Διαβάστε και ακούστε αναλυτικά τα όσα είπε ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ ΑΕΛ, Αλέξης Κούγιας, μιλώντας για όλους και για όλα στο AEL Radio.
Αναλυτικά τα όσα είπε ο Αλέξης Κούγιας:
Για την αδειοδότηση: «Αυτό είναι το πιο σοβαρό θέμα. Σε κάθε χρονική στιγμή για κάθε ΠΑΕ υπάρχουν προτεραιότητες. Αυτές τις μέρες το βασικό για εμάς είναι η εξασφάλιση της αδειοδότησης. Με το νομικό καθεστώς που έχουμε εγκαθιδρύσει και όποιος δεν πάρει θα υποβιβάζεται καταλαβαίνετε πως γίνεται η δουλειά. Αυτό θα είναι μία ηθική επιβράβευση όταν θα την πάρουμε, προς το πρόσωπο που έχει εμπιστευθεί ο κόσμος για τη δημιουργία του φακέλου. Εγώ δεν είμαι απλά αισιόδοξος. Είμαι απόλυτος με αυτό το θέμα. Σε ολόκληρη τη παρουσία μου στο ελληνικό ποδόσφαιρο κανείς δεν μπορεί να μου πάρει, πως ποτέ καμία ομάδα μου δεν έχασε την αδειοδότησή της, ποτέ δεν είχα καμία προσφυγή. Εκτός από μία του Κώστα Κιάσσου. Ο παίκτης είχε πάρει τα χρήματα, αφού με είχαν παρακαλέσει να του τα δώσω σε προσωπικό επίπεδο καθώς είχε ένα οικογενειακό πρόβλημα και ακολούθως με ένα πρόσωπο που βρέθηκε επικεφαλής του ΠΣΑΠ, τον Δημόπουλο έκαναν μία προσφυγή κρυφά και μου πήραν ξανά χρήματα. Ποτέ δεν έχει δικαστεί προσφυγή και την έχασα. Μόνο αυτή, που την τακτοποίησα και δεν έγινε τίποτα δικαστικά και το έκανα για να μην υπάρχει ούτε μία μαύρη σελίδα για μένα. Το τρίτο και σημαντικότερο είναι πως είχα έπαιρνα πάντα διαλυμένες ομάδες και οικονομικά και αγωνιστικά και τις έκανα παντοδύναμες, όπως τον ΠΑΣ Γιάννινα, την Παναχαϊκή. Δεν χρειάζεται να πούμε για την ομάδα μου, που θέλω να μείνω για πάντα και είναι η ΑΕΛ που επαξίως την χρηματοδοτώ και ηγούμαι. Για μένα η ζωή μου είναι τα παιδιά μου, η δουλειά μου και η ΑΕΛ. Είναι κομμάτι της ζωής μου και τις καθημερινότητάς μου.

Για το τι πρέπει να περιμένει ο κόσμος στη συνέχεια: «Τη σοβαρότητα. Αυτό είναι το πρώτο και πιο σημαντικό. Κι εγώ έπεσα στη Λάρισα σαν μετεωρίτης. Δεν γνώριζα πρόσωπα, πράγματα και συμπεριφορές. Στην ομάδα ήξερα τι γίνεται αγωνιστικά με τα δελτία από τη στιγμή που πήρα τις μετοχές. Το πρόβλημα ήταν πως δεν γνώριζα το περιβάλλον. Δεν γνώριζα τι αξίζει ο κάθε άνθρωπος από αυτούς που ασχολείται με την ΑΕΛ. Πόσο να τον εκτιμώ, πόσο να τον υπολογίζω, πόσο να παίρνω σοβαρά υπόψη αυτά που λένε και κάνουν. Και συγχρόνως να βρω ποιοι ενδιαφέρονται για το καλό της ομάδας και όχι για τον εαυτό τους. Αυτό πήρε καιρό να το μάθω και πολλές φορές παρασύρθηκα σε αντιδράσεις και ενέργειες με ανθρώπους που δεν χρειάζεται να ασχολείσαι καθόλου. Ούτε με εντάσεις, αλλά μόνο για να προστατέψεις την ομάδα. Αυτό το έμαθα τώρα στη Λάρισα. Γνωρίζω πλέον ποιους δημοσιογράφους πρέπει να εκτιμώ για παράδειγμα. Γνωρίζω τα πάντα πλέον για την πόλη. Έχουν κατασταλάξει οι απόψεις μου και γι’αυτό με βλέπετε τους τελευταίους μήνες δεν έχω ασχοληθεί με ότι δημοσιοποιείται».

Για το πότε είδε την ομάδα να αλλάζει προς το καλύτερο: «H άποψή μου είναι πως η ομάδα είχε διαφορετική εικόνα όχι από την Ξάνθη και μετά, αλλά από το παιχνίδι με τον Ατρόμητο. Αμέσως μετά την ήττα από τον Αστέρα Τρίπολης και ανεξαρτήτως από την εγκληματική διαιτησία του Θάνου με τα δύο ανύπαρκτα πέναλτι και χωρίς να αναφερθώ στο τρίτο γκολ και το ανθρώπινο λάθος του Ξενοδόχοβ η ομάδα είχε καλό πρόσωπο κι έχασε ευκαιρίες. Θυμάστε ότι μέχρι και το πέναλτι που σφύριξε στο χέρι του Αναστασόπουλου αγωνιζόμασταν για να κερδίσουμε. Χάσαμε το πέναλτι στο τέλος του πρώτου ημιχρόνου. Όμως ήταν μία ομάδα δίχως προσανατολισμό. Αμέσως μετά, με δική μου πρωτοβουλία έγινε μία σύσκεψη στα γραφεία με τον κ. Πάους, γιατί έως τότε είχε μείνει ελεύθερος και αυτό είναι λάθος μου καθώς είχε συνεργασία μόνο με τον κ. Βουτυρίτσα για να διαχειριστεί το παιχνίδι με τον Αστέρα Τρίπολης και ήμασταν σε μία περίοδο χαλαρότητας παρά την αγωνία που είχα και μετά τη νίκη με τον Παναιτωλικό που θεωρούσα πως δεν είχαμε σωθεί, βλέποντας και τι γίνεται και από τους άλλους. Αυτό το κλίμα χαλαρότητας είχε περάσει και στους παίκτες. Σε εκείνο το σημείο ήρθε ένα σημαντικό πρόσωπο με δική μου πρωτοβουλία και είναι ο Ηλίας Φυντάνης. Τον γνωρίζω περισσότερο από 15 χρόνια και πριν μόνο εξ ακοής επειδή ήταν αστυνομικός διευθυντής. Ο ίδιος έφερε το κλίμα των πολεμιστών στα αποδυτήρια. Αυτός ο συνδυασμός με την προπονητική επάρκεια του κ. Πάους και την εργατικότητα έφτιαξαν κάτι καλό. Δεν έχω ξαναδεί προπονητή που δουλεύεις 24 ώρες και ετοιμάζει τις επόμενες προπονήσεις τη στιγμή που τελειώνει την πρώτη και περνάει τόσο χρόνο ατομικά με παίκτες.

Για τις καταγγελίες του: «Για το σύστημα ήμασταν τελειωμένοι. Τους το είπα και προχθές στο συμβούλιο και στεναχωρήθηκαν πολλοί. Οι ομάδες που συνδυάστηκαν για να «τελειώσουμε» εμείς ήταν ο Λεβαδειακός, ο Ηρακλής, η Κέρκυρας, ο ΠΑΣ Γιάννινα και δύο μεγάλες ομάδες που δεν θέλω να πω ποιες είναι. Η άποψή μου είναι πως συνεργάστηκαν και κανόνισαν αποτελέσματα, έβαλαν κάτω τους βαθμούς και παρά το γεγονός πως εμείς με 24 βαθμούς είχαμε ένα βουνό.
Παίζαμε με ομάδες που δεν θα μας χαριζόντουσαν. Μετά το παιχνίδι με τον Παναιτωλικό αγωνιζόμασταν με τον Αστέρα που είχαμε τους ίδιους στόχους άρα ήταν ντέρμπι, τον Ατρόμητο που είναι έντιμη ομάδα, με την Ξάνθη που παίζει «κατά το δοκούν». Με εμάς έπαιξε για θάνατο, ενώ στο παρελθόν μέσα στη Ξάνθη έχουν κερδιθεί από άλλους πολλές παραμονές. Σε εμάς ήρθε με 8 διμοιρίες των ΜΑΤ από τη Θεσσαλονίκη και με δηλώσεις Πανόπουλου εναντίον ομάδας που δεν είχε κάνει ξανά. Μας είχαν τελειωμένους.

Για τον Σάκη Τσιώλη: «Εγώ για τον κ. Τσιώλη έχω να πω μόνο καλές κουβέντες. Δεν με αφορά καθένας πως σκέφτεται και τι προτεραιότητες έχει. Με τον κ. Τσιώλη ξέρω ότι πήραμε πρωτάθλημα και στο πιο σημαντικό κομμάτι του πρωταθλήματος φέτος, δεν χάσαμε από τον Παναθηναϊκό, πήραμε σημαντικούς βαθμούς, κερδίσαμε Λεβαδειακό, Βέροια κι άλλα κρίσιμα παιχνίδια. Θα μπορούσαμε να έχουμε κερδίσει και την Κέρκυρα και τον ΠΑΣ Γιάννινα, αλλά και τον Πλατανιά γιατί ήμασταν καλύτεροι. Έχω μόνο καλά λόγια για τον Σάκη Τσιώλη. Τελειώσαμε όμως με αυτό το θέμα και είναι κακό σε αυτή τη πόλη να αναμοχλεύουμε πράγματα που ανήκουν στον παρελθόν. Τον ευχαριστούμε για ότι μας προσέφερε και αυτός μπορεί να μας ευχαριστήσει γιατί τον αναστήσαμε από την αφάνεια δύο ετών και το γνωρίζει και ο ίδιος. Όταν τον πήραμε εμείς ήταν δεκαπέντε μήνες δίχως δουλειά και φέτος που ήρθε ξανά δεν είχε καμία πρόταση και έκανε περιπάτους. Άρα κι εμείς και ο Τσιώλης χρωστάμε ο ένας στον άλλο. Υπάρχει αμοιβαία εκτίμηση. Εμείς κοιτάμε αυτό που πρέπει να δούμε».

Για το τρόπο που θα δουλέψει η ομάδα: «Μία χρονιά σοβαρότητας, χωρίς να μιλάει κανείς. Οι μόνοι που θα μιλάνε με τη δουλειά τους θα είναι οι Πάους και ο Φυντάνης και όχι με δημοσιογράφους όπως κάποιοι άλλοι στο παρελθόν. Τα στόματα έχουν κλείσει στην ΑΕΛ. Η ομάδα θα έχει την εικόνα που είχε στα παιχνίδια με Ατρόμητο, Ξάνθη και Παναθηναϊκό. Παιχνίδια όπου οι αντίπαλοί μας έπαιζαν με βασικούς κόντρα σε εμάς κι όχι με παιδάκια όπως με τις υπόλοιπες ομάδες που πάλευαν για την παραμονή. Αυτή την υπερηφάνεια θα πρέπει να την εισπράξουμε όμως σαν ομάδα. Γιατί αν δεν γίνει αυτό, θα είναι άδικο. Μας αξίζει. Εμείς από την αρχή της περιόδου καταφέραμε και κερδίσαμε τον Ολυμπιακό το νούμερο ένα. Τον Πανιώνιο που είναι νούμερο δύο. Πήραμε ισοπαλία με τον Παναθηναϊκό που είναι το νούμερο τρία. Δεν κερδίσαμε κανένα παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ που θεωρώ πως υπάρχουν πολλές σκιές και γι’αυτό έγιναν και αποδεσμεύσεις παικτών. Δεν συγχωρώ τίποτα ειδικά όταν γίνεται κάτι προκλητικό. Όπως και συμπεριφορές προπονητών. Από τα παιχνίδια με τον ΠΑΟΚ δεν μου άρεσε τίποτα. Αυτό αφορά εμάς, όχι τον αντίπαλό μας και εκεί είναι η διαφορά αυτού που έχει την ευθύνη της ομάδας τώρα με άλλους στο παρελθόν.
Κάθε πόντος δικός μας ήταν με αίμα. Όλοι το λένε αυτό. Εγώ φτιάχνω μία ομάδα καθαρή παντού».

Για το πότε ξεκίνησε να ανησυχεί με το παρασκήνιο: «Μετά το παιχνίδι Λεβαδειακός-ΠΑΣ Γιάννινα. Κατάλαβα πως ο ΠΑΣ θα παίξει βρώμικο ρόλο. Επίσης είδα τις ομάδες που αντιμετωπίζαμε εμείς και είδα συμπεριφορές τους με τους άλλους. Εμείς δεν πήραμε τίποτα από κανέναν και δεν μας χάρισε κανείς τίποτα. Λέγανε πως είμαστε του Ολυμπιακού. Αλλά μπορεί να μας πει κάποιος, ποιος δεν ψήφισε για την επικύρωση του πρωταθλήματος; Ποια ομάδα ήταν η μόνη που μαζί με τον ΠΑΟΚ δεν ψήφισε για να είναι υπό την αίρεση των δικαστικών αποφάσεων;
Εγώ βγήκα και τα ανέδειξα με το που το έμαθα κάνοντας έγγραφη καταγγελία. Ο εισαγγελέας ασχολήθηκε και ξεκινά προκαταρκτική εξέταση. Όταν είδα τέτοια αποτελέσματα κατάλαβα ότι το παρασκήνιο έχει προδιαγράψει κάποια πράγματα».

Για τον σχεδιασμό της νέας σεζόν: «O πήχης ανεβαίνει πολύ. Το ρόστερ της ΑΕΛ κόστιζε 1,5 εκατ. ευρώ. Τα έσοδα ήταν 2,1 εκατ. ευρώ. Βάλτε πως είχαμε 700 χιλιάδες ευρώ για το γήπεδο και γενικά η λειτουργία της ομάδας έφτανε στα 3.1 εκατ. ευρώ. Κάναμε και αύξηση μετοχικού κεφαλαίου.
Φέτος είναι γεγονός ότι απομακρύνεται οτιδήποτε κατέβαζε τον πήχη. Είχαμε πολλούς και καλούς παίκτες, αλλά όχι τόσο. Δεν είναι θέμα αν τους είχα εμπιστοσύνη ή όχι. Είχα ανασφάλεια, αλλά ήταν μονόδρομος. Όταν δεν φεύγουν οι παίκτες που τους το ζητάς και από μία χρονιά που έχουμε κατακτήσει το πρωτάθλημα, γνωρίζοντας πως είναι άλλη η ποιότητα είναι δύσκολο.
«Η ΑΕΛ είναι μία όαση στο ελληνικό ποδόσφαιρο». Οι περισσότεροι μας έλεγαν πως έχουν συμβόλαιο για άλλα δύο χρόνια και για να φύγουν ήθελαν εξόφληση ολόκληρου του συμβολαίου τους. Πέρυσι έφυγαν οι μισοί. Όπως ο Βέρτζος, ο Κομεσίδης και άλλοι. Αυτοί δεν φεύγουν έτσι όμως, έπρεπε να αποζημιωθούν και έπρεπε να πληρωθούν γιατί αλλιώς θα αντιμετωπίζαμε προβλήματα με προσφυγές και θα είχαμε θέμα με την αδειοδότηση. Τα Χριστούγεννα προσπαθήσαμε να διώξουμε κι άλλα παιδιά που όμως πάλι δεν ήθελαν. Η ΑΕΛ λειτουργεί σαν μία όαση στο ελληνικό ποδόσφαιρο με το τρόπου που πληρώνει και λειτουργεί. Έτσι αναγκαστήκαμε να πάρουμε κάποιους παίκτες για να ανεβάσουμε τον πήχη κι επιλέχθηκαν από τον κ. Τσιώλη που θεωρούσε αναγκαία αυτή τη κίνηση. Δεν μας βγήκαν όμως αυτοί οι ποδοσφαιριστές κι εμείς έπρεπε να διαχειριστούμε και τους προπέρσινους και τους παίκτες των Χριστουγέννων. Δυστυχώς αποτύχαμε στις μεταγραφές τους. Εκτός από τον Αγκάνοβιτς και τον Γκαγιέγο που είναι νέος, γρήγορος και δυνατός κι έβγαλε και τα λεφτά του με το τέρμα κόντρα στην Βέροια δεν βγήκε καμία άλλη. Δεν ήταν καλύτεροι από αυτούς που είχαμε. Δεν ήταν δικές μου επιλογές όμως. Εγώ κατά τη διάρκεια της αγωνιστικής περιόδου δεν μπορώ να αμφισβητήσω τους ποδοσφαιριστές. Ξέρω όμως τι πρέπει να κάνω. Με δική που παρέμβαση στη σύσκεψη που έγινε, δείτε ποιοι παίκτες έπαιξαν τις τελευταίες αγωνιστικές. Ο Αναστασόπουλος που είχε χαθεί, ο Γκόλιας που έπαιζε στη θέση του ο Τικό, ο Φατιόν έπαιζε δεξί μπακ ενώ είχαμε το Ναβάρο. Εγώ τα είχα δει όλα αυτά. Στο τέλος μαζί με τον κ. Φυντάνη και τον κ. Πάους καθίσαμε κάτω, δούλεψαν πάρα πολλοί και κερδίσαμε παίκτες. Να σας πω και μία είδηση. Το συμβόλαιο του Αναστασόπουλου, γιατί άνοιξε η όρεξη πολλών τελευταία, ανανεώθηκε για τέσσερα χρόνια μία βδομάδα πριν επανέλθει στην εντεκάδα. Για την επόμενη χρονιά χωρίς να ανακοινώσουμε κάτι, τα συμβόλαια όλων των παικτών που είναι να φύγουν έχουν λυθεί. Δεν θα ανακοινωθεί τίποτα. Με αμοιβαίες υποχωρήσεις και πρέπει να ευχαριστήσω και τα παιδιά γι’αυτό. Τα λεφτά ήταν πάρα πολλά και οι τακτοποιήσεις όλων των υποχρεώσεων. Όλα αυτά μετά από εισήγηση του κ. Πάους και όχι της διοίκησης. Υπάρχει συνεργασία με τον κ. Φυντάνη και όλοι μαζί αφού τα βάλαμε κάτω πήραμε τις αποφάσεις.

«Πέντε πρωτοκλασάτους και τρία ταλέντα»
Το ίδιο θα γίνει και με την απόκτηση των παικτών. Θα δούμε την κάθε θέση και τι χαρακτηριστικά ψάχνουμε. Εμείς ξέρουμε πως δεν μπορούμε να πάρουμε οχτώ πρωτοκλασάτους. Θα πάρουμε πέντε και τρία ταλέντα που μπορεί να γίνουν σπουδαίοι παίκτες. Οι πέντε όμως, θα αλλάξουν την εικόνα της ομάδας. Αυτή είναι η πολιτική μας. Αλλάς ας μην βιάζεστε. Αυτό θα γίνει σταδιακά τους επόμενους δύο μήνες. Την πρώτη μέρα της σεζόν όμως δεν θα είμαστε όπως πέρυσι που δοκιμάζαμε παίκτες πάνω στο βουνό, αλλά θα είναι όλη η ομάδα μαζί για να ξεκινήσει το πρώτο στάδιο της προετοιμασίας. Ποδοσφαιριστής που δεν κάνει προετοιμασία με την ΑΕΛ… δεν θα έρθει.
Εμείς έχουμε ήδη μία εικόνα. Για να καταλάβετε και με ένα παράδειγμα. Τον Ιανουάριο φέραμε δέκα παίκτες. Μόνο ένας είχε την ποιότητα και ήταν ο Αγκάνοβιτς. Αυτός είναι ένας παίκτης προοπτικής που μπορεί να μείνει στη Λάρισα για πάντα. Εμείς χρειαζόμαστε λοιπόν παίκτες επιπέδου Αγκάνοβιτς.

Για τους συνεργάτες του Πάους: «Διαβάζω κάθε μέρα για τον κ. Πάους και τους ανθρώπους που θέλουν πλαισιώσουν αυτόν τον πολύ εργατικό άνθρωπο. Άνθρωποι έρχονται από όλη την Ελλάδα. Ο κ. Πάους θα αποφασίσει, αλλά επειδή δεν ξέρει την ελληνική πραγματικότητα μαζί με τον κ. Φυντάνη ζητάμε γυμναστές, αναλυτή για να βρεθούν μαζί του. Εγώ προσωπικά θα ήθελα μόνο έναν. Δεν είναι ένας απλός γυμναστής, αλλά κάτι πολύ περισσότερο και προσπαθούμε να τον πείσουμε. Από εκεί και πέρα θα έρθει και προπονητής τερματοφυλάκων. Ο κ. Πάους πάντως θεωρεί πως μπορεί κι ο ίδιος να κάνει την προπόνηση. Ουσιαστικά μας έχει ζητήσει έναν συνεργάτη που θα μιλάει τέλεια αγγλικά και να μπορεί να δουλέψει συγκεκριμένα προηγμένα συστήματα προπονήσεων. Δεν θέλει έναν απλό γυμναστή. Ήδη η ΠΑΕ προμηθεύτηκε ειδικές ζυγαριές, που κάνουν ανάλυση και κοστίζουν 700 ευρώ. Ζητάει λοιπόν ο κ. Πάους από τους ανθρώπους που έχει συναντήσεις να έχουν γνώσεις πάνω και σ’αυτά τα συστήματα. Η ΑΕΛ είχε ήδη και τα είχα φέρει από την Παναχαϊκή όπου τα χρησιμοποίησε μόνο ο κ. Ντόστανιτς. Ο Άγγελος Αναστασιάδης με τους συνεργάτες του, όπως και ο Σάκης Τσιώλης με τους δικούς του, δεν ήξεραν να τα χρησιμοποιήσουν. Ο κ. Πάους θέλει να δουλέψει έτσι και θέλει να πάρουμε κι άλλα μηχανήματα. Αυτοί οι συνεργάτες που θα επιλέξει θέλει να είναι σ’αυτό το επίπεδο και δεν είναι εύκολο. Χθες έγινε ένα σημαντικό ραντεβού στη Λάρισα, από έναν Έλληνα που είναι στο εξωτερικό και ήταν εποικοδομητική η συνάντηση και βρισκόμαστε κοντά στον νέο συνεργάτη του κ. Πάους».

Για τη λογική των μεταγραφών: «Η νοοτροπία μας είναι, αντί να δώσουμε χρήματα σε 15 ποδοσφαιριστές, προτιμούμε να έχουμε πέντε που θα κοστίζουν 200.000 ευρώ ο καθένας. Μέχρι τώρα δεν υπάρχει καμία συμφωνία. Πρέπει πρώτα ο κ. Πάους να δει τα χαρακτηριστικά τους και να τα ταιριάξει με αυτούς που θεωρεί πως στην ομάδα είναι αναντικατάστατοι».

Για την προετοιμασία: «Γίνεται μία προσπάθεια να γίνει η προετοιμασία και φιλικοί αγώνες στο εξωτερικό. Είναι δύσκολοι καιροί γιατί πρέπει να βρούμε και τους αντιπάλους. Αυτό το θέμα το έχει αναλάβει ο κ. Πάους και όλοι ψάχνουμε τον καλύτερο τρόπο. Δεν είμαστε για φρου-φρου και αρώματα. Το θέμα είναι να γίνει σωστή δουλειά. Αν μπορέσουμε να πάμε στο εξωτερικό όπου θα είναι καλύτερο το κέντρο προετοιμασίας και βρούμε και τέσσερις-πέντε ομάδες καλές να δώσουμε φιλικά τότε θα το δούμε. Αν όχι δεν θα πάμε. Και στην Ελλάδα έχουμε πολύ καλά κέντρα και στο Καρπενήσι και στο Ελατοχώρι και στο Πήλιο. Όπου μπορούμε να βρούμε και καλές ομάδες για φιλικά. Το σημαντικό είναι να έχουμε όλους τους παίκτες από την πρώτη μέρα και να καταφέρουν από την πρώτη στιγμή να δείξουν στο κόσμο μας και στο ελληνικό ποδόσφαιρο πως η ΑΕΛ επέστρεψε οριστικά».

Για το γεγονός πως ο Πάους θα λείπει από την Ελλάδα: «Εμείς θα μιλάμε καθημερινά. Δεν είμαστε στην εποχή που στέλναμε το γεράκι για την είδηση. Θα μιλάμε ακόμα και αν ο ίδιος λείπει για τις διακοπές του αυτές τις μέρες».

Για τους στόχους που θα θέσει τη νέα σεζόν: «Η ΑΕΛ θα μπορούσε να είναι καλή και όπως ήτανε, το έδειξε και στις τελευταίες αγωνιστικές. Του χρόνου όμως θέλουμε να κοιτάμε ψηλά. Αυτό που θέλω να σας πω, γιατί πρέπει να το πω είναι πως ο μεγάλος μου στόχος για φέτος είναι γεμίσει το AEL FC ARENA. Τις επόμενες ημέρες θα δείτε και τις κινήσεις μου. Από εκεί και πέρα ο κόσμος θα φανεί αν αγαπά την ομάδα. Έχω ένα σχέδιο να βλέπει ο καθένας την ομάδα με μέσο κόστος τα 8 ευρώ. Αυτός είναι για μένα ο πιο μεγάλος στόχος. Βεβαίως σε μία ποδοσφαιρική ομάδα παίζει ρόλο ο αγωνιστικός στόχος. Η ΑΕΛ φέτος παράλληλα θα στοχεύσει να εδραιωθεί στη Super League και να αποτελεί brand name της κατηγορίας.

«Ας έχουμε ρεαλιστικούς στόχους»
Η ΑΕΛ δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από άλλες ομάδες όπως η Ξάνθη, ο Ατρόμητος, ο Πανιώνιος ή ΠΑΣ. Πιστεύω πως υπερέχουμε κιόλας. Είναι δύσκολο να βρεθούμε στη πεντάδα γιατί ακόμα δεν είμαστε έτοιμοι. Αλλά ποτέ δεν ξέρεις πως θα φτιάξει την ομάδα ο Αντρέ Πάους τη νέα χρονιά. Αν δέσει το σύνολο και υπάρχουν εναλλακτικές λύσεις και βάθος στον πάγκο όλα γίνονται. Είδαμε την Ξάνθη φέτος. Μέχρι το τέλος διεκδικούσε από την ΑΕΚ την 5η θέση. Είδατε αυτή η ομάδα να είναι καλύτερη από εμάς; Και χωρίς να έχουμε την ενίσχυση που θέλω να έχουμε φέτος. Είναι εφικτός στόχος να είμαστε μία ανταγωνιστική ομάδα σε σχέση με αυτές. Ρεαλιστικός όμως είναι αφού φέτος κόντρα σε συστήματα μείναμε στην κατηγορία του χρόνου να είμαστε στις ομάδες από τη θέση πέντε έως δέκα και να έχουμε στο πίσω μέρος του μυαλού μας να βγούμε και στην Ευρώπη. Στο dna της ομάδας είναι σίγουρα κι αυτό. Όποιος άλλωστε ξέρει την δική μου προσωπικότητα, θα ξέρει πως δεν θέλω να χάνω πουθενά. Αλλά θέλω να κερδίζω με υγιή τρόπο. Άρα οι παίκτες που θα έρθουν, θα δείχνουν μία ομάδα που μπορεί να βγει στην Ευρώπη. Θεωρώ πως θα είναι καλύτεροι οι ποδοσφαιριστές μας από τους αντιπάλους μας. Τέλος, στοίχημα για εμάς τη νέα σεζόν είναι η ίδρυση μίας πρότυπης σχολής ποδοσφαιριστών. Με παιδιά που έρχονται από έξι ετών και θα καταλήγουν στα τμήματα υποδομής μας».

Για τα γενέθλια της ΑΕΛ: «Είναι ο δεύτερος Μάης που είμαι στην ομάδα μας. Χαίρομαι που αυτός ο Μάης μετά την κατάκτηση του πρωταθλήματος, πετύχαμε το στόχο μας και φέτος και τα 53 χρόνια που ιδρύθηκε αυτή η μεγάλη ομάδα. Συγχρόνως κλείνει και ένας χρόνος του ραδιοφώνου μας που δημιουργήθηκε με πολύ βάρος, αλλά μέρα με τη μέρα γίνεται καλύτερο».

Για τα τμήματα υποδομής: «Εμείς θα συνεχίσουμε τη δουλειά. Ήδη ο κ. Πάους βλέποντας λίγα παιχνίδια, ήδη βρήκε παίκτη της K17 και ίσως και δεύτερο που του άρεσε πάρα πολύ.
Εγώ δεν είμαι όμως απόλυτα ευχαριστημένος από όλους. Στην Κ20 κάναμε λάθη με τις επιλογές μας. Πιστεύω όμως πως ήταν μία ανταγωνιστική ομάδα, αλλά ήταν επίτευγμα λόγω του ζεστού κλίματος που είχε. Οι προπονητές μας ήταν καλοί. Οι αντίπαλοί μας είχαν ομάδες δεμένες από από παιδιά που είναι μαζί από δώδεκα ετών. Είναι μαζί πολλά χρόνια. Η καλύτερη δουλειά πιστεύω πως έγινε στην Κ17 από τον Ζήση Ζιάγκα. Εκεί ήταν που είδαμε βελτίωση των ποδοσφαιριστών μας και υπήρχαν και άδικα αποτελέσματα. Αυτό δεν έγινε και στην Κ20. Το αντίθετο έγινε μάλιστα σε αυτό το τμήμα. Είχαμε μεγαλύτερες προσδοκίες και είδαμε παίκτες που αντί να γίνονται καλύτεροι να έχουν χειρότεροι εικόνα. Εκεί δαπανήθηκαν και πολλά χρήματα. Σπίτια, σχολεία, κάναμε και κάποιους επαγγελματίες, αλλά δεν ήρθαν τα αναμενόμενα αποτελέσματα.

Για το αν θα έρθουν Λαρισαίοι ποδοσφαιριστές: «Η πρώτη μεταγραφή που θα ανακοινώσουμε θα είναι Λαρισαίος. Πιστεύω πως θα είναι και από τις εκπλήξεις του νέου πρωταθλήματος. Δεν πρόκειται να πω κάτι άλλο.

Για τον Ηλία Φυντάνη: «Ο Ηλίας Φυντάνης μετά τον Αλέξη Κούγια είναι ο μόνος σίγουρος σε επίπεδο μονιμότητας, γιατί με τους προπονητές δεν μπορείς να πεις το ίδιο».

Για το γήπεδο: «Αυτό γήπεδο είναι λάθος φτιαγμένο. Πρέπει να ξηλώσεις όλο το χορτάρι. Έχουμε τη συντήρηση που κοστίζει πάνω από 40.000 ευρώ. Δυστυχώς φέτος δεν έχω τη δυνατότητα να διαθέσω 200.000 ευρώ για να γίνει αυτό το έργο. Θέλω να πιστεύω πως με τα έσοδα από τη νέα χρονιά και με σωστή διαχείρση θα μπορέσουμε να το κάνουμε κι αυτό το έργο. Στη σύμβαση που έχουμε κάνει με τον κ. Πηλαδάκη εκτός από τα υπερβολικά χρήματα που πληρώνουμε, βλέπω πως δεν υπάρχει λόγος να συζητήσουμε. Φάνηκαν οι προθέσεις του φέτος που εξοντωθήκαμε. Ειδικά από τη στιγμή που δεν έχουμε πάρει χρήματα τρεις μήνες και ευτυχώς πάει καλά η δουλειά μου. Εμείς από τα λεφτά της NOVA δεν παίρνουμε ούτε ένα ευρώ, όλα πηγαίνουν στον κ. Πηλαδάκη και είναι 65.000 ευρώ το μήνα. Από τη στιγμή όμως που υπέγραψα θα τιμήσω την κίνησή μου αυτή.
Του χρόνου είναι λιγότερα τα χρήματα και διάβασα μία συνέντευξη που έδωσε για την κατάκτηση του Κυπέλλου, που ανέφερε μία ψευδή δήλωσε πως δεν πήρε καθόλου χρήματα. Πέρυσι η συμφωνία που ήταν διαφορετική πήρε 170.000 ευρώ.

Στα σχέδιά μου είναι και το μουσείο και καφέ του γηπέδου».
Για τον αν η ΑΕΛ μπορεί να γίνει ξανά το ίδιο μεγάλη: «Εμείς πρέπει να είμαστε ρεαλιστές η ΑΕΛ δεν γίνεται να φτάσει τώρα το επίπεδο της ομάδας τυο 1987. Οι μεγάλες ομάδες δεν μπορούσαν να πάρουν τους παίκτες από την περιφέρεια λόγω των δωδεκαετιών και οχταετιών. Μόλις συμπλήρωναν οι μεγάλοι παίκτες της ΑΕΛ τη δωδεκαετία και την οχταετία αρχικά και μετά την πενταετία έφευγαν την επόμενη μέρα. Ενώ προηγούμενος δεν μπορούσανε να φύγουν. Βγήκε και μία μεγάλη φουρνιά, που αν έπαιζαν και οι Κουκουλίτσιος και Μουσιάρης θα ήταν ακόμα μεγαλύτερη κι έγινε η μεγάλη ομάδα. Τώρα με ένα Σαββίδη που έχει μπλέξει την πολιτική με το ποδόσφαιρο και έναν Μαρινάκη που κάνει το ίδιο. Ίδιες κινήσεις και από τους Μελισσανίδη και Αλαφούζο που μπερδεύουν την πολιτική με το ποδόσφαιρο, καταλαβαίνετε πως πρέπει να είμαστε πολύ τυχεροί και στις επιλογές παικτών που θέλουμε να κάνουμε, για να κάνουμε ένα σύνολο που θα χτυπήσει το πρωτάθλημα.
Ρεαλιστικά αυτό δεν γίνεται, άρα αυτό που μπορούμε να κάνουμε είναι να είσαι η ομάδα όπου ο αντίπαλος θα λέει παίζω στη Λάρισα κι αν πάρω ισοπαλία θα κάνω τρισάγιο. Χρειάζεται όμως χρόνος και αργά και σταθερά θα γίνουμε ακόμα καλύτεροι. Ήδη έχουν ξεκινήσει και οι ανανεώσεις παικτών. Αυτό το μοντέλο πρέπει να ακολουθήσουμε. Με ένα βασικό κορμό. Δεν μπορούμε να διαλύουμε την ομάδα κάθε καλοκαίρι και να φτιάχνουμε νέα. Δεν θέλουμε να είμαστε πρωταθλητές καλοκαιριού».

Για το σύνθημα της ομάδας: «Σοβαρότητα, λιτότητα στη συμπεριφoρά και εννοώ την εικόνα μας προς τα έξω με ανακοινώσεις και τοποθετήσεις και να μιλάνε τα αποτελέσματα. Δεν αφήνουμε κανείς να κάνει κακό στην ομάδα πια. Στο παρελθόν έχω δει στη Λάρισα κάτι πεντάρες από ομάδες σαν τον ΟΦΗ τελευταία αγωνιστική και κάτι τεσσάρες από Λεβαδειακούς. Σας λέω λοιπόν ότι αυτά δεν θα ξαναγίνουν».
 
ΑΕΛ © 2024. All Rights Reserved. Powered by aelole.gr
Top