Η ΑΕΛ κατάφερε να εξασφαλίσει την παραμονή της στη Super League, αλλά αυτό ήταν απλά το ελάχιστο των στόχων της ιστορικής ΑΕΛ. Η σεζόν δεν εξελίχθηκε όπως είχαν σχεδιάσει στο στρατόπεδο των «βυσσινί» και ο ταλαντούχος Γιάννης Μασούρας δεν επιχείρησε να κρυφτεί πίσω από το δάχτυλό του στην συνέντευξη που παραχώρησε στο «youngtalents.gr»
Αναλυτικά ο Γιάννης Μασούρας
Να πάρουμε τα πράγματα από την αρχή. Εκτός από ποδοσφαιριστής υπήρξες και εξαιρετικός αθλητής του στίβου (σ.σ. ταχύτητες). Με ποια κριτήρια επέλεξες το ποδόσφαιρο;
Από μικρό παιδί ήθελα να γίνω ποδοσφαιριστής. Όταν με ρωτούσαν ‘τι θες να γίνεις όταν μεγαλώσεις’ εγώ έλεγα ‘ποδοσφαιριστής’. Ευτυχώς όλα πήγαν καλά, μου δόθηκαν ευκαιρίες και κατάφερα να πραγματοποιήσω το όνειρό μου.

Και ο στίβος πως προέκυψε στην πορεία;
Στην πραγματικότητα στίβο έκανα δύο χρόνια. Κατέβαινα μόνο σε Πανελλήνια Πρωταθλήματα με την ομάδα της Παναχαϊκής.

Έχεις παίξει σε δύο από πιο ιστορικούς συλλόγους της ελληνικής περιφέρειας. Κάνε μια σύγκριση μεταξύ αυτών σε όλα τα επίπεδα…
Σύγκριση δεν μπορεί να γίνει αυτήν τη στιγμή. Η Παναχαϊκή είναι μια ομάδα που έχει τη δική της ιστορία, αλλά τα τελευταία χρόνια δεν στηρίζεται πολύ από τον κόσμο της. Αντιθέτως η ΑΕΛ σε όποια κατηγορία κι αν παίζει ο κόσμος είναι δίπλα της και πρωταγωνιστής σε κάθε παιχνίδι, εντός κι εκτός έδρας. Στην Παναχαϊκή γίνεται αυτήν τη στιγμή μια αξιόλογη προσπάθεια με τον κ. Κατσουράνη, ωστόσο δεν μπορώ να συγκρίνω τις δύο ομάδες. Νιώθεις πολύ μεγαλύτερη πίεση όταν αγωνίζεσαι με τη φανέλα της Λάρισας. Είναι ένας σύλλογος που έχει στεφθεί πρωταθλητής και έχει δύο κύπελλα. Είναι επιτεύγματα που δεν έχουν πολλές ομάδες στην Ελλάδα. Η απουσία της Λάρισας από τη Super League την τελευταία πενταετία ήταν εμφανής…

Από άποψης ζωής για έναν νέο παίκτη που είναι καλύτερα; Πάτρα ή Λάρισα;
Οι δύο πόλεις έχουν κοινά σημεία αλλά η Πάτρα είναι πιο μεγάλη. Από την άλλη στη Λάρισα αισθάνομαι καλύτερα. Με γνωρίζει όλος ο κόσμος κι όλοι ασχολούνται με την ΑΕΛ. Δεν υπάρχει άλλη ομάδα για τους κατοίκους της πόλης. Αυτό είναι πολύ όμορφο για κάθε ποδοσφαιριστή που αγωνίζεται στον σύλλογο.

Πραγματοποίησες μια φανταστική πρώτη σεζόν (2015/16) στην ΑΕΛ και βοήθησες την ομάδα να πετύχει την άνοδο της. Πως έζησες την εμπειρία της Football League και της ανόδου;
Είναι κάτι αξιοζήλευτο. Το έζησα σε πολύ μικρή ηλικία και θεωρώ τον εαυτό μου τυχερό που ήμουν μέλος του συγκεκριμένου συνόλου. Ήμασταν σαν οικογένεια κι έτσι κατορθώσαμε να εκπληρώσουμε τον πρωταρχικό μας στόχο.

Εσύ αναδείχθηκες κορυφαίος νέος παίκτης της Football League και παρέλαβες το βραβείο σου από τον ΠΣΑΠ τον περασμένο Ιανουάριο. Τι σήμαινε για εσένα;
Ήταν τεράστια τιμή και διάκριση για εμένα, αλλά πρέπει να πω ότι χωρίς την υποστήριξη της ομάδας, των προπονητών και ειδικά των συμπαικτών μου δε θα είχα καταφέρει τίποτα.

Αποτέλεσε ένα επιπλέον κίνητρο να στοχεύσεις ακόμη ψηλότερα;
Βεβαίως. Ήταν, μόλις, η τρίτη χρονιά μου ως επαγγελματίας και το βραβείο με παρακίνησε να δουλέψω ακόμη σκληρότερα για να πετύχω ακόμη περισσότερα.

Φέτος όμως αγωνίστηκες κατά κύριο λόγο στο πρωτάθλημα Super League U20. Μπορείς να κάνεις μια σύγκριση με Football League από άποψη επιπέδου;
Στην Football League υπάρχουν δυνατές ομάδες και θεωρώ ότι ήταν μια χρήσιμη εμπειρία για εμένα. Αγωνίστηκα απέναντι σε παίκτες που έχουν αγωνιστεί στη Super League και βελτιώθηκα. Προσωπικά για εμένα είναι καλύτερο ένας νέος ποδοσφαιριστής να παίξει στη Football League παρά στην U20.

Εσύ θεωρείς πως η φετινή συμμετοχή σου κατά κύριο λόγο στη Super League U20 αποτέλεσε πισωγύρισμα;
Είναι πισωγύρισμα, αλλά όταν δεν παίζεις στην πρώτη ομάδα πρέπει να πάρεις παιχνίδια στα πόδια. Το πρωτάθλημα U20 υπάρχει γι’ αυτόν το λόγο. Εγώ αγωνίστηκα φέτος για πρώτη φορά στο U20 και αποτέλεσε μια ξεχωριστή εμπειρία για εμένα. Γνωρίζεις έδρες, αντιπάλους, ομάδες. Σίγουρα κερδίζεις κάποια πράγματα για μετέπειτα στην καριέρα σου…

Η πρώτη ομάδα της ΑΕΛ άλλαξε τρεις προπονητές κατά τη διάρκεια της φετινής σεζόν. Με ποιον είχες την καλύτερη επαφή και επικοινωνία;
Και οι τρεις είναι έμπειροι και σωστοί στη δουλειά τους. Από τον κάθε προπονητή πήρα διαφορετικά πράγματα. Στηρίζανε τους νεαρούς παίκτες και ήταν κοντά μας, αλλά με τον κ. Αναστασιάδη και τον κ. Τσιώλη δεν πήγαμε όσο καλά αναμέναμε και ήταν λογικό να στηριχθούν στους πιο έμπειρους. Με τον κ. Πάους άλλαξε αυτό. Ειδικά από τη στιγμή που σωθήκαμε και βαθμολογικά. Έτσι, πραγματοποίησα κι εγώ το ντεμπούτο μου παίζοντας στα δύο τελευταία ματς της σεζόν.

Τελικά είναι τόσο μεγάλη η διαφορά επιπέδου της Super League από την Football League;
Σίγουρα οι ομάδες της Super League είναι πιο ποιοτικές. Υπάρχουν καλύτεροι ποδοσφαιριστές. Επίσης στη Super League βρίσκεις περισσότερους χώρους. Στη Football League γίνονται πιο κλειστά παιχνίδια. Εμένα μου αρέσει το επιθετικό ποδόσφαιρο και θέλω να παίζω σε ομάδες που κατά κύριο λόγο επιτίθονται.

Η ΑΕΛ κέρδισε την παραμονή στο τέλος, θεωρείς ότι ήταν επιτυχημένη η σεζόν για την ομάδα;
Ξεκινήσαμε τη σεζόν με πιο υψηλούς στόχους, αλλά δεν καταφέραμε να πάρουμε τα αποτελέσματα που θέλαμε οπότε μετά αναγκαστήκαμε να στοχεύσουμε στην παραμονή.

Για εσένα προσωπικά, πως ήταν η σεζόν;
Όλοι στην ΑΕΛ περιμέναμε να κυλήσει εντελώς διαφορετικά η σεζόν. Από τον μεγαλομέτοχο μέχρι τον τελευταίο άνθρωπο στα αποδυτήρια περιμέναμε ότι θα πηγαίναμε καλύτερα. Τόσο σε ατομικό όσο και σε ομαδικό επίπεδο. Η ΑΕΛ πρέπει να πρωταγωνιστεί, όχι απλά και μόνο να αρκείται στην παραμονή. Και για εμένα προσωπικά ήταν μια μέτρια σεζόν.

Η μεταγραφή σου από την Παναχαϊκή στην ΑΕΛ ήταν ένα βήμα στην καριέρα σου. Ποιο ονειρεύεσαι να είναι το επόμενο βήμα;
Η ΑΕΛ είναι από τους κορυφαίους συλλόγους της Ελλάδας και καλύπτει τα ζητούμενά μου αυτήν τη στιγμή στην καριέρα μου. Το μεγάλο μου όνειρο είναι να παίξω με την Εθνική ομάδα. Είναι ένας προσωπικός στόχος που έχω θέσει και θέλω πολύ να εκπληρώσω στο μέλλον.
 
ΑΕΛ © 2024. All Rights Reserved. Powered by aelole.gr
Top