Μία συναρπαστική αναμέτρηση πραγματοποιήθηκε την Κυριακή το απόγευμα στο στάδιο Αλκαζάρ ανάμεσα στην γυναικεία ομάδα ποδοσφαίρου της ΑΕΛ και τις Ελπίδες Καρδίτσας. Οι δύο ομάδες που αγωνίσθηκαν για την 3η φάση του κυπέλλου Ελλάδος Γυναικών έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό για την πρόκριση, σε μία αναμέτρηση με πολύ πάθος, ένταση, ωραίες στιγμές και πολλές δυνατές μονομαχίες που είχε σαν αποτέλεσμα ο αγώνας να οδηγηθεί στην παράταση εκεί όπου η ομάδα της Καρδίτσας στάθηκε πιο τυχερή και εκμεταλλευόμενη και τις σημαντικές απουσίες της ΑΕΛ, πήρε τελικά την πρόκριση.
Ο αγώνας ξεκίνησε με την ομάδα της Καρδίτσας να είναι πιο επιθετική και να έχει στην κατοχή της μπάλα όμως γρήγορα η ΑΕΛ ισορρόπησε τον αγώνα και περιόρισε τον αντίπαλο της στο να επιτεθείτε με βαθιές μπαλιές, ενώ επιθετικά η ίδια απείλησε με τις Χριστοφορίδη, Λόγου και Σρετένοβιτς. Την μεγαλύτερη όμως ευκαιρία έχασαν οι Ελπίδες με την Μπετανκούρ η οποία ελίχθηκε μέσα στην περιοχή, κατάφερε να ξεμαρκαριστεί και από πλεονεκτική θέση να αστοχήσει. Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε ακριβώς όπως το πρώτο με τις Ελπίδες όμως να ασκούν μεγαλύτερη πίεση και την ΑΕΛ να μην αντιδρά σωστά στο κομμάτι της μετάβασης στην επίθεση με αποτέλεσμα η μπάλα να παραμένει στην κατοχή του αντιπάλου και να δημιουργεί συνεχώς δύσκολες καταστάσεις στην εστία της ΑΕΛ, έστω και αν αυτές ήταν από βαθιές μπαλιές και στημένες φάσεις. Σε μία από αυτές η ΑΕΛ στάθηκε πολύ τυχερή όταν σε μία σέντρα η μπάλα πέρασε στο δεύτερο δοκάρι και εκεί από πολύ κοντά η Μπετανκούρ αστόχησε.  Η ΑΕΛ αφού άντεξε στην πίεση των αντιπάλων στο τελευταίο δεκάλεπτο βρήκε δυνάμεις, ισορρόπησε τον αγώνα και μάλιστα λίγο πριν το τέλος θα μπορούσε να πάρει και τη νίκη σε μακρινό σουτ της Κόλλια το οποίο απέκρουσε εντυπωσιακά η τερματοφύλακας της Καρδίτσας, Καρντόζο. Αυτό έμελε να είναι και το τελικό αποτέλεσμα της κανονικής διάρκειας του αγώνα με αποτέλεσμα να ακολουθήσει ημίωρη παράταση.
Οι δύο ομάδες υπερβάλλοντας εαυτούς και με περίσσιο πάθος συνέχισαν να προσπαθούν να σκοράρουν για να γλιτώσουν και την ψυχοφθόρα διαδικασία των πέναλτι. Οι προσωπικές μονομαχίες είχαν την τιμητική τους ενώ η κούραση οδήγησε και τις δύο ομάδες σε αρκετά λάθη από τα οποία προέκυψαν και οι όποιες ευκαιρίες. Το πρώτο ημίχρονο της παράταση έληξε χωρίς σκορ και πλέον η κούραση που φαινόταν ότι είχε καταβάλει και τις δύο ομάδες, τις ανάγκασε να ρίξουν ρυθμούς και να σκέφτονται την διαδικασία των πέναλτι. Τελικά όμως στο 113' της αναμέτρησης η κούραση νίκησε την άμυνα της ΑΕΛ η οποία δεν αντέδρασε σωστά σε μία εύκολη φάση και από το πουθενά η Μπετανκούρ έκανε πολύ εύκολα το 0-1 σε κενή εστία, εκμεταλλευόμενη το δώρο της άμυνας της ΑΕΛ. Στην συνέχεια τα πόδια των παικτριών της ΑΕΛ βάρυναν τόσο πολύ από αυτήν την άτυχη στιγμή αλλά και το χρονικό σημείο στο οποίο δέχτηκαν το τέρμα, με αποτέλεσμα λίγα λεπτά μετά σε μία ακόμα εύκολη φάση να μην αντιδράσουν καθόλου και η Καρδίτσα να κάνει το 0-2. Το δεύτερο γκολ χαλάρωσε την ομάδα της Καρδίτσας κάτι που εκμεταλλεύτηκε η ΑΕΛ και έχασε δύο πολύ μεγάλες ευκαιρίες για το γκολ της τιμής με τις Σρετένοβιτς και Λόγου, με την τερματοφύλακα των φιλοξενουμένων Καρντόσο και κατά γενική ομολογία καλύτερη τερματοφύλακα του πρωταθλήματος, να κρατάει το μηδέν στην εστία της. Η λήξη του αγώνα βρήκε την ομάδα της Καρδίτσας να πανηγυρίζει σαν τρελή την μεγάλη πρόκριση στον πρόωρο τελικό του θεσμού με τον ΠΑΟΚ στην Θεσσαλονίκη την ερχόμενη Κυριακή και τις παίκτριες της ΑΕΛ να ξεσπούν σε κλάματα και να είναι απαρηγόρητες, διότι έφτασαν τόσο κοντά και τελικά από μία αδράνεια έχασαν την πρόκριση.

Ξεκίνησαν: Νάση, Κούκου, Γαγάρα, Γκατζογιάννη, Σωτηριάδη, Πουρλιότη, Κόλλια, Λόγου, Χριστοφορίδη, Σρετένοβιτς, Σπυροπούλου
Αλλαγές: Σακελλάρη, Τσούκα
Στον πάγκο βρέθηκαν: Βλασιάδου, Σκοτεινιώτη, Μπούμπα, Μπελμέζα, Ακριβούλη

Με αυτόν τον αγώνα η ΑΕΛ ολοκληρώνει τις επίσημες υποχρεώσεις για την φετινή αγωνιστική περίοδο πραγματοποιώντας μία αξιόλογη πορεία, αποδίδοντας παράλληλα όμορφο και ποιοτικό ποδόσφαιρο. Το πιο σημαντικό όμως στην φετινή χρονιά είναι συνεχής αγωνιστική άνοδος και βελτίωση όλων των παικτριών της ομάδας και ιδιαιτέρως των γηγενών, οι οποίες πλέον έχουν και τις ανάλογες εμπειρίες από την Α' Εθνική. Επιπροσθέτως η Ακαδημία ποδοσφαίρου Γυναικών αναδεικνύει συνεχώς παίκτριες, με μερικές από αυτές να έχουν ήδη ενσωματωθεί στην πρώτη ομάδα και τις υπόλοιπες να ακολουθούν δυναμικά τα επόμενα χρόνια με αποτέλεσμα η ομάδα να φτάνει όλο και πιο κοντά στην υλοποίηση του πενταετούς πλάνου προγραμματισμού και την λειτουργίας της στα πρότυπα της μεγάλης ΑΕΛ της δεκαετίας του 90'. Η Γυναικεία ομάδα ποδοσφαίρου της ΑΕΛ θα συνεχίσει τις προπονήσεις μέχρι τα μέσα Ιουνίου, δίνοντας και κάποιους φιλικούς αγώνες ώστε να δοθεί η δυνατότητα στον προπονητή της ομάδας Νίκο Γκαλίτσιο να δει και τις υπόλοιπες παίκτριες σε συνθήκες αγώνα, όπως και κάποιες κοπέλες από την Ακαδημία αλλά και ενδεχομένως μεταγραφικούς στόχους για τη νέα αγωνιστική περίοδο. Υπενθυμίζουμε άλλωστε ότι εδώ και μερικές εβδομάδες οι προπονήσεις της Ακαδημίας είναι ανοιχτές σε όσες νεαρές κοπέλες θέλουν να συμμετέχουν σε αυτές, ενώ από αυτήν την εβδομάδα και μέχρι τα μέσα Ιουνίου θα είναι ανοιχτές και αυτές της Γυναικείας ομάδας. Όσες κοπέλες επιθυμούν να συμμετέχουν στις προπονήσεις για να δοκιμάσουν τις δυνάμεις τους, θα πρέπει πρώτα να επικοινωνήσουν στο 6973826490.
 
ΑΕΛ © 2024. All Rights Reserved. Powered by aelole.gr
Top