να αλλάξει το ρόστερ σταδιακά και από ρόστερ Football League να γίνει μία ομάδα που θα αποτελεί αναπόσπαστο μέλος της Super League και συγχρόνως ένα ρόστερ που θα συνδυάζει τους Έλληνες και τους ξένους ποδοσφαιριστές σε καλές ηλικίες, με στόχο ποια με την πάροδο του χρόνου την έξοδο στην Ευρώπη και την κατάκτηση του Κυπέλλου. Αυτή είναι η προοπτική της ΑΕΛ και η φετινή σεζόν είναι μία σεζόν προόδου μέχρι να φτάσουμε στον τελικό στόχο».

Για την επόμενη σεζόν: «Θα είναι οπωσδήποτε καλύτερη. Η ΑΕΛ πέρυσι είχε σαν στόχο να αποφύγει τον υποβιβασμό και φέτος έχει ως στόχο μία θέση μεταξύ της 5ης και της 10ης θέσεως. Ή να είναι στην 5η θέση για έξοδο στην Ευρώπη ή του στόχου για έξοδο στην Ευρώπη μέσω της κατακτήσεως του Κυπέλλου. Πέρυσι αυτόν τον στόχο τον πετύχαμε με πολύ μεγάλο κόστος και ψυχικό και σωματικό γιατί ένας κύκλος ομάδων, μεταξύ ο ΠΑΣ Γιάννινα, η Κέρκυρα, η Βέροια, ο Ηρακλής, ο Λεβαδειακός, είχαν αποφασίσει τον υποβιβασμό μας. Και αυτό φαίνεται από τα τελευταία αποτελέσματα, όπου πραγματικά η δική μου κρίση είναι αυτή, χαρίζονται αποτελέσματα είτε μέσω της τιμωρίας παικτών, είτε μέσω του να ξεκουράσουμε τους καλούς μας παίκτες. Πάντοτε αυτό συνέβαινε με τους ανταγωνιστές μας και όχι ποτέ με εμάς. Με εμάς οι ομάδες έπαιζαν με την καλύτερη εντεκάδα τους. Με εμάς είχε δημιουργηθεί πάντοτε ένα φανατικό κλίμα στους αγώνες μας κι έτσι καταλαβαίνετε ότι ήταν πάρα πολύ δύσκολο να πετύχουμε το στόχο μας, αλλά τον πετύχαμε και στο τέλος βγήκαμε κερδισμένοι. Ενώ μας εγκατέλειψε ο προπονητής μας μετά το παιχνίδι με τον Παναιτωλικό, αναγκαστήκαμε να παίξουμε δύο αγωνιστικές χωρίς προπονητή ουσιαστικά, με το βοηθό του, τόσο με τον ΠΑΟΚ, όσο και με τον Αστέρα Τρίπολης, αμέσως μετά ήρθε ο κ. Πάους με τα αποτελέσματα και τις εμφανίσεις να είναι εξαιρετικές. Κι έτσι πετύχαμε και το στόχο της παραμονής και να κερδίσουμε και 15 παιδιά που μας έδειξαν ότι η ομάδα είναι ανταγωνιστική.

Για τον Ηρακλή: Έμεινε στην κατηγορία μέσω χαριστικών αποτελεσμάτων. Ξαφνικά ο Ηρακλής τις τελευταίες αγωνιστικές έγινε Μπαρτσελόνα. Εγώ το έλεγα κάθε Κυριακή. Το ίδιο Μπαρτσελόνα είχα γίνει και ο Λεβαδειακός που έφερε ισοπαλία με τον Ολυμπιακό, κέρδισε τον Πανιώνιο εκτός έδρας, κέρδισε τον ΠΑΣ Γιάννινα, ενώ με εμάς ο ΠΑΣ Γιάννινα πανηγύρισε γιατί μας έκοψε βαθμούς. Δεν μιλάω για την ανεκδιήγητη Κέρκυρα, η οποία είχε γίνει super market το τελευταίο χρονικό διάστημα με αυτό τον παράνομο ιδιοκτήτη που έχει τον Λιμπάντζη, καταφέρνει και ξεγελάει τις αρχές και ουσιαστικά αλλοιώνει το πρωτάθλημα.

Για τον Σαββίδη και τα όσα ακούγονται περί… Χαλίφη: Δεν το πιστεύω. Ορισμένες ενέργειές του, ορισμένες τοποθετήσεις του, δίνουν το δικαίωμα να δημιουργείται αυτή η εντύπωση, όμως σε προσωπική συζήτηση που είχα με τον ίδιο μου εξήγησε πως αυτό που τον ενδιαφέρει είναι το 50-50. Βεβαίως υπάρχουν κάποιες ομάδες που είναι στο περιβάλλον τώρα ποια, όπως είναι η Βέροια, όπως είναι ο ΠΑΣ Γιάννινα, όπως είναι η Κέρκυρα, όπως είναι όλες οι ομάδες της Βόρειας Ελλάδας, αλλά δεν θέλω να πιστέψω ότι θα έχει τέτοιο ρόλο γιατί θα αδικήσει και τον εαυτό του και τις προσπάθειες που κάνει για την εξυγίανση του πρωταθλήματος.

Για τον Γραμμένο: Ήταν κρυφό μυστικό. Ο άνθρωπος δεν είπε τίποτα άλλο παρά την αλήθεια. Προτιμώ έναν άνθρωπο που λέει την αλήθεια και εκτίθεται, παρά έναν άνθρωπο που να λέει ότι εμείς δεν έχουμε καμια σχέση με τον Γραμμένο, απλώς τον υποστηρίζουμε, ενώ η πραγματικότητα είναι πως ο κ. Γραμμένος είναι στο πολύ στενό περιβάλλον του κ. Σαββίδη, όπως είναι και ο Μάλαμας Τεβεκέλης, όπως και άλλοι παράγοντες του ποδοσφαίρου και της διαιτησίας.

Για τον Αλαφούζο: Ο Αλαφούζος βρέθηκε στο ποδόσφαιρο πολύ αργά, σε μεγάλη ηλικία. Δεν γνωρίζω τι υποδομή είχε προηγουμένως. Εκείνο που γνώριζα είναι πως είναι παντελώς άστοχος ποδοσφαιρικά, όμως από την άλλη μεριά έχει μια συνέπεια για την εξυγίανση του ποδοσφαίρου. Αυτό όμως το διεκδικεί με λάθος τρόπο. Όταν είσαι ο ιδιοκτήτης του Παναθηναϊκού και θέλεις πραγματικά να εκθέσεις κάποιους που κατά την άποψή σου διοικούν κακώς το ποδόσφαιρο και θέλεις εσύ να επέλθει μια αξιοκρατία σε αυτό, δεν επιλέγεις σαν τρόπο για να επέλθει αυτή η αξιοκρατία, το γεγονός μέσω του καναλιού σου με έναν ανεκδιήγητο δημοσιογράφο να προσπαθείς να καταστρέψεις όλους τους άλλους και εσύ να μην φροντίζεις να φτιάξεις μια αξιόμαχη ομάδα με έναν καλό προπονητή, με καλούς παίκτες, αγνοώντας την ιστορία της ομάδας σου και τους στόχους που έχει. Θα ήταν μια τελείως πολιτική μετά την αποχώρηση Αναστασίου με στρατηγική βελτίωση του Παναθηναϊκού, με την μη απομάκρυνση Ελλήνων ποδοσφαιριστών, όπου  Αναστασίου είχε αναστήσει ποδοσφαιρικά, αλλά ο Αλαφούζος επέλεξε να κερδίζει χρόνο, να βγάζει τον Θωμαΐδη κάθε Δευτέρα να δείχνει σκάνδαλα – παράνομες ενέργειες, εκθέτοντας επιλεκτικά μόνον όποιον έπαιρνε εντολή να εκθέσει. Είχε πρόβλημα με τον Μαρινάκη; Τα έβαζε με τον Μαρινάκη. Και το ανακάλυψε επειδή ο Κύγιας έπαψε να έχει κόντρα με τον Μαρινάκη, τα έβαλε και με εμένα. Και μετά με όποιον νόμιζε ότι μπορούσαν να τον εξευτελίζουν. Νόμιζαν πως με αυτόν τον τρόπο θα ξεγελάνε τον κόσμο του Παναθηναϊκού και συγχρόνως πετυχαίνουν την εξυγίανση. Έκανε τεράστιο λάθος να διώξει μια πραγματικά αξιόπιστη δεκάδα ποδοσφαιριστών, πολλή μεγάλης αξίας (Καρνέζης, Καπίνο, Ρισβάνης, έρχεται η σειρά του Χουχούμη, ο Λαγός, οι δύο Δώνηδες, ο Μαυρίας, ο Καρέλης, ο Ντίνας, ο Νίνης). Βλέπετε ότι όλοι ενώ εκδιώχθηκαν από τον Παναθηναϊκό παίζουν στην Ευρώπη. Και τώρα παίζεις με έναν νεαρό τερματοφύλακα τον Βλαχοδήμο που δεν ξέρεις τι θα σου ξημερώσει και με έναν πρώην τερματοφύλακα, τον Στιλ που είναι στην πτώση της καριέρας του. Πέρασαν ένα σωρό παίκτες που τους έφερε ο Στραματσόνι. Από κει και πέρα, βασίζονται στον Μπεργκ. Αν ο Μπεργκ παίξει καλά και έχει ευστοχία τα πράγματα πηγαίνουν καλά. Έτσι δεν πας μπροστά.

Για τον Μαρινάκη: Ο Μαρινάκης στην αρχή δεν μου άρεσε! Αυτή η νοοτροπία που είχε ενός ανδρός και το win win χωρίς να τον νοιάζει αν αγανακτούν όλοι με αυτό που γίνεται από τη διαιτησία ή αυτό που γίνεται εις βάρος των άλλων ομάδων, εμένα δεν μου άρεσε ποτέ!!! Ο Μαρινάκης των τελευταίων ετών μου αρέσει πάρα πολύ. Και μην ξεχνάμε ότι ο Μαρινάκης ήταν ο μοναδικός που στο παρελθόν στήριζε τις ποδοσφαρικές ομάδες της Ελλάδας γιατί από αυτόν όλες έπαιρναν χρήματα αφού πουλούσαν παίκτες. Με την αγορά της Νότιγχαμ δείχνει ότι τον ενδιαφέρει το ποδόσφαιρο. Μεγάλο κλαμπ η Νότιγχαμ. Βέβαια προσωπικά πιστεύω ότι ο Ολυμπιακός είναι μεγαλύτερο κλαμπ από την Νότιγχαμ, όχι μόνο για την Ελλάδα, αλλά και για την Ευρώπη. Η Νότιγχαμ εκτός της περιόδου του Μπράιαν Κλαφ που κατάκτησε δύο πρωταθλήματα και δύο Κύπελλα Ευρώπης, δεν έχει να παρουσιάσει τίποτα στο αγγλικό ποδόσφαιρο. Πιστεύω ότι με τους συνεργάτες του ο Μαρινάκης θα την αναστήσει. Αλλά όταν έχεις τον Ολυμπιακό, η προσωπική μου άποψη είναι ότι δεν ψάχνεις να βρεις καμία άλλη ομάδα. Αφιερώνεσαι στον Ολυμπιακό. Ο Ολυμπιακός είναι μόνιμο στέλεχος των 16 κλαμπ της Ευρώπης, με εξαίρεση τα τελευταία δύο χρόνια, με τεράστια αποτελέσματα, με τεράστιο λαό, με γήπεδο, με τεράστια ιστορία.

Για τον Μελισσανίδη: Ο Μελισσανίδης είναι γνώστης του ποδοσφαίρου. Πετυχημένος παράγοντας από την περίοδο του Ιωνικού. Έχει δείξει έργο στην ΑΕΚ, είτε με τον Καρρά είτε μόνος του. Γνωρίζει πρόσωπα και πράγματα. Είναι και του σαλονιού και του λιιμανιού. Σε μία στιγμή φοβήθηκα λόγο της μεγάλης αντιπαλότητας που είχε με τον Μαρινάκη τόσο σε επαγγελματικό επίπεδο όσο και σε επαγγελματικό επίπεδο, ότι θα γινόταν χαλίφης στη θέση του χαλίφη. Εκείνο όμως που διαπιιστώνω είναι ότι και αυτός έχει βελτιωθεί πάρα πολύ σε σχέση με αυτό που ήταν στο παρελθόν και που το έχει ομολογήσει και ο ίδιος τι είχε κάνει στο παρελθόν όταν είχε την ΑΕΚ το 1994, 95, 96. Και εμένα μου αρέσει αυτή η εικόνα του Μελισσανίδη. Συνδυάζει τη γνώση με την οικονομική δύναμη και έφτιαξε μια αξιόμαχη ομάδα και με Έλληνες παίκτες. Ήταν τεράστιο κατόρθωμα να πάρει το κύπελλο πέρυσι. Φέτος προσπαθεί να βγει στην Ευρώπη, στη θέση που οδηγεί στο Champions League και βεβαίως έχασε άδικα και το κύπελλο, αλλά θέλω να πιστεύω ότι θα δούμε από δω και πέρα το πολύ καλό πρόσωπο του Μελισσανίδη και σε συνδυασμό με το καλό πρόσωπο του Μαρινάκη και με έναν Σαββίδη που δεν έχει να κερδίσει τίποτα από το να γίνει χαλίφης στη θέση του χαλίφη και με έναν Αλαφούζο που θα καταλάβει ότι ο Παναθηναϊκός είναι μεγάλη ομάδα και θέλει μεγάλες συμπεριφοές, άρα θέλει μεγάλους παίκτες, μεγάλους προπονητές και μεγάλους στόχους, θα δούμε ένα καλύτερο ποδόσφαιρο. Με μια διαφορά: Να καταλάβουν όλοι ότι θα πρέπει να χρηματοδοτηθούν και οι μικρότερες ομάδες, με τέτοιον τρόπο ώστε να κάνουν ανταγωνιστικό το πρωτάθλημα γιατί θα είναι τραγικό να έχουμε ένα υποβαθμισμένο πρωτάθλημα με τέσσερις οι οποίοι θα είναι σε υψηλότερο επίπεδο.

Για τα πλέι οφ της επόμενης περιόδου: Δεν θα ισχύει το νέο σύστημα των πλέι οφ. Σας το λέω κατηγορηματικά ότι αυτό που θα πάμε σε 14 ομάδες, με 4 ομάδες να διεκδικούν το πρωτάθλημα και οι 4 ομάδες να διεκδικούν την 5η θέση και 4 ομάδες που θα υποβιβαστούν, δεν θα ισχύσει. Αυτό κατέρρευσε το σχέδιο και γι’ αυτό το λόγο ο κ. Πανόπουλος είχε συζητήσει το προηγούμενο σχέδιο, υιοθετήθηκε το σχέδιο της ΑΕΛ, το δικό μου σχέδιο γιατί με το προηγούμενο σχέδιο, σίγουρα οι 4 καλές ομάδες που δεν θα έμπαιναν στις πρώτες 8 θα σταματούσαν να παίζουν ποδόσφαιρο από 30 Μαρτίου. Τότε τελείωνε η κανονική περίοδος. Μετά άρχιζαν τα πλέι οφ και τα πλέι άουτ. Το νέο σύστημα το οποίο θα ακολουθηθεί του χρόνου, θα είναι πάλι σύστημα με 16 ομάδες, του χρόνου θα γίνουν πλέι οφ και θα πέσουν μόνο δύο ομάδες, σας το λέω κατά αποκλειστικότητα στην εκπομπή σας και θα έχουμε πλέι οφ για τις 4 πρώτες θέσεις για τον πρωταθλητή, όπου οι ομάδες θα διατηρούν τη βαθμολογία τους, κατά την κανονική περίοδο. Δεν θα παίρνουν μπόνους και από κει και πέρα θα γίνονται πλέι οφ για την 5η θέση μεταξύ των ομάδων από 5ης έως 10ης θέσης. Δεν θα έχουμε πλέι άουτ.

Για τις εξελίξεις στην «εγκληματική οργάνωση»: Εξαρτάται για ποια από τις δύο μιλάτε. Για την πρώτη, το δικαστήριο βρίσκεται προς το τέλος του με κατηγορούμενους τους πρώτους κατηγορούμενους, με το πόρισμα Παπανδρέου. Πιστεύω αν δεν τελειώσουν μέσα στο καλοκαίρι θα τελειώσουν αρχές Σεπτεβρίου, Οκτωβρίου. Όσον αφορά την δεύτερη ομάδα προσώπων με τους αξιωματούχους της ΕΠΟ, αυτό βρίσκεται στο Συμβούλιο Εφετών Αθηνών για να αποφασίσει μετά την πρόταση του κ. Δασκαλόπουλου ποιες θα είναι οι κατηγορίες και ποιοι οι κατηγορούμενοι.

Για τη φημολογούμενη επιστροφή των αδελφών Μητρόπουλων στο ποδόσφαιρο: Προσπαθούν να το κάνουν με κάθε τρόπο και θέλω να πιστεύω ότι είναι περισσότερο φημολογία παρά αλήθεια.

Για τον εαυτό του: Επάγγελμα είναι αυτό μέσω του οποίου ζει κάποιος. Αυτή είναι η μόνιμη εποδός όλων των λαμογιών που πέρασαν από το ποδόσφαιρο τα τελευταία χρόνια. Η αλλαγή των ομάδων από εμένα δείχνει την αγάπη μου για το ποδόσφαιρο και το γεγονός ότι έχω την οικονομική δυνατότητα και την άποψη ότι όποια ομάδα θέλω να πάρω την παίρνω. Εάν δεν είχα ομάδα, όλοι οι παράγοντες, όλων των ομάδων από την Ορεστιάδα μέχρι την Κρήτη θα ήθελαν να είμαι ιδιοκτήτης τους. Ξέρουν ότι είμαι καθαρός άνθρωπος και επειδή έχω μια οικονομική δυνατότητα μέσω της δουλειάς μου διότι γνωρίζουν τις γνώσεις που έχω για το ποδόσφαιρο, ξέρουν ότι μόνο καλό θα γίνει στην ομάδα τους. Αυτό έχει γίνει σε όλες τις ομάδες που ήμουν. Από τον Άρη Πετρούπολης, από την ΑΕΚ το 97-98 που ήμασταν αήττητη σε Ελλάδα και Ευρώπη μέχρι που την πούλησε ο Τροχανάς, από τον Ηρακλή που διοικούσαμε με τέτοιο τρόπο για να παλεύει για το πρωτάθλημα και όχι για την παραμονή. Να βγάζει τους καλύτερους Έλληνες παίκτες (Χατζηπαναγής, Κοφίδης, Κωστής, Κωνσταντίνου, Ταυλαρίδης, Κυριαζής κ.α.) και από τότε που φύγαμε με τον κ. Θεοδωρίδη κατέρρευσε ο Ηρακλής. Να πω ότι παρέλαβα τα Γιάννενα από την Δ’ Εθνική και τον ανέβασε στην Α’ Εθνική με 25 παίκτες και δικό του προπονητικό κέντρο. Στην Παναχαϊκή που ήταν Δ’ Εθνική και ουσιαστικά εγώ έφυγα όταν παίζαμε πλέι οφ για την άνοδο στη Super League και σε ένα χρόνο που έφυγα παίζει τοπικά πρωταθλήματα και πανηγυρίζει επειδή έχασε το κύπελλο από την Αχαϊκή και παίρνει το πρωτάθλημα, κάνοντας φιέστα. Και να πω για την ΑΕΛ που την πήρα στη Β’ Εθνική χωρίς κανέναν ποδοσφαιριστή, χωρίς αδειοδότηση και βλέπετε τι συμβαίνει κάθε μέρα και βλέπετε τι συμβαίνει κάθε μέρα και πως εξελίσσονται τα πράγματα στην ΑΕΛ. Αυτοί που με λένε επαγγελματία παράγοντα είναι αυτοί που στεναχωριούνται που δεν φεύγω από το ποδόσφαιρο. Γιατί εγώ φεύγω όταν δεν μου αρέσει κάτι στην ομάδα. Δεν με διώχνουν. Δείτε πως είχα εγώ τις ομάδες και που πήγαν όταν τις άφησα.

Για την ομάδα που έχει περισσότερο στην καρδιά του: Ιδιαίτερη θέση στην καρδιά μου έχει ο Άρης Πετρούπολης. Είναι η γειτονιά μου. Έχω αγαπήσει όλες αυτές τις ομάδες. Βέβαια, μετά τον Άρη Πετρούπολης, αυτό που ζω στη Λάρισα δεν περιγράφεται. Είναι η πιο ωραία ατμόσφαιρα…
 
ΑΕΛ © 2024. All Rights Reserved. Powered by aelole.gr
Top