Για την χορηγία του Ιβάν Σαββίδη στην Super League, την ανακοίνωση του Ολυμπιακού αλλά και για το χθεσινό παιχνίδι ανάμεσα στον ΠΑΟΚ και την ΑΕΚ, μίλησε ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ ΑΕΛ, Αλέξης Κούγιας, στον ραδιοφωνικό σταθμό «Metropolis 95.5 fm».
Αναλυτικά ο Αλέξης Κούγιας
Για το πώς έζησε το χθεσινό παιχνίδι: 
«Κακό παιχνίδι, με ασήμαντες επιθετικές επιλογές, χωρίς ρυθμό, με μια ΑΕΚ πιο διαβασμένη και έναν ΠΑΟΚ με δύο πρόσωπα. Η ΑΕΚ διαχειρίστηκε το αποτέλεσμα στο δεύτερο ημίχρονο, έδωσε την ευκαιρία στον ΠΑΟΚ να ανέβει. Έβαλε αργούς παίκτες η ΑΕΚ. Όποιος είδε τον Αλμέιδα κατάλαβε ότι είναι ένας πρώην  ποδοσφαιριστής που μόνο με το όνομα του ήρθε να κολλήσει τα τελευταία ένσημα».

Για το αν η παρουσία του χθες στην Τούμπα είχε να κάνει και με την χορηγία στη Λίγκα: 
«Υπάρχει ένας όρος απορρήτου και δεν μπορώ να σας πω τι συνέβη. Δεν μπορώ να σας πω τι ειπώθηκε με τον κ. Σαββίδη εκτός εάν μου το επιτρέψουν από τη Λίγκα. Αυτή η στείρα αντιπαράθεση μεταξύ των «μεγάλων» οι οποίοι για λόγους εντυπώσεων εκδίδουν ανακοινώσεις και κάνουν επιθετικές ενέργειες, την έχουμε πληρώσει εμείς οι ιδιοκτήτες των πιο μικρών ποδοσφαιρικών ανώνυμων εταιριών. Αυτό γίνεται χρόνια ειδικά μετά την εμφάνιση του κ. Αλαφούζου με τα μέσα μαζικής ενημέρωσης που έχει και τις αντιδράσεις του Ολυμπιακού που ήταν ο κύριος στόχος τα προηγούμενα χρόνια γιατί τώρα στόχος είναι και ο ΠΑΟΚ ο οποίος μεγαλώνει. Δεν κοιτάζουν τα καλά κοιτάζουν μόνο τα αρνητικά. Σε όλη αυτή τη διαδικασία έχει μπει ατυχώς και ο Ολυμπιακός. Αδικεί τον κ. Σαββίδη η ανακοίνωση του Ολυμπιακού και αδικεί και τις προθέσεις του. Μου αρέσει να λέω τα πράγματα με το όνομα τους».

Για το αν θα έχει όφελος η Λίγκα από τη συνεργασία με τον Σαββίδη: 
«Η Λίγκα μετά την ιδιωτικοποίηση του ΟΠΑΠ, δεν έχει χορηγό πρωταθλήματος. Είχε προταθεί επι προεδρίας Μποροβήλου να δίνει ο ΟΠΑΠ 6εκ. ευρώ το χρόνο για την ονομασία του πρωταθλήματος, ο Ολυμπιακός και ο ΠΑΟΚ ατυχώς αντέδρασαν και τελικώς επειδή ο ΟΠΑΠ τους ήθελε όλους δεν υπήρξε συμφωνία. Έκτοτε δεν υπήρχε κάτι άλλο. Εμφανίστηκε ο ΟΠΑΠ να θέλει να πάρει τη χορηγία του πρωταθλήματος με 1εκ. ευρώ και η εταιρία που είχε ιδρύσει ο κ. Μαρινάκης για να πάρει την τηλεοπτική άδεια να δίνει 1,2εκ. το χρόνο. Τότε εμφανίστηκε και ο κ. Σαββίδης και έδωσε 5 εκ. ευρώ για 2 χρόνια».

Για το αν η Λίγκα θα πάρει κάποια χρήματα φέτος από τη συμφωνία: 
«Δεν μπορώ να σας το πω αυτό. Εμένα αυτή η ανακοίνωση του Ολυμπιακού με ενοχλεί γιατί μας αγνοεί και  δεν μας εκφράζει όλους. Είναι ένα παιχνίδι εντυπώσεων και κυριαρχίας μεταξύ Μαρινάκη και Σαββίδη; Μου είναι αδιάφορο. Εμένα με ενδιαφέρει αυτή η ανταγωνιστικότητα των μεσαίων ομάδων έναντι των τεσσάρων μεγάλων».

Για το αν αυτή την ανησυχία για τις μεσαίες ομάδες εκφράζεται καλύτερα από τον κύριο Σαββίδη: «Δεν υπάρχει κανένας άλλος που να θέλει να δώσει χορηγία. Επειδή η χορηγία αυτή  αφορά το τρέχων  πρωτάθλημα δεν γνωρίζω γιατί ήταν διαδικαστικά θέματα. Οι δύο πλευρές έχουν διαφορετικές απόψεις. Ο κ. Σαββίδης εξέφρασε παράπονα για την καθυστέρηση της συμφωνίας και για το γεγονός ότι ο κ. Στράτος δεν έχει πάει ούτε σε ένα παιχνίδι στην Τούμπα. Ο κ. Σαββίδης προσφέρθηκε πέρα από τα 5 εκ. να δώσει και κάποια χρήματα παραπάνω για φέτος. Μπορεί η χορηγία να είναι μεγαλύτερη. Μαλώνουν τα βουβάλια και την πληρώνουν τα βατράχια. Αυτή η στείρα αντιπαράθεση έχει καταστρέψει το ποδόσφαιρο. Παλιότερα υπήρχε το μέτωπο Ολυμπιακού-ΠΑΟ και τώρα ανοίγουμε νέα μέτωπο ανάλογα με το ποιος βλάπτει τα συμφέροντα ποιου».

Για το αν αυτό το ρευστό περιβάλλον επηρεάζει τις εκλογές της ΕΠΟ: 
«Εκεί γίνεται πόλεμος. Είναι ο απόλυτος εξευτελισμός του δήθεν ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου. Μακάρι υπήρχε μια υπηρεσία για να παρακολουθεί τις κινήσεις, το τι λένε και τι συμφωνίες κάνουν οι υπεύθυνοι των Ενώσεων ακόμη και από το πιο μικρό χωριό».

Τέλος τόνισε: 
«Κάποιος από όλους αυτούς πρέπει να πάρει την πρωτοβουλία και όχι να το κάνει ο Υπουργός. Το πρότεινα να το κάνω και εγώ αλλά δεν ξέρω αν θα έρθουν. Κάποιος θα πρέπει να πάρει την πρωτοβουλία να μας καλέσει όλους και τους 16. Ο Σαββίδης είναι έξυπνος άνθρωπος και αρχίζει και μαθαίνει σιγά σιγά και αυτός. Όταν όμως μπαίνει η πολιτική στη μέση δηλαδή άκουσα χθες ένα όνομα και είπα πως γίνεται όπου γάμος και χαρά η Βασίλω πάντα πρώτη είναι. Άκουσα το όνομα «Κούκης».  Όταν γίνεται κυβέρνηση η Νέα Δημοκρατία ψάχνουμε να βρούμε σε ποια ΔΟΥ ή σε ποιον οργανισμό θα πάει ο «Κούκης». Αλλά ένα δεν λένε ότι είναι ο γιος της αδερφής του Μητρόπουλου. Ε όχι κι έτσι».
 
ΑΕΛ © 2024. All Rights Reserved. Powered by aelole.gr
Top