Ο καιρός ήταν ζεστός, ο αγωνιστικός χώρος στο γήπεδο του Ελληνικού κέντρου τέλεια περιποιημένος και η ΑΕΛ Καναδά έδειχνε αιχμηρή στις ολοκαίνουριες στολές που ευγενικά δωρήθηκαν από την ΑΕΛ Καναδά στην Ελλάδα. Και οι ποδοσφαιρικοί Έλληνες ήρωές μας στον Καναδά δεν απογοήτευσαν.
Η έναρξη του αγώνα δεν είχε πολύ δράση, αφού οι αντίπαλοι προσπαθούσαν να βρουν χώρους και να ελέγξουν την κατοχή μπάλας. Τελικά η ΑΕΛ βρήκε τον ρυθμό της και ανάγκασε τους Κροάτες να αμύνονται και να ασφυκτιούν στη μεσαία γραμμή, δημιουργώντας πληθώρα φανταστικών ευκαιριών. Οι μπαλιές που περνούσαν από τη μεσαία γραμμή αναχαιτίζονταν από τη δυνατή άμυνα των «βυσσινί», με τη λήξη του ημιχρόνου να τους βρίσκει προηγούμενους με 2-0.
Στο δεύτερο ημίχρονο η Κροατία βγήκε πιο δυνατή, κέρδισε ένα φάουλ και μείωσε σε 2-1. Η χαρά τους ήταν προσωρινή, αφού τρία λεπτά αργότερα δεν μπόρεσαν ν' αντιδράσουν στη δυνατή και ταχύτατη επίθεση της ΑΕΛ και το σκορ έγινε 3-1. Η ΑΕΛ συνέχισε να πιέζει και τα τέρματα έρχονταν. Ο διαιτητής έδωσε στους Κροάτες δύο πέναλτι, γεγονός που εξόργισε τον προπονητή της ΑΕΛ που διαμαρτυρήθηκε έντονα για τις αποφάσεις αυτές. Ο τερματοφύλακας της ΑΕΛ Τζο Ρόσι με υπέροχη εκτίναξη απέκρουσε το ένα και το τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή βρήκε την ΑΕΛ νικήτρια με το εμφατικό 6-2.
Για την ΑΕΛ σκόραραν : Άντριου (3), Παρκ, Μάρλοου και Ντ. Ολιβέιρα.

Μετά τον αγώνα ο προπονητής της ΑΕΛ συγκινημένος και με δάκρυα στα μάτια δήλωσε:
«Ο αποψινός αγώνας, η αποψινή νίκη αφιερώνεται στον αδελφό μας, Δημήτριο Κούρο, που βρίσκεται στο νοσοκομείο της Λάρισας. Σου ευχόμαστε ταχεία και υγιή ανάρρωση αδελφέ! Και με τη βοήθεια του Θεού να σε ξαναδούμε στον Καναδά ώστε να σηκώνεις τα τρόπαια μαζί μας.

Θέλω να ευχαριστήσω την Κροατία που μας έδωσε έναν καλό αγώνα. Τι να πω για την ομάδα μας; Τι να πω γι' αυτούς τους παίκτες; Έχουμε μια πολύ ξεχωριστή ομάδα αυτή τη χρονιά. Αν συνεχίσουμε να παίζουμε όπως απόψε, νιώθω άσχημα για τους αντιπάλους μας. Πρέπει να αντιμετωπίζουμε κάθε αντίπαλο με σοβαρότητα και να παραμένουμε προσηλωμένοι στο αγωνιστικό μας σχέδιο. Όλοι οι παίκτες απόψε πάλεψαν σκληρά για κάθε μπαλιά. Θέλαμε αυτή τη νίκη πάρα πολύ! Βρισκόμαστε στην αρχή της περιόδου και όταν δέσουμε περισσότερο ως ομάδα θα είμαστε θανατηφόροι.

Θέλω να ευχαριστήσω την ΑΕΛ στην Ελλάδα, ειδικότερα τον κύριο Κούγια και τον κύριο Μάρκου για τη χορήγηση των πανέμορφων στολών. Υπόσχομαι ότι προσπαθήσουμε να σας κάνουμε περήφανους. Ο Θεός μαζί σου Δημήτρη, είσαι στη σκέψη όλων μας. Οι προσευχές μας είναι μαζί σου.
Ευχαριστώ για τον χρόνο σας».

Επόμενος αγώνας για την ΑΕΛ, Τρίτη, 23 Μαΐου, 20:30 με αντίπαλο την ομάδα των German Canadians.
 
ΑΕΛ © 2024. All Rights Reserved. Powered by aelole.gr
Top