Ο ισχυρός άνδρας της Λαμίας, Πανουργιάς Παπαϊωάννου, τόνισε πως ναι μεν μικρός ήταν Ολυμπιακός, όμως τώρα υποστηρίζει μόνο την ομάδα του, ενώ μίλησε για την επόμενη ημέρα της Λαμίας στο «Μακεδονία TV», όπου και ξεκαθάρισε πως τον ενδιαφέρει μόνο η ομάδα του και τίποτε άλλο.
Αναλυτικά ο Πανουργιάς Παπαϊωάννου
«Ήμασταν τυχεροί και πετύχαμε τον στόχο. Αυτό που κάναμε από την αρχή ήταν να έχουμε χαμηλά την μπάλα, να προσπαθήσουμε να δουλεύουμε σαν ομάδα, πραγματική ομάδα. Θέλει κάποια συστατικά που πρέπει να έχει μια ομάδα για να φτάσει στην επιτυχία»

Για την ισοπαλία με τον Άρη και την εξασφάλιση της ανόδου:
«Αυτός ήταν ο στόχος της Λαμίας. Δεν είμαι μέσα στο μυαλό του προπονητή, δεν είμαι προπονητής, αλλά στόχος της Λαμίας ήταν να πάρει την ισοπαλία εκεί μέσα. Το πάλεψε όπως έπρεπε να το παλέψει μια ομάδα Β’ Εθνικής και κατάφερε να πάρει το αποτέλεσμα που επιθυμούσε. Να αναφερθώ τώρα στον Άρη. Ο Άρης είναι μεγάλη ομάδα. Δεν μπορεί κανείς να το αμφισβητήσει αυτό. Αλλά το ότι δεν κατάφερε, τουλάχιστον όπως δείχνουν μέχρι τώρα τα αποτελέσματα, γιατί δεν ξέρουμε τι μπορεί να γίνει με την τρίτη θέση, δεν μπορώ να γνωρίζω, δεν είμαι μάντης. Για το γεγονός ότι δεν κατάφερε να βρίσκεται στις δύο πρώτες θέσεις, δεν ευθύνεται η Λαμία. Κάτι δεν ξεκίνησε σωστά στην αρχή της χρονιάς για τον Άρη».

Για το τι έκανε λάθος ο Άρης:
«Άποψή μου είναι προσωπική, μην παρεξηγηθούμε, δεν μπορώ να πω εγώ τι θα κάνει ο Άρης. Το δικό μου πιστεύω είναι ότι η Β’ Εθνική έχει πολύ ξύλο, πολλές φορές δεν παίζεται ποδόσφαιρο και θέλει πιο πολύ ποδοσφαιριστές να είναι διψασμένοι για μάχη, θέλει εργάτες η ομάδα. Ο Άρης είχε πολλούς ποδοσφαιριστές αξίας αναγνωρισμένης, αλλά δε νομίζω ότι αυτό μπορεί να αποτελέσει το συστατικό της επιτυχίας. Η ίδια ομάδα στη Super League μπορεί να είχε καλύτερη πορεία από ό,τι στη Football League».

Σε ερώτηση του Νίκου Πετρουλάκη αν ο Πανουργιάς Παπαϊωάννου μπήκε στα αποδυτήρια σε αγώνα και είπε στους παίκτες: «Κερδίστε και κανένα ματς εσείς, όλα εγώ θα τα κερδίζω;», ο ιδιοκτήτης της ΠΑΕ απάντησε γελώντας:
«Όχι, όχι δεν ισχύουν αυτά. Αν θυμάστε την πρώτη χρονιά στη Β' Εθνική μάζευα κι εγώ παίκτες κάποιας αξίας και είχα ακριβότερο μπάτζετ από τον Ηρακλή και πήγαινα καλά στην αρχή, αλλά δεν μπόρεσα να κάνω κάτι».

Σχετικά με το πλάνο έχει ο ίδιος για τη Λαμία και αν αυτή θα σβήσει όταν ο μεγαλομέτοχος αποφασίσει να φύγει:
«Για να είμαστε ειλικρινείς. Η Λαμία δεν μπορεί να συγκριθεί ούτε με τον ΠΑΟΚ, ούτε με τον Παναθηναϊκό, ούτε με την ΑΕΚ, ούτε με τις άλλες μεγάλες ομάδες. Είναι μια επαρχιακή πόλη των 100 χιλιάδων περίπου κατοίκων, μπορεί να έχει μια ομάδα αξιόλογη, αλλά να έχει και διοίκηση αξιόλογη. Σίγουρα αυτή η ομάδα δεν μπορεί να σκέφτεται όπως σκέφτονται οι τέσσερις, πέντε μεγάλες. Σκέφτεται να έχει ένα ποδόσφαιρο για την πόλη, για τον νομό, για την κεντρική στερεά Ελλάδα. Ασφαλώς και όταν αυτές οι ομάδες δεν έχουν κάποιον να ηγείται και να μπορεί να βάλει το χέρι στην τσέπη, θα είναι λίγο δύσκολο να αντεπεξέλθουν. Αυτή τη στιγμή από τις επαρχιακές ομάδες, είτε Β', είτε Γ', είτε Α' η Λαμία μαζεύει τον πιο πολύ κόσμο. Δεν έχει καμία Κυριακή κάτω από 3.000 κόσμο».

Για τα λάθη του Άρη:
«Ο Άρης είχε από την αρχή μια υπεροψία που δεν έπρεπε για μένα. Όταν ο Άρης έχασε το καλοκαίρι σε φιλικό στη Λαμία 4-0, ο Νίκος Αναστόπουλος, που τον θεωρώ από τους καλούς προπονητές στην Ελλάδα, δεν έπρεπε να πει την κουβέντα «μήπως θα βγει κατηγορία η Λαμία;».

Θα τον κρατήσετε τον Τεννέ;
«Πιστεύω ότι με τον κύριο Τεννέ έχουμε μια καλή συνεργασία μέχρι τώρα. Δεν είναι η ώρα να πούμε αν θα κρατήσουμε τον Τεννέ. Να καταλάβουν κάποιοι όταν είδαν τον Τεννέ στη Λαμία ότι δεν ήρθε για πλάκα».

Για τον Σπύρο Καλογιάννη:
«Πέρυσι με τον Καλογιάννη είχαμε γίνει άνω κάτω, τι να σας πω».

Αν θα πάει τώρα στο άρμα του Ολυμπιακού:
«Εγώ είμαι στο άρμα της τσέπης του Πανουργιά Παπαϊωάννου. Δεν είμαι ποδοσφαιρικός παράγοντας που θέλω να ζω από την ομάδα. Δεν ανήκω σε άρματα. Μπορεί σαν ομάδα, όπως όλα τα πιτσιρίκια, να ήμουν Ολυμπιακός, δεν το κρύβω, αλλά αυτή τη στιγμή είμαι Λαμία. Έχω μια ομάδα, πρέπει να διοικήσω και να διαχειριστώ μια ομάδα. Δεν υπάρχουν για μένα άρματα και για μένα δεν υπάρχουν άρματα. Σε άρματα πηγαίνουν αυτοί που έχουν ανάγκη από χρήματα».

Αν η Λαμία ήρθε για να μείνει και υπό ποιες προϋποθέσεις θα μείνει ή θα γίνει ασανσέρ:
«Όταν κάνεις τόσο κόπο, σίγουρα, δεν έρχεσαι για να πέσεις. Ούτε κανένας που σχεδιάζει την ομάδα του, τη σχεδιάζει όπως βγήκε για να ξαναπέσει. Δεν ξέρω κανέναν επιχειρηματία στο ποδόσφαιρο να έχει κάνει απόσβεση».

Τι θα έλεγε στον Καρυπίδη:
«Δεν έχω κάτι με τον Θοδωρή. Θα έχει τη στενοχώρια του. Δεν θα ήθελα να είμαι στη θέση του. Δεν έχει χαρά αυτός ο άνθρωπος, γιατί στη θέση του θα μπορούσα να ήμουν εγώ. Θα ήθελα να πω κάτι για τον κόσμο του Άρη. Θέλει υπομονή, είναι μια μεγάλη ομάδα. Σίγουρα θα βρει τον δρόμου της. Πρέπει να τη στηρίξουν και να είναι και στα άσχημα δίπλα τους. Μια χρονιά χαμένη, αλλά δεν σημαίνει ότι μια ομάδα καταστρέφεται ή χάνεται».
 
ΑΕΛ © 2024. All Rights Reserved. Powered by aelole.gr
Top